Sayfa 508/1002 İlkİlk ... 8408458498506507508509510518558608 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,057 - 4,064 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. peter lynch fonlar başarılı oldukça talep görür şişer, şiştikçe alım satım yapması yönetilmesi zorlaşır demiş kitabında. siz kendiniz küçük meblağ işlem yaptığınızdan yeterli tecrübe ve eğitiminiz varsa kesinlikle çok daha başarılı olursunuz demiş.

2.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Konuşulandan bağımsız olarak ben de bu temettü işini çözemedim bir türlü. Sağda solda çok övülüyor bu "temettü yatırımcılığı"

Geçen aylarda bir miktar goody hissesi almıştım aldığımın ertesi günü temettü vermiş şirket (haberim bile yoktu). Verdiği temettü nakit olarak hesabıma yattı ama aynı oranda maliyetim arttı. Yani bir cepten alıp diğerine koydu. Tüm temettü dağıtımları bu şekilde oluyorsa bu işten kârımız nedir ben anlamadım? Ben temettüyü "ekstra" dağıtılan para/hisse sanıyordum ama öyle değilmiş.
    Verilen temettu miktari şirketin ozkaynaklarindan karşilandigi(ciktigi) icin ayni oranda piyasa fiyatlamasinda da bir düşüş olur.(Ayrica hesabiniza yatarken %15 vergi kesilir)
    Donem donem populer olur bu fenomen, daha cok ise bistin dusus/yatay donemlerinde

Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Evet zarardan başka bir şey değil bu temettü işi niye bu kadar pohpohluyolar anlamadım gitti. Öyle bir anlatıyolar ki her sene havadan para geliyor sanki. Senin paranı alıp sana geri veriyolar üstüne bir de vergi kesintisi de cabası.

4. Temettü alınca fiyatta düşüş oluyor ama şirketteki payınız aynı kalıyor. Aldığınız temettü ile yine aynı şirketin hisselerini alabilir ve şirketteki payınızı arttırabilirsiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Evet zarardan başka bir şey değil bu temettü işi niye bu kadar pohpohluyolar anlamadım gitti. Öyle bir anlatıyolar ki her sene havadan para geliyor sanki. Senin paranı alıp sana geri veriyolar üstüne bir de vergi kesintisi de cabası.
    Aldiginiz firma hem fiyatini artirir hem de temettusunu artirirsa tadindan yenmez.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    ben kendi adıma güvenilir buluyorum. dün yine bir güncelleme geldi uygulamaya . sürekli geliştiriyorlar kendilerini. hiç olmazsa bu aft afs hoy gibi fonlarda olmasını isteyip de bir şey yapamadığım etf leri kendim alıp satabiliyorum. şükür etf oldukları için düşüşlerde eskisi gibi seyretmek zorunda kalmadım hemen gardımı aldım. şimdilik onlardan kardayım yani bencmark olarak onları aldığımı farz edersek onları epey bir geçtim denebilir. yine de paramın büyük kısmı ppzde çünkü en nihayetinde ben türkiyedeyim o etf ler amerika borsasında. ve en nihayetinde bir uygulamadan bahsediyoruz. tavsiyem paranızın %75 ni burda risksiz bir fonda tutun geri kalanıyla ib broker ameritrade ya da midas gibi uygulamalarda kendiniz değerlendirin. artık bizim yabancı fon yöneticilerine para kaptırmayın. hiç biri serbest fonlar hariç bir ley yapmıyor. kendim kazanabildikçe onlara daha çok kızmaya başladım. üstelik profesyonel olan onlar. ne yani kabahatimiz nitelikli yatırımcı olmamak mı. yok artık bundan sonra komisyon falan.
    Bu güzel paylaşıminiz için teşekkür ederiz sayın Hazalb. Serbest fonlar tarafında beğendiğiniz herhangi bir fon var mı acaba? Ben de YZK, EUZ, IZS var. IZS'nin performansi iyi ama diğer ikisi maalesef çöp

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Bu güzel paylaşıminiz için teşekkür ederiz sayın Hazalb. Serbest fonlar tarafında beğendiğiniz herhangi bir fon var mı acaba? Ben de YZK, EUZ, IZS var. IZS'nin performansi iyi ama diğer ikisi maalesef çöp

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Serbest fonlardan hedef portfoyun fonlarını beğeniyorum. Nitelikli yatırımcı olmadığım için diğerlerine hiç bakmadım. Ama burda çok usta isimler var onlar mutlaka yardımcı olacaktır.

Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Konuşulandan bağımsız olarak ben de bu temettü işini çözemedim bir türlü. Sağda solda çok övülüyor bu "temettü yatırımcılığı"

Geçen aylarda bir miktar goody hissesi almıştım aldığımın ertesi günü temettü vermiş şirket (haberim bile yoktu). Verdiği temettü nakit olarak hesabıma yattı ama aynı oranda maliyetim arttı. Yani bir cepten alıp diğerine koydu. Tüm temettü dağıtımları bu şekilde oluyorsa bu işten kârımız nedir ben anlamadım? Ben temettüyü "ekstra" dağıtılan para/hisse sanıyordum ama öyle değilmiş.
    Hatta firma karından vergi öderken temetü verirse siz de vergi ödersiniz.
    Kazançtan çifte vergi.
    Temettü hisselerinde hisselerin temettü verilen fiyata hızla geri gelmesi beklenir.
    Bu yüzden bedelsiz vermesi daha evladır.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 508/1002 İlkİlk ... 8408458498506507508509510518558608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •