Sayfa 656/1000 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,241 - 5,248 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Dogrudur.
    Bende cok varlikli olsam ETF degil direk hisse alir ve 25-30 hisse ile kendi ETF'imi yaratirdim.

ETF düsüncesini Louis Bachalier, Harry Markowitz und William Sharpe 1900 yilinda ortaya atmislar. Matematikci olan Louis Bachalier de teorik alyapisini detaylamis. Ancak ilk ETF'i Wells Fargo 70'li yillarda kurmus. Aslinda John Bogle und Burton Malkiel tarafindan 1976'da kurulan Vanguard 500 de ETF'mis. Ancak borsada satilmadigindan o sifati alamamis.

ETF'lerin finansal arac olarak normal fonlardan (mutual fond) yasalar cercevesinde bir farki yok (AB icinde UCITS olmalari bu nedenle).
    Normal fonlar sadece daha pahali ve cogu ETF getirisini elde edemiyor.

Bende de vardi normal bir fon. 20 sene tuttum ve ortalama yillik %9,x yapmisti. Portföyümü temizlemek icin sattim.

2. Selamlar ,

İnceledimde , Bu etfin domicilesi irlanda olduğu için temettü kemiksiz bize mi kalıyor acaba

Ytd
     Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Asil ben özür dilerim.
    Yanlis anladim sanirim.
    Sorun yok.

Tavsiye vermek olmuyor biliyorsunuz.
    Bende almaya devam ettigim ve su anda portföyümün %30'na esdeger olan Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF (IE00BKX55T58) var.
    Potföyümü Mayis 2020'de degistirdim. Bu ETF'i aldigimda temettü verimi %1,54'dü. Su anda %1,94 (alim fiyatlarim ile). Bu zamana kadar alimlarimda en düsük 51 EUR, en yüksek 75 EUR ödedim ve ortalamam 62 EUR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Selamlar ,

İnceledimde , Bu etfin domicilesi irlanda olduğu için temettü kemiksiz bize mi kalıyor acaba

Ytd
    No. %15 kesilir
    https://www.bogleheads.org/wiki/Nonr...domiciled_ETFs
    https://en.swissquote.lu/internation...-end-al-capone
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Selamlar ,

Ytd
    Evet, simdilik öyle. Vergiyi sadece TR'de ödüyorsunuz.
    IRL yerlesik ETF'ler su anda 0 stopajli. IRL bu karari 6 yilligina almis (ne zaman basladilar bilmiyorum tam).
    Ileride cifte vergilendirme anlasmasi cercevesinde olan stopaja dönebilir. Ancak orta vadede sanmiyorum acikcasi, cünkü AB icerisinde de bu sekilde
    oldugu icin yatirim cekebiliyor IRL. Yoksa ETF'ler de AB icerisinde ysayanlar LUX veya NL'ye yönelirler. Hatta GB'ye bile döner böyle yatirimlar.

Ama gelecek neler getirir bilemeyiz tabii. Biz tavuklar kümese girdigimizde istediklerini yapabilirler. Bu risk daima var.

Henüz bir degisiklik yok 0 stopajda (GER icin). Son temettümü 31.08.2021 de aldim ve 0 stopaj vardi. Ancak 2022'de ne olacak bilmiyorum.
    Belki 6 yillik peryod bu sene sonu bitiyordur.

6.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Evet, simdilik öyle. Vergiyi sadece TR'de ödüyorsunuz.
    IRL yerlesik ETF'ler su anda 0 stopajli. IRL bu karari 6 yilligina almis (ne zaman basladilar bilmiyorum tam).
    Ileride cifte vergilendirme anlasmasi cercevesinde olan stopaja dönebilir. Ancak orta vadede sanmiyorum acikcasi, cünkü AB icerisinde de bu sekilde
    oldugu icin yatirim cekebiliyor IRL. Yoksa ETF'ler de AB icerisinde ysayanlar LUX veya NL'ye yönelirler. Hatta GB'ye bile döner böyle yatirimlar.

Ama gelecek neler getirir bilemeyiz tabii. Biz tavuklar kümese girdigimizde istediklerini yapabilirler. Bu risk daima var.
    Türkiyede de 2600tlye kadar beyan edilmiyor
    Temettü verimi %1.5dan hesaplarisek 170bintllik portföye kadar irlanda sorunsuz gözüküyor birşeyi atlamıyorsam ve kümese dadanan yok ise

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Henüz bir degisiklik yok 0 stopajda (GER icin). Son temettümü 31.08.2021 de aldim ve 0 stopaj vardi. Ancak 2022'de ne olacak bilmiyorum.
    Belki 6 yillik peryod bu sene sonu bitiyordur.
    teyit için teşekkürler
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

ETF'le ilgili olarak durum tespit ve gülmek icin.

https://www.youtube.com/watch?v=eikbQPldhPY

Sayfa 656/1000 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •