Sayfa 87/147 İlkİlk ... 3777858687888997137 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 689 - 696 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Bence üniversite öğrencileri erasmus gibi bir değişim programıyla orta doğu ülkelerine gidip 2-3 ay yaşamaları lazım. ...
    Selam,
    Hangi universite hocam? Gerek uluslararasi degerleme kuruluslari, gerekse yerel hayatin gercekleri Turkiye'deki "gercek" universite sayisini hala benim sinava girdigim 26 sene onceki seviyede gosteriyor. Tabela asmakla olmuyor universite isi maalesef. "Gercek" universitelerde okuyanlar da zaten durumun farkindadir bence.

Ama insanin basina gelmeden anlamiyor durumu haklisiniz. Akilli/zeki insan zaten baskasinin tecrubesinden ders cikartan insandir. Tarihi/gecmisi yorumlayip gelecegi pozisyonlayan insandir. Gerisine ne yapsaniz bos zaten.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu arada cemaatler nasıl kapanacak sorusu ayrı bir konu. İnanç özgürlüğü ile devletin altının oyulması arasında dengeyi bulmak, cemaat kaynaklı sömürü ortamında izin vermemek lazım. Mesela cemaat içi finans işleri sıkı denetime ve sembolik bir vergiye tabi olabilir. Cemaatlerin gıda-eğitim vs gibi inanç dışı alanlara girmesi engellenir. Sıkı kontroller getirilir vs.

Bugün, devlet içinde cemaat yapılanmaları terfi vs için en önemli kriter olmuş. Liyakat vs çöp olmuş. Eskiden de birilernin adamı olmak kapıları açardı. Yapılacak yeni düzenlemeler ile, her türlü kayırmanın engellenmesi, liyakatın öne çıkması ve somut-adil bir mekanizma oluşturulması pekala mümkün.

3-4 sene sonra çok daha farklı bir siyasi iklim ile çok farklı bir döneme başlayabiliriz.
    Selam,
    Amerika bu isi cok iyi cozmus. Arada evangelistlerin sesi cok ciksa da kilise organik olarak devlete bagli degil. 2018 rahip davasinda gordugumuz gibi isterlerse kulturel olarak kullanabiliyorlar. Aslinda kilise kelimesi yanlis oldu, kiliseler demeliydim. Her bir cesit kilise bir cemaati temsil ediyor diyebiliriz karsilastirma yapmak istersek. Finansal acidan kilise sahibi para icinde yuzuyor. Devlet o soparlari nasil denetliyor cok emin degilim. ABD vergi kanunlari parasi cok olanin vergi vermemesi ustune kurulmus. Kilise uyeleri yaptiklari bagislari vergiden dusebiliyorlar bu bir sekilde kayit olusmasini sagliyor fakat bunun karsiliginin denetlenmesi konusunda emin degilim. Bence TR'nin teknolojik altyapisi bu yapiyi denetlemeye cok musait.

Liyakat konusunda ise duzgun bir anayasaya baglilik yeterli. Bizim problemimiz o bence. Anayasayi ipleyen yok. ABD ipledigi icin simdi oldugu yerde.

Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Amerika bu isi cok iyi cozmus. Arada evangelistlerin sesi cok ciksa da kilise organik olarak devlete bagli degil. 2018 rahip davasinda gordugumuz gibi isterlerse kulturel olarak kullanabiliyorlar. Aslinda kilise kelimesi yanlis oldu, kiliseler demeliydim. Her bir cesit kilise bir cemaati temsil ediyor diyebiliriz karsilastirma yapmak istersek. Finansal acidan kilise sahibi para icinde yuzuyor. Devlet o soparlari nasil denetliyor cok emin degilim. ABD vergi kanunlari parasi cok olanin vergi vermemesi ustune kurulmus. Kilise uyeleri yaptiklari bagislari vergiden dusebiliyorlar bu bir sekilde kayit olusmasini sagliyor fakat bunun karsiliginin denetlenmesi konusunda emin degilim. Bence TR'nin teknolojik altyapisi bu yapiyi denetlemeye cok musait.

Liyakat konusunda ise duzgun bir anayasaya baglilik yeterli. Bizim problemimiz o bence. Anayasayi ipleyen yok. ABD ipledigi icin simdi oldugu yerde.
    Benim gorusum dunyanin en iyi yonetim sistemini getir, dunyanin en iyi anayasasini yap, bu millet kafa yapisini degistirmedigi surece hic bir ilerleme kaydedemez. Hep bu sekilde, ortadogunun 3 tik ustu, bati avrupanin 3 tik alti takilir dururuz.

hem anne tarafimda hem baba tarafimda kitap okuyan herhangi bir kimse yok. Bosverin kitabi, herhangi bir gazete dergi okuyan da yok. Bu sadece egitim seviyesi ile de ilgili bir sey degil maalesef, onlarca beyaz yaka taniyorum okumayan.

Okumayan bir insanin, okuma yazma bilmeyen bir insandan maalesef bir farki yok.

4. Hepimiz karanlıktan yakınıyoruz, hepimiz fakirlikten yakınıyoruz, hepimiz sesimizi duyuramadığımızdan , kaderimizi değiştiremediğimizden yakınıyoruz, haklıyız haklı olmasına da .

Cumhuriyet kurulduğundan beri takriben 100 yıl geçti, 100 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı var, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün özellikle başına Milli kelimesini koymasının sebebi , milli olmanın önemli olmasından ötürüdür. Misal Ulaştırma Bakanlığının Milliliği olmaz, evrenseldir vede evrensellikte ister. 100 yıla yakın zamandır Milli değerlerle eğitim alan Atalarımız ve biz ancak bu kadar medeniyet seviyesine erişebildik. Enseyi karartmayalım Önümüzdeki 100 yıl boyunca milli eğitim alarak daha ileri seviyelere çıkacağımız aşikardır. Kimsenin elinde sihirli bir değnek yok, Sonuçta Avrupalıların milli eğitim sistemlerine geçmesi bizden daha evvel olmuş. Ne kadar eğitim o kadar ilerlemedir. Bizler Cumhuriyet Rejimi sayesinde bu noktalara geldik. Orta Doğu , Afrika, Arap yarımadası, ve daha bir çok medeniyetlerden daha üstün konumda olmamızı Cumhuriyet'e borçluyuz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki 100 yıl sonra torunlarımız Cumhuriyet'le birlikte çok daha güçlü , müreffeh, muasır medeniyet seviyesinde olacaklardır.

5.  Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Hepimiz karanlıktan yakınıyoruz, hepimiz fakirlikten yakınıyoruz, hepimiz sesimizi duyuramadığımızdan , kaderimizi değiştiremediğimizden yakınıyoruz, haklıyız haklı olmasına da .

Cumhuriyet kurulduğundan beri takriben 100 yıl geçti, 100 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı var, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün özellikle başına Milli kelimesini koymasının sebebi , milli olmanın önemli olmasından ötürüdür. Misal Ulaştırma Bakanlığının Milliliği olmaz, evrenseldir vede evrensellikte ister. 100 yıla yakın zamandır Milli değerlerle eğitim alan Atalarımız ve biz ancak bu kadar medeniyet seviyesine erişebildik. Enseyi karartmayalım Önümüzdeki 100 yıl boyunca milli eğitim alarak daha ileri seviyelere çıkacağımız aşikardır. Kimsenin elinde sihirli bir değnek yok, Sonuçta Avrupalıların milli eğitim sistemlerine geçmesi bizden daha evvel olmuş. Ne kadar eğitim o kadar ilerlemedir. Bizler Cumhuriyet Rejimi sayesinde bu noktalara geldik. Orta Doğu , Afrika, Arap yarımadası, ve daha bir çok medeniyetlerden daha üstün konumda olmamızı Cumhuriyet'e borçluyuz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki 100 yıl sonra torunlarımız Cumhuriyet'le birlikte çok daha güçlü , müreffeh, muasır medeniyet seviyesinde olacaklardır.
    Ben malesef o kadar iyimser değilim. Demokrasiden çıkan ülkelerin sonunu hep beraber gördük. Bizde şu an itibariyle demokrasiyle yolları ayırmış bulunuyoruz. Ayrica 7 8 milyon suri bir o kadar afgan bir o kadar da irakliya vatandaşlık verileceginden bahseden iktidara yakın gasteci varken nasil umutlu oluyorsunuz anlayamiyorum. Ayrica türkiyede nufusun onemli bir kısmı osmanliyi özlemekte içten içe osmanli hayali kurmaktadir. Mevcut iktidar osmanli rejimine geçmek icin referandum yapsa ciddi oy alacaktır.

6. İsviçre’nin Cenevre Kantonu, dünyanın 133. en zengin insanı Hint asıllı milyarder Prakash Hinduja’ya vergi ödememek için kendisini ve ailesini Monako’da yaşıyor gösterdi diye 125 milyon CHF ödemesine hükmetti. Hinduja’nın 70 milyon CHF teklifi reddedildi

https://www.swissinfo.ch/eng/busines...3YDjYnnteFry2c
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Benim gorusum dunyanin en iyi yonetim sistemini getir, dunyanin en iyi anayasasini yap, bu millet kafa yapisini degistirmedigi surece hic bir ilerleme kaydedemez. Hep bu sekilde, ortadogunun 3 tik ustu, bati avrupanin 3 tik alti takilir dururuz.

hem anne tarafimda hem baba tarafimda kitap okuyan herhangi bir kimse yok. Bosverin kitabi, herhangi bir gazete dergi okuyan da yok. Bu sadece egitim seviyesi ile de ilgili bir sey degil maalesef, onlarca beyaz yaka taniyorum okumayan.

Okumayan bir insanin, okuma yazma bilmeyen bir insandan maalesef bir farki yok.
    Babam annem ilkokul mezunu senede okudukları kitap sayısı 100-150 arasındadır hep .

Onların zamanı okumak ilk planda değil çalışmaya bir an evvel başlamak önemli idi

https://eksisozluk.com/entry/128020572
    Siz yine de temuttuyu kucumsemeyin derim )
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 87/147 İlkİlk ... 3777858687888997137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •