Ben datalara bakarım
profesyonel finansal okur yazarlar kapışsın
BENCE GEDZA ÇOK ÇOK PAHALI TUĞÇE O KADAR PAHALI DEĞİL.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Aksa
aksen
arçelik
otkar
sarky
koçari'nin 5 atlısı bilançolarında göz kamaştırıyorlar.
Da
hiç biri şimdilik elimde değil.
Yaw koçari sen gerçekden zeka özürlünün tekisin
firmalar bedelsiz sermaye artıdığında
ne oranda sermaye artırırsa
o kadar
o oranda da
cirosu da
karı da artacak
hisse başına
karı da
cirosu da
aynı olacak
hat da
firma altın yumurtlamaya başlayacak.
Koçari
sen doaş da da kol kesmişdin he m?
Boş ver sen onu
sırtımı bu sefer bi süre saĞlam kayaya yasladım
fırsat görünce zıplamasını bilirim dert etme sen
borsa
madden sınıf atlama yeridir
para kazanıp geçimini sağlama yeri değil
olursa öyle olsun
olmaz sa problem etmiyorum.
Koçari
Hani şu bal dudak abinle beyaz atlın
senin sattığını almak lazım diyorlarya
haklılar
bak selec'İ verdin dün
o da gidiyor
onlar da haklılar.![]()
Hani bi laf var ya "onu getiren otobüsün şöförünü z2eyim diye." hah işte tam onluk bi laf ..
GEDZA için başlıktayazmayı denedim ama başlıktaki aklıevvel kalemi ve dili çok uzun biri abuk subuk güzellemeler yapıp bi de çevremdekilere aldırıyorum deyince hah dedim tamaaaam. Şimdi en az 1-2 sene hayır bekleme. Fiyat kazanç beklentisinde olanlar yandı gülümü keten helva. Alıp yatarım diyenler 3 -5 sene sonra hayatlarında göremeyecekleri parayı kazanırlar ama 3-5 sene sabredecek yatırımcı orda yok . Olsa da çok az. Zaten onlarında sesi soluğu çıkmıyor. Dili uzun aklıevvel orada herkese laf yetiştirdiği yetmiyor gibi sağda solda telegram gruplarına da dadanmış Bu şu demek oluyor benim nazarımda. Pazarlanacak mal kaldı reklama devam. Dilerim orada beklentileri olanlar mutlu ayrılırlar. Yoksa çok kan akacak orada. Bense bekliyorum. Hissenin 2018 den beri içinde ve dışında olmuş biri olarak çok KY doluşmuş yürümesi zor. Temel bazda söylenecek çok şey yok. Firma elde ettiği karı döviz bazlı saklı tuttukça herkesin iştahını kabartıyor. Döviz yukarı çıktıkça bilançosal olarak maden gibi duruyor. Ama asıl sorulması gereken soruyu kimse sormuyor. Adetsel bazda üretim miktarları ne durumda. Geçen sene sattığı adeti yüzdesel olarak ne kadar arttırdı. Fiyat ona oranla ne kadar arttı. Doğru mantık kurulmaz ise hata payı yüksek olur. Sığ olması ve spekülasyona açık sermaye yapısı dolaşımdaki az miktardaki lot her zaman yukarı fiyat hareketi yapacak iştahı güncel tutuyor. Ama asıl mesele firmanın geleceği. ???
Yapılan yatırımın geri dönüş süresini kimse konuşmaya cesaret dahi edemiyor. Sadece yatırım yapılıyor bina yapılıyor ya diyor. İyi de kardeşim. Siz hiç hayatınızda bakkal dükkanı işlettiniz mi? Yatırımın geri dönüş süresinin ne olduğunu, paranın maliyetinin ne olduğunu biliyor musunuz?
Biliyorlardır tabi de işlerine gelmiyor. Şimdi yeni gelenlere hisseyi yaslamakla meşgullar.
Bence de ...![]()
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Yer İmleri