Sayfa 486/1002 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586986 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,881 - 3,888 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Kesinlikle katılıyorum sayın Ersunan. Maalesef kademeli alma alışkanlığımiz pek olmadığı için ve yüklü bir alım yaptığımizdan dolayı hep bunlari yaşıyoruz. GBC şu anda açık ara Azimut'un en kötü fonu ve bu fonun son 5 yıllık grafiginde de açıkca görülüyor. Takip ettiği ve benchmarkin da ciddi altına düşmüş durumda. Sabırla beklemekten başka bir şey gelmiyor elden. Bende Azimut'un 2 tane serbest fonu var ve ikisinin de hali içler acısı

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Doğru maalesef, ben de ilk girişte yüklü alış yaptım, sonra düştükçe azar azar aldım ama ne fayda, her seferinde daha da düştü zarar çoğaldı. Azimut iyi yönetiliyor diye güvenip aldık ama tam bir hayal kırıklığı oldu. Neyse ki aynı miktarda GMA da var orası biraz zararı azaltıyor. Fon yöneticilerine de defalarca yazdım ama çok bildikleri varmış gibi aynı şekilde devam etmekte ısrarlılar.

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    Aldığın gün sana tokat atan hisseyi hayatında tutmamalısın evlat. - Michael douglas borsa filminden 1987
    En son ANELE den iyi tokat yedim 6.80 den aldım aynı gün taban taban düşmeye başladı, şimdi 2.65 ama hayatımdan çıkarayım desem zarar çok mecbur bekliyorum. Bu ülkede hisselere de riskli fonlara da hiç güvenim kalmadı artık. Yavaş yavaş dövize geçiyorum mecburen.

3.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Guzelmiş fakat traderlar icin gecerli.
    2 sene elinde temeli saglam firma tutup dolar bazinda zarar etme ihtimalin yuzde 0'a yakin bence.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    sayın onurbey ben borsadan ümidi hala kesmemiş olmama rağmen, 3.5 yıldır aygaz, tüpraş ve petkim'de maalesef zarardayım... 2 yıl demişsiniz ama bazen çok daha fazla beklemek gerekiyor... ama bekleyen yine de eninde sonunda kazanıyor... şahsi görüşüm budur...

4.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Herkesin dilinde garan var ama dunyadaki bankacilik kac yildir sknti yasiyor.TR'deki batık krediler ise degerlemeleri aşagiya bariz cekiyor.
    Burada istikrarli buyuyen, temeli saglam, yatirim yapan şirketlerden bahsediyorum.
    Eregli, hektaş, froto, alkim vb. yillardir hep en ustlerde olan firmalar.
    Bu dönemde asels ve tupras milleti zarar ugratti ama sayisi kazandiranlardan daha az.
    Bence portfoy yapan birinin kisa vadeli bakmiyorsa para kaybetmesi inanilmaz zor.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    misal ereğli yeri gelmiş lira bazında 3 yıl, dolar bazında 6 yıl bir kuruş kazandırmamış..ha uzun vadeden kastınız 10 yıl ve üzeriyse zaten hisse portföyünde kazanmamana imkan yok(sadece hisse olursa o da. emtia sakat). o kadar sabrın varsa tcd mps oph gmr aft falan yap servet kazandırır zaten. ancak sayfadaki şikayetlere bakılırsa insanlar kısa vadede düzenli getiri beklentisine girerek ipb gbc gibi değişken/karma fonlar denemiş. meşhur repliği ona istinaden yazdım biraz da: ) size de saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    misal ereğli yeri gelmiş lira bazında 3 yıl, dolar bazında 6 yıl bir kuruş kazandırmamış..ha uzun vadeden kastınız 10 yıl ve üzeriyse zaten hisse portföyünde kazanmamana imkan yok(sadece hisse olursa o da. emtia sakat). o kadar sabrın varsa tcd mps oph gmr aft falan yap servet kazandırır zaten. ancak sayfadaki şikayetlere bakılırsa insanlar kısa vadede düzenli getiri beklentisine girerek ipb gbc gibi değişken/karma fonlar denemiş. meşhur repliği ona istinaden yazdım biraz da: ) size de saygılar.
    10 yılda da kazanamamak mümkün.
    22 Ekim 2010 garanti 9,15
    19 Ağustos 2021 garanti 9,28

Hakkını yemiyelim 13 kuruş kar var bugün itibarıyla.

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    sayın onurbey ben borsadan ümidi hala kesmemiş olmama rağmen, 3.5 yıldır aygaz, tüpraş ve petkim'de maalesef zarardayım... 2 yıl demişsiniz ama bazen çok daha fazla beklemek gerekiyor... ama bekleyen yine de eninde sonunda kazanıyor... şahsi görüşüm budur...
    Oncelikle size muhalefet amacli yazmadigimi belirtmek isterim ancak genel olarak yanlis bir algi var. Bekleyen kazanir ? Neye gore kazanir ? Birim fiyat bazinda 1 sene sonra %10 getirmisse en basitinden sabit risksiz getiri mevduata yenilmissinizdir, enflasyona ezilmissinizdir doviz bazinda yuksek ihtimal fark yemissinizdir ulkemizde.

Bir getiriye birim fiyat bazinda getirisinden ziyade sabit bekleme maliyet acisindan risksiz varlik olan mevduata gore degerlendirmek kotunun iyisidir

Beklerken bekleme maliyetide hesaba katilip o sekilde getiri degerlemesi yapilmasi daha sagliklidir aksi takdirde kendimizi kandirmis oluruz

*Bu surecte mevduatta olsaydim ne getirirdi ?
    *Ben yatiririmdan ne getiri eldim ?
    *Enflasyonu yenebilmismiyim
    *Dovizi de yendiysem KRALIM [emoji4]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Repie midir ne aldık.
    Kar bile yok.
    Arkadaş fon almayacam artık.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

8.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Repie midir ne aldık.
    Kar bile yok.
    Arkadaş fon almayacam artık.
    Zaten bu süreç böyle devam ederse hisse ve değişken fon dönemi bitmiştir artık.
    Başarılı hiçbir fon kalmadı.
    En iyisi yerinde sayıyor aylardır.

Sayfa 486/1002 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •