Sayfa 876/1013 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 7,001 - 7,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Arkadaşlar,bu başlık altında bilimsel konuşup,iddiasını kanıtlarla destekleyerek,doların en azından kısa sürede neden yükselmeyeceğini anlatan bazı arkadaşları izliyor,görüşlerine katılıyor veya ayni üslupla eleştiriyoruz,ama lütfen buraya gelip:''O dolar düşecek o kadar''tarzı açıklamalar yapmayın tepki çekiyorsunuz,her türlü düşeceğini düşünüyorsanız bu başlığın tam tersi bir başlık var,orada bu görüşlerinizi paylaşabilirsiniz,sağlıcakla kalınız...

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    sen amerikaya gitseydin Turk olarak kalmazmiydin?

insan ulke degistirince irki degisiyormu?

bombos konusuyorsun
    kimin dolu kimin boş konuştuğunu herkes biliyor....

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    kimin dolu kimin boş konuştuğunu herkes biliyor....

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

12 jenerasyon geriye gittiğinde akraba sayın milyarları buluyor, ne ırkı..?
    geçen gece cnnturk'teki programda bilim adamı ırk kavramı palavradır dedi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Ben size bir olay anlatayım da işin vehametini anlayın.
    Bir kamu bankasından yüklü miktarda usd çekmek için şubeye gidip parayı yarına hazır edin dedim. Tamam efendim not aldık. Yarın 11'de gelip alabilirsiniz dediler. Tamam süper sıkıntı çıkmasın dedim.

Ertesi gün gittim çantamla. Evet dedim geldim paramı verin. Bana mal mal bakan bir banka memuruyla yüz yüzeyim. Demesin mi efendim söylemiş miydiniz dolar çekeceginizi önceden? Dedim ya bak adımı not aldı şu arkadaş. Dedim size hazırlayın parayı. Aman efendim unutmuşuz bilmem ne. Yok dedim o parayı istiyorum. Tabiiki yarına yine ertelediler. Tabi çıldırdım bu durumda.

Ertesi gün gidip tüm parayı çektim ve tüm hesaplarımi kapatip kuruş bırakmadım.

Yani bu durumda bilemiyorum. koskoca kamu bankası göz göre göre yalan söylediler sırf parayı geciktirmek için. Belki de vazgeçerim diye taktik yaptılar. Son 3 yıldır ilk kez geldi başıma.

Tehlike çanları çalıyor gibi

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Ayrıca bilanço küçültürken olası kriz durumlarında erken kesebileceklerini yada parasal genişleme yapabileceklerini de söylediler.
    FED özellikle Yellen ile birlikte şeffaf olmaya çalışıyor..tamamda ne demek kriz durumunda erken kesebiliriz..hatta QE bile yapabiliriz..zaten şeffaf olayım derken ip uçlarını kendileri veriyor..yani risk ciddi..

Biraz yazmıştım ama uzun konu...muhtemelen bilonço küçültme aşamasına giremeden FED bir çıkmaza girecek..sıkılaştırmaya devam derse, erken..yok demezse biraz daha geç sıkıntıya girecek ortalık..

Bu arada ABD açısından ECB ve özellikle BOJ'un para politikalarını ihmal etmemek lazım..tekrar gibi olacak ama BOJ biraz zorda, ECB QE'leri kesiyorum dese Yellen banyoda sabunlu kalmış gibi olur..

Ayrıca geçmişi iyi analiz etmek lazım..buralarda bir kaç sene önce FED'in menzili kısa dendiğinde bazı arkadaşlar FED bu, arttıracağım dedi mi şakur şukur arttırır demişlerdi..2015 ve 2016 yılında FED ıkına sıkına ancak senede bir kez arttırım yapabildi..ve sonra Trump piyango'dan çıktı..Trump gazı olmasaydı bu seneki iki faiz arttırımı hayaldi bence..

Yazmıştım esas amaç ''deleveraging'', zaman kazanma..oluyor mu, olmuyor..

Sn Mahfi Eğilmez'de sıkılaştırmadan bahsetmiş..yetti bitti bu sıkılaştırma hikayeleri gari..

Benim gördüğüm en büyük tehlike resesyondur..bu kadar kredi borç ve akabinde balon..FED ne kadarını göze alabilecek göreceğiz..esas soru bu..

FED geçen hafta faiz arttırmadan önce aşağıdaki görüşü paylaşmıştım:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Resesyon tüm kötülüklerin anasıymış..

Esasen Perşembe'nin gelişi taaa Pazartesi'den bellide..

Mart ayında FED tutanaklarında balonlaşmadan bahsedilmişti..

Tarih tarih olalı bu kadar balonu birarada görmedi....nereye kadar..

Hani FED'in yerine ben olsam bir çeki düzen vermeyi düşünürdüm..

En azından güvercin felan olmazdım..

Dolar düşürücüler temkinli olmalı..bence..
    Yellen'inki zoraki şahinlik yani..

Piyasalarda pek dikkate almadı...yoksaaaa..

Neyse kısaca olacak, olacak..her yol Roma..

Sadece zamana bakar..

''bence'' diyelimde kavga çıkmasın...

Yukarıdaki yazıma bir kaç ilave daha yapayım..

Piyasalar ciddiye almadı dedik..esasen tüm diğer gelişmiş MB'ları negatif faizdeyken FED 1.25'te..FED bu yıl içinde bir faiz artışım daha var diyor..birde bilonço küçültmeden gelebilecek sıkılaştırma var..bundan ala sıkılaştırmamı olur..
    Ama bu iğğneler, yani central bankerler anlaşmalı gidiyor..bir biri, bir diğeri..

Hatırlayın 2015 sonunda FED faizi 0.25 arttırabilmiş..2016'da 3-4 faiz artışım daha var dediğinde ortalık yıkılıyordu..sonra teyzemiz şaka yaptım dedi de ortalık rahatladı..

Neyse para politikaları ile gidilecek yol iyice daraldı..bir ihtimal daha var..oda hükümetin yani Trump'ın olaya el atması..yani maliye politikaları..bakalım..

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Aslında bu yazdıklarınız neredeyse tamamen TL hesapları içinde geçerli, mevduat/kredi oranından açıkça belli, bankalardan yüklü döviz-lira çekmek zor, adamlarda para yok bekletiyorlar yokuşa sürüyorrlar.
    Bence bunlar TL için geçerli değil . Zira likidite kuruduğunda tcmb kanunen geç likidite penceresinden likiditeyi kapatmak zorunda. Yani kanunen TL likiditesi herhangi bir gün için açık bırakılamaz. Eğer banka glp den para alabilmek için yeterli teminatı bulamıyorsa banka tmsfye geçer yine de o likidite kapanır. Dolarda ise yapacak hiçbirşey yok. Arada gece ile gündüz gibi bir fark var. Örneğin 500.000 TL nizi hemen alırsınız . Tabii tcmb nin likiditeyi kapatmak için yarattığı ek emisyon yüksek bir devalüasyon ve enflasyon yaratmış olur. Ama bu herkes için aynı olduğundan o kadar aşırı noktalara gitmez. Dolar likidite krizinde tüm para tehlike altındadır . Zira bankaya yatirdiginiz dolar bankaların elinde değil. Hatta yurtiçinde dahi değil. Tamamen giren kadar çıkabilir mantığı ile çalışan bir kapan gibi
     Alıntı Originally Posted by Discover Yazıyı Oku
    3 4 senedir konusuyoruz.

Istedigin kadar tl bulursun.

Dolar bulamazsin.

Cok bik bik da edemezsin.
    Dolar ceken haindir derler. Birde linc ederler.
    Tabi o gun ekonomi biter.

Yerlesikler e 200 milyar dolar itelemisler .
    Komik.

Parasi olan paranin kokusunu alir.

Birsey olmaz.

Merak etmeyin.

Simdilik Bodrum dayim.
    Sahibinden de bakarsaniz mugla bodrum da binlerce ev villa satilik.

http://bodrumdasatilik.co.uk/mugla-s...kw62WA==&new=1

Bu adreste genelde yabancilar evlerini satiyor.

Kimi uzakta ucuz 20 000 pound
    Kimi 5 milyon pound.

990 ev villa var.

Cogu yabanci.

Kefere ,Abbas yolcu ??
    Niye.

Kimisi icin onemi yok.

Benim icin onemli.

Bakalim faizler ne olacak?

Borc veren ne isteyecek.
    Butun dert bu!

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : rxpu; 19-06-2017 saat: 07:59.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. https://invst.ly/44sy3

Günlük grafik...Mavi cizzgiye dikkat...

YTD

Sayfa 876/1013 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz