Anket Sonuçlarýný Gör: Þu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altý

16 27.12%
  • Arasýnda bir yerde

11 18.64%
Sayfa 72/1004 ÝlkÝlk ... 2262707172737482122172572 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 569 - 576 arasý.

Konu: Viop XXXV

1. Bu tur donemler Bist icin en sýkýcý donemlerdir. Uzun suren yatay gidisat, bolbol testere, testerenin disleri arasinda hirpalanan biz kucuk yatirimcilar, sabrin giderek azaldigi, umutlarin giderek tukendigi yeni bir yukselis hareketi oncesi bir durum.

Su anda bu surecin henuz ortasinda oldugumuzu dusunuyorum. Yeni bir yukselis hareketin 2022 den once olmasi zor gibi gorunuyor bana…..Ama arada iyi yukselis ve dusus aylik barlar elbette olur. Yakalayabilenlere helal olsun.

Kucaklarina dusmus bu kadar kelepir ve les olmus Bist30 hisseleri varken acele edip yukseltmek Heriflerin kitabina ters.

2.  Alýntý Originally Posted by yemekci Yazýyý Oku
    Arkadaþlar herkese bol kazançlar
    Yaklaþýk 1.5 aydýr hisse vadeli long
    Duruma göre de endeks þhort açýyorum.
    Endeks yeterli yukarý hareket yapmakta zorlanýyor.
    Bu nedenle x100 1475 üstüne atmafýkça þhortlara tutmayýp
    Long azaltacaðým.

Bugünde bir miktar long azalttým

SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Arkadaþlar bir hafta aradan sonra bilgisayar baþýna oturdum
    longlarý çok çok azaltmýþ ýdým
    þimdi de þhortlarý azalttým

yeni vadeye kadar az iþlem az poz taþýrým
    çarþambadan sonra yukarý çok sert hareket gelmesi lazým
    para hareketleri bana bunu diyor.
    tabii fiyat yukarý gitmeye baþlamadan atlamak yok
    sabýr þimdilik

BOFA aldýðý sattýðý

Ünlü Menkul aldýðý sattýðý

4. Arkadaþlar
    burada zaman zaman viop pozlar için
    teb ve iþyat þu kadar long yada þhort taþýyor diyoruz
    aslýnda viopda ki toplam pozlarýn en az % 70 i ayný gruplara ait
    yaný pala ya
    iki tarafa da poz alýyor
    x kurum long x kurum þhort olarak

bugün þu ana kadar bir vadeden diðer vadeye yaklaþýk 60-70 bin poz taþýnmýþ
    tek emirle ve kontrat büyüklükleri aþaðýda var
    o pozlarý sen ben açmýyoruz
    karþýlýklý acýlan pozlar
    viop pasta konusunda meraðý olanlar
    aþaðýda ki resme iyi baksýn
    bir resim kapanan vade
    diðer resim yeni vade
    kapanan ve açýlan yüksek kontratlar

birebir ayný adet kontratlar kapanýyor ve yeni vadede açýlýyor

5. Toasolarýn 70% sini 40.30-32-34 den verdim...

6.  Alýntý Originally Posted by Zinedrimed Yazýyý Oku
    Kozaa-Kozal...
    Biri Mersin’e diðeri...
    Sebep ne acaba?
    kozaa, kozal’ýn yüzde 45 hissesine sahip, yani kozal’daki bütün hikayeyi temsil ediyor zaten.. ayrýca bir sürü maden ruhsatlarý var, bunlardan birinde ciddi bi potansiyel çýktýðý dedikodusu dolaþýyor- altýn olabilir, bakýr olabilir, bazýlarý lityum diyor

kozal aðýr satýþ yedi yabancý takasýndan bir senedir, piyasa deðeri itibariyle altýna girilmesi zor bi tahta oldu.. kozaa onun üçte biri piyasa deðeriyle iþlem görüyordu, taþýmasý daha kolay..

yazmýþtým- pair trade : long kozaa / short kozal

7. 98 99 arasý oran fiyatlama artýþý 2023 2.yarýsýnda neden olmasýn diye düþünüyorum.

Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Evet? 90 lari sen daha iyi bilirsin, mesela 94 krizinde 500 bin liralýk hissemizin 6 ayda 5 milyar olduðunu o paraya da ev aldýðýmýzý filan hatýrlýyorum. Þirketlerin sürekli arttýðýný, dolarýn sürekli arttýðýný evlerin arabalarýn her þeyin ve maaþlarýn sürekli arttýðýný hatýrlýyorum.

Abi bu arada çok kolay þekilde bilanço analizlerini tüm rakamlarý dolara çevirip dolar bazlý da yapabilirsin, ancak o zaman hedef fk olarak Türkiye nin dýþ borç aldýðý rakama 2 3 puan ekleyip tahvil olarak da onu kullanman gerekir. Hiç denemedim ama farklý sonuç çýkacaðýný zannetmiyorum. 90 larda temel analiz yapsam dolar bazlý yapabilirdim kafayý yememek için. Þu an þimdilik gerek yok ama seneye 15 öbür sene 25 öbür sene 50 olursa kur, geriye dönük mecbur dolar bazlý bakarsýn. 90 larda durum buymuþ.

SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. https://hmb.gov.tr/duyuru/basin-duyurusu

26 Aðustos 2021
    Basýn yayýn organlarýnda IMF SDR (Special Drawing Rights – Özel Çekme Hakký) tahsisatýna iliþkin gerçeði yansýtmayan bilgilerin yer aldýðý ve tezvirat yapýldýðý görülmektedir.

Ülkemiz 1947 yýlýndan bu yana IMF üyesi olup, bahse konu kuruluþta yüzde 0,98 sermaye payýna sahiptir.

IMF, 23 Aðustos 2021 tarihinde Kovid salgýný nedeniyle üye ülkeleri desteklemek amacýyla toplam 650 milyar ABD Dolarý tutarýnda SDR tahsisatý, baþka bir ifadeyle koþulsuz rezerv desteði saðlamýþtýr.

SDR tahsisatlarý üye 190 ülkeye kota paylarý oranýnda yapýlmaktadýr. Örneðin bu son tahsisatla; ABD’ye 112,9 milyar ABD Dolarý, Almanya’ya 36 milyar ABD Dolarý, Güney Afrika’ya 4,15 milyar ABD Dolarý tutarýnda rezerv imkâný saðlanmýþtýr. Türkiye’ye ise, IMF’deki kota payýna karþýlýk gelmek üzere 6,3 milyar ABD dolarý tahsis edilmiþtir.

IMF ile bu konuda bir anlaþma imzalanmamýþ ya da program iliþkisine girilmemiþtir. Bu imkân, tüm üye ülkelerin kullanýmýna açýlmýþ bir kaynaktýr.

SDR tahsisatý tutarý uluslararasý rezervlerimizde yer almakla birlikte, Bakanlýðýmýzýn TCMB nezdindeki hesaplarýnda takip edilecektir. SDR tahsisatýna iliþkin bilgilere IMF’nin internet sitesinden (https://www.imf.org/en/About/F**/special-drawing-right) ulaþýlabilmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.
    “Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
    "Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."

Sayfa 72/1004 ÝlkÝlk ... 2262707172737482122172572 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •