Sayfa 870/1013 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,953 - 6,960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Yellen teyze yukarıya merdivenleri inşa etmeye başladı.

İnşallah devamı gelir.

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Geçen günlerde aklıma gelmişti..yeni buldum..

Ocak 2016 yazısı..bireysel emeklilik başırılı olmuştu..

Üstüne 1000TL daha devlet desteği verdiler..

Şaka gibi..ne diyeyim bilemedim:
    Devletin verdigi % 25 iyi
    Yoksa cöp.
    Ssk cökuse gittiginden 2 ci ssk gibi para topluyorlar.
    Eeh millet salak degil.
    % 52 kaciyor.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Yellen teyze yukarıya merdivenleri inşa etmeye başladı.

İnşallah devamı gelir.

Resesyon tüm kötülüklerin anasıymış..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Resesyon tüm kötülüklerin anasıymış..
    Goldman boşuna demiyor..doların 2.5 TL olması gerektiğini..

Zaman lazım.. 1gün 1 ayda girmediler, hemencecik çıkıversinler..

Umarım teknikçi arkadaşlar, trend başlangıcını iyi sezerler..

Sadece bir öngörüdür o yüzden YTD..

5. Unhappy

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    hala anlamadiniz mi? Dolarin TR deki REEL degeri her sene dusuyor. Maasi dolarla olan TR deki amerikali askerler yada amerikadan emekli olan Turkiyede yasayan tanidiklarim var agliyorlar

Dolarin gercek degerinden bahsediyorum rakamsal degerinden degil. Turkiyedeki enflasyon sapik boyutlarda

6 ay once Istanbula gittigimde dolari 3.83 ten bozup Kemal Tanca dan 450 TL den 150 TL ye dusmus ayakkabi aldim

Herhalde dolar cinsinden daha ucuz alinamaz bu ayakkabi ama gel gorki ABD deki emsallerine kalitesine gore cok cok pahali kaldi

Turkiyedeki pahalilik inanilmaz arkadaslar. Ya sirketlerin masraflari bir sekilde yuksek yada kar marjlari.

Allah yardimciniz olsun.
    Evet, dünyanın fiyat/performans scalasında muhtemelen en pahalı ülkesiyiz; Sebebi hepimiz zaten biliyor olmalıyız, Devlet babamız ; Çalışanla çalışmayanı aynı seviyeyede yani cennette yaşatmak gibi kutsal bir amacı var, bir nevi Tanrı rolü oynamak gibi yani .. Sonuç, crash kaçınılmaz😔

6. Doların neden düşmeyeceği üzerine bir temel analiz yazacağım:
    1) Doların düşmesi ihracatı baltalar, hükümetin çok önem verdiği ve yüksek gelen büyümeye ihracat çok katkıda bulundu, bunun bozulmasını istemezler
    2) Doların çıkışı (3 => 3,9 =>3,5) ile oluşan maliyetler fiyatlara/enflasyona yansıdı, daha da düşmesi enflasyonu düşürmez.
    3) Merkez bankasının dolar rezervleri eridi, ilk fırsatta artırması lazım.
    4) 3,5 lira civarındaki fiyata alışıldı, panik geçti, volatilite düştü.
    5) Kurun buradan 3.4-3.3 veya daha aşağına inmesinin ülkeye tek faydası dışarıya göre alım gücümüzün yükselecek olması, o da hükümetin önceliği değil, vatandaş gidip de yurtdışında tatil yapsın ithal mal kullansın zaten istenmez.
    6) Merkez bankası son toplantıda faiz artırmadı, kurun hala yüksek olduğuna inansa faizi artırırdı ve hemen kura yansırdı birkaç kuruş düşüş olurdu.
    Buna göre bundan sonra dolar için buraların dip olduğunu düşünüyorum, doların düşmesi yerine aynı yerde durması da zaten doları olan için ayda %1 gibi bir değer kaybı demek, dolayısıyla üç ay buralarda dursa zaten 3,40'a düşmüş kadar olur. Elbette kahin değilim, dediklerimin tersine dolar daha da düşebilir ama yukarıda sıraladığım gerekçelerden dolayı ben 3,50'de bir süre (ne kadar bilemem, bir gün olur bir ay olur bir yıl olur) oyalanacağını ve sonra yukarı gideceğine inanıyorum. Doların 3'e, 2.5'e falan düşeceği ise bana tamamen uydurma geliyor. Böyle bir şey olması için ya ülkemizin bir anda değişip muazzam cari fazla vermesi falan lazım, ya da ABDnin batması gibi bir olay lazım. Kaldı ki böyle bir düşüş olacak olursa yukarıda sıraladığım gerekçeler nedeniyle merkez bankası müdahale ederek doları çıkarır (hep düşürecek değil ya).
    Kalın sağlıcakla,

7. World and Scienceâ€*: @WorldAndScience

Only 8% of the world's currency exists as physical cash.

The rest exists only in electronic accounts worldwide.

8. TCMB nin 2 hafta gecikmeli açıkladığı dolar hesapları toplamı 02.06.2017 itibari ile 198,8 milyar dolar ile tüm zamanların rekorunu kırmaya devam ediyor.

09 hazirandaki para raporlarına baktığımda 09.06.2017 tarihinde açıklanacak verilerde yine artış olması büyük ihtimal.

15temmuzdan sonra 194 milyar dolardan Ocak 2017'de 173 milyar dolara düşen hesaplar 26 milyar dolar artmış durumda.

Birde içinde bulunduğumuz durum için yalancı bahar, pastırma yazı gibi tanımlamalar var. Fed bilanço küçültmeye başladıktan sonra dolarda değer kazanımı bekleniyor.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 870/1013 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •