Sayfa 170/1006 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    23 Eylül MB toplantısında faiz artirmazsa bu dövizin son inişi olur bir daha 8,27 leri görmez geçmiş olsun
    burdan döviz toplamaya devam
    Ne içte ne de dışta şu an için doların güç kazanacağına ilişkin bir gerekçe yok.

8,27 den gelen kar realizasyonu var gibi. 3 vakit içinde dolar tekrar 8,30 un altını görür.

Doların tekrar 8,50 nin üstüne atacak gücü yok gibi görünüyor. (Sadece benim fikrim. YTD)

Yerlinin tepkisel ufak tefek alımları ile düşme trendi bitti denilemez.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. Hükümet (görünürde MB) cari açığı kontrol etmek amaçlı gerekmediği halde faiz düşüşüne gidebilir.

Yerli kurumlar faiz düşüşü beklemezken yabancılar yıl sonuna kadar 150-200 puan bekliyorlarmış.

Eğer bu olacaksa TL neden değer kaybetsin?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Ne içte ne de dışta şu an için doların güç kazanacağına ilişkin bir gerekçe yok.

8,27 den gelen kar realizasyonu var gibi. 3 vakit içinde dolar tekrar 8,30 un altını görür.

Doların tekrar 8,50 nin üstüne atacak gücü yok gibi görünüyor. (Sadece benim fikrim. YTD)

Yerlinin tepkisel ufak tefek alımları ile düşme trendi bitti denilemez.
    kamu bankalarının döviz pozisyonları Nisan-mayısa göre daha güçlü. Arka kapıdan ufak ufak satış ile dövizi stabil tutarlar, ayrıca yeni swaplarla o tarafta daha iyi.
    Ama artmayan dövize rağmen enflasyon korkunç. Döviz biraz daha düşerse ihracatçı da ağlamaya başlar. Her taraftan sıkıntılar çığ gibi.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

20.25 mevduat 0 reel demek.

5. Ekşi sözlükte geçen sene dolar 8,40 da dolar almayanı tl mevduatta olanı linç ediyorlardı... bu zamanlarda ekşide ev almayanı linç ediyorlar. Değerlendirebilene güzel bir ters indikatör ekşi sözlük. Yani ne diyorlarsa tersi...

Borsayı överler borsa en az 1 yıl kafasını kaldıramaz altını överler altın çöker bitcoini överler o da çöker. ekşi sözlükte Trend topik olan yatırım araçlarında dikkatli olmak lazım. Bir kaç haftadır emlak balonunu şişirmekle meşguller. Gerçi emlak konusunda yorum yapmak istemiyorum çünkü bizim millet beton sevdalısı olduğu için ekşicilerin ters indikatörlüğü bile beton balonunu söndürmeyebilir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    kamu bankalarının döviz pozisyonları Nisan-mayısa göre daha güçlü. Arka kapıdan ufak ufak satış ile dövizi stabil tutarlar, ayrıca yeni swaplarla o tarafta daha iyi.
    Ama artmayan dövize rağmen enflasyon korkunç. Döviz biraz daha düşerse ihracatçı da ağlamaya başlar. Her taraftan sıkıntılar çığ gibi.
    İhracatçı doların bu değerini yüksek bulup ağlıyor. Çünkü üretim büyük oranda ithalata dayalı.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Hükümet (görünürde MB) cari açığı kontrol etmek amaçlı gerekmediği halde faiz düşüşüne gidebilir.

Yerli kurumlar faiz düşüşü beklemezken yabancılar yıl sonuna kadar 150-200 puan bekliyorlarmış.

Eğer bu olacaksa TL neden değer kaybetsin?
    Yabancı kurumlar Kasım ve aralıkta 50 şer baz puan faiz indirimi bekliyor. Çünkü bu aylarda baz etkisi nedeni ile enflasyon da gerileme bekleniyor.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8. Bir TV kanalını açıyorum ev fiyatları artacak diyen emlakçı

Diğer TV kanalını açıyorum araba fiyatları artacak diyen galerici..

Emlakçılar ile galericilerin parmağında oynattığı bir ülkeyiz...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 170/1006 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •