Sayfa 125/1006 İlkİlk ... 2575115123124125126127135175225625 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 993 - 1,000 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Barınma da sağlık ve eğitim gibi en temel İnsan hakkı olduğu için haberin son paragrafında İnsana değer veren ülkeler şöyle bir müdahalelerde bulunmuş:

"Rapora göre, hükümetler konut fiyatlarını baskılamak için daha müdahaleci bir duruş sergiliyor. Yeni Zelanda, Kanada, Çin, Güney Kore ve İrlanda, fiyat artışını frenlemek için 2021'in ilk yarısında bazı yasal düzenlemelere imza attı."

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...iyonu-6605241/
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. Hani derler ya sana ne milletten sen kendinden haber ver sen ne yapıyorsun? Bu beton cehaletini engellemek için senin eylemin ne peki?

Ben finansal özgürlüğümü 11 yıl önce kazanmış biri olarak beton sektörüne bir kuruş bile katkı yapmıyor ve gayrimenkul almıyorum. Bu duruşumu ölene dek sürdürmeyi düşünüyorum.
    Kirada oturuyorum. Birikimlerimle bir sürü ev alabilirim ama almıyorum onun yerine yatırım yapıyorum. Ev sahipleri bana bayılıyor kiramı hep zamanında öderim ve enflasyon ile aynı oranda direk kuruşu kuruşuna zammı kendim yaparım. Hatta evin içini bile kendi cebimden dekore ederim. Misal şuan oturduğum evin laminat parkesini kendi cebimden ödedim. Benim gibi kiracıyı kim sevmez ki? Çıkmayayım diye ev sahibi bana türlü kibarlıklar yapıyor.

Onun dışında doğaya zarar vermemek için önce 2. arabamı sattım şuan diğer arabamı da satıyor ve bisiklete binmeye karar verdim. Motorlu araç alacaksam ancak Karavan alırım bu saatten sonra o da sınırlar açılınca dünyanın gezmediğim yerleri gezmek için
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Hani derler ya sana ne milletten sen kendinden haber ver sen ne yapıyorsun? Bu beton cehaletini engellemek için senin eylemin ne peki?

Ben finansal özgürlüğümü 11 yıl önce kazanmış biri olarak beton sektörüne bir kuruş bile katkı yapmıyor ve gayrimenkul almıyorum. Bu duruşumu ölene dek sürdürmeyi düşünüyorum.
    Kirada oturuyorum. Birikimlerimle bir sürü ev alabilirim ama almıyorum onun yerine yatırım yapıyorum. Ev sahipleri bana bayılıyor kiramı hep zamanında öderim ve enflasyon ile aynı oranda direk kuruşu kuruşuna zammı kendim yaparım. Hatta evin içini bile kendi cebimden dekore ederim. Misal şuan oturduğum evin laminat parkesini kendi cebimden ödedim. Benim gibi kiracıyı kim sevmez ki? Çıkmayayım diye ev sahibi bana türlü kibarlıklar yapıyor.

Onun dışında doğaya zarar vermemek için önce 2. arabamı sattım şuan diğer arabamı da satıyor ve bisiklete binmeye karar verdim. Motorlu araç alacaksam ancak Karavan alırım bu saatten sonra o da sınırlar açılınca dünyanın gezmediğim yerleri gezmek için
    Dönüş ancak dolara olacaktır.
    Şimdi fayızlar inecek. Millet ev-araba almak için kredi çekecek.
    Peki evini ve arabasını satanlar elindeki toplu para ile ne yapacak.
    Tabiki ya altın ya dolar alacak.

aktif bir iş yapıyormusunuz ? emeklimisiniz ?

5.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    aktif bir iş yapıyormusunuz ? emeklimisiniz ?
    Beyaz yakalı olarak ancak 2 yıl çalışabildim asi ve özgürlüğüme düşkün bir yapım var emir almayı sevmiyorum o yüzden yıllarca evimde viop(eski adıyla vob) ta teknik analizle al-sat yaparak şansım da yaver gittiği için finansal özgürlüğüme kavuştum.
    Sonra pro-tradingi bıraktım uzunca süredir varlıklarımı finansal piyasalarda yönetiyorum. Yenilenebilir enerji fonlarından chip ve oyun sektörüne, altından dolara,ÖST den değişken fonlara ve hatta bitcoine bile yatırım yapıyorum. Ömür boyu biriktirdiğim temettü hisselerim de var. Olabildiğince sepet yapıyorum. genelde dip seviyelerde olduğunu gördüğüm sağlam enstrümanlarda portföyümü çoğaltarak aktif olarak varlık yönetimi yapıyorum artık.

Emeklilik sorunuza gelirsem hayır ne sgk ne bağkur hiçbir emeklilik gelirim yok. Kendi kendimi emekli ettim sayılır. Bir de çocuğum var bu arada

Piyasa ongorunuz nedir borsa faizler dolar?

7.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Piyasa ongorunuz nedir borsa faizler dolar?
    Nereye gideceğini bilmiyorum ama nereye giderse nasıl davranacağını çok iyi biliyorum. "Sokratik yöntem" kullanıyorum Yani ben diğer yatırımcıların aksine bilmediğimi bilenlerdenim.
    Ayrıca Türkiye gibi ülkede dolar kuru tahmini yapmak imkansızdır. Çünkü kurun kontrollü olarak devalüe olması ihtiyacı olduğundan ötürü yönetim suni krizler çıkarmak zorunda kalabilmektedir. O yüzden bir gece ansızın oluşabilecek devalüasyonlar için birikimlerin bir kısmı dövizde tutmak gerekebilir.
    Borsada al sat için biraz şanslı olmak gerekiyor. Borsada kazanmanın sırrı sürekli temettü veren yönetimi sağlam güvenilir şirketleri bulup çocuğunuz için her ay azar azar yatırım yapmaktır. Borsa yatırım yeridir. Ama bizde malesef sadece betona yatırım yapılıyor.

Teknik olarak nasil bakiyorsunuz grafige?indikatorlemi,formasyonlami,trend lemi?

Sayfa 125/1006 İlkİlk ... 2575115123124125126127135175225625 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •