Sayfa 640/853 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,113 - 5,120 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Bari yazıyı buraya kopyala da sitenin tıklanma sayısını hak etmediği şekilde yükseltmeyelim.
    Valla zaten pekitibar eden olmamış... Ben bir iki çiziktireyim. Bu yazarı yaşı müsait olanlar bilir. Mangalda kul bırakmazdı. Çok şiddetli saldırırdı yanlış gordüğüne ve bildiğine... aşırı naif buldum yazısını..

Gercek islam diye anlattığı sosyal devlet olma gerekliliğini seçim kaybetmeyelim diye vazetmesi ilginç.

Din fukaraya yardımı emrediyorsa arkasından bir menfaat için yapın mi diyor?

Gercek din ne olursa olsun, insanlar onu istedikleri gibi kullanıyor.

2. Yazarı bilmem ama halk ideoloji filan pek takmaz dünyanın her yerinde böyledir. Kazan kaynıyor ise iktidar iyidir kaynamazsa kötüdür. Reis e her cenahtan milyonlar oy verdi elbette mütedeyyin kesimin oyları ( veya sadece solcu / laik oylar, sadece milliyetçi oylar vs.. ) bu ülkede kemiktir ama rahat bir %30 luk kesim duruma göre taraf değiştirir ülkenin kaderini de genellikle bunlar ve siyasiler arası ittifaklar belirler diğer ekipler kemik olduğu için. Bu %30 da sadece ekmeğine bakar. Reise de verir başkasına da verir eyvallah etmez. Ha bence bunların yaptığı doğru ama seçimleri hep yanlış hep popülizmi seçerler. Gerçi bence demokrasi de sıkıntılı da neyse onlara girmeyelim...
     Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    Valla zaten pekitibar eden olmamış... Ben bir iki çiziktireyim. Bu yazarı yaşı müsait olanlar bilir. Mangalda kul bırakmazdı. Çok şiddetli saldırırdı yanlış gordüğüne ve bildiğine... aşırı naif buldum yazısını..

Gercek islam diye anlattığı sosyal devlet olma gerekliliğini seçim kaybetmeyelim diye vazetmesi ilginç.

Din fukaraya yardımı emrediyorsa arkasından bir menfaat için yapın mi diyor?

Gercek din ne olursa olsun, insanlar onu istedikleri gibi kullanıyor.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Yazarı bilmem ama halk ideoloji filan pek takmaz dünyanın her yerinde böyledir. Kazan kaynıyor ise iktidar iyidir kaynamazsa kötüdür. Reis e her cenahtan milyonlar oy verdi elbette mütedeyyin kesimin oyları ( veya sadece solcu / laik oylar, sadece milliyetçi oylar vs.. ) bu ülkede kemiktir ama rahat bir %30 luk kesim duruma göre taraf değiştirir ülkenin kaderini de genellikle bunlar ve siyasiler arası ittifaklar belirler diğer ekipler kemik olduğu için. Bu %30 da sadece ekmeğine bakar. Reise de verir başkasına da verir eyvallah etmez. Ha bence bunların yaptığı doğru ama seçimleri hep yanlış hep popülizmi seçerler. Gerçi bence demokrasi de sıkıntılı da neyse onlara girmeyelim...

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hocam burada seçmen analizinden çok gercek islamın ne sekilde kullanıldığı meselesi vurguladığım. Bu yazarın eskiden laikçi kesime yaptıkları hatalar için kullandığı ses tonunun yüzde biri burada yok.

Gerçek islamiyet ne ister? Alt paragraflarda bir kısmını kırmamaya özen göstererek söylemiş ama..

Bunlar halifeyi gerekirse kılıcıyla düzelteceklerini söyleyen bir gelenekten geliyordu ve en kötüsü bunca yıldır zayıf halk ekonomisini İslamiyet adına secimler yaklaştığı için seçimi kaybetmemek için (seçim yaklaşmasa demeyecek) anlatması...

Bunu gormek gerek. Bir ögreti ( din, mao, marks...) ne olursa olsun. Uygulayıcılar daha önemli.

Kendi çıkarina uygulamayan insan yok....

4. True İslam örneği olduğunu düşünmüyorum. Bunun için öğretmek zor.
    İslamı yeniden Kuran' a göre tanımlamak gerek. Bunun için de yeniden ulemalar, şeyhler, şıhlar üretilmesine neden olur ki başa tekrar döneriz. Çekilecek tepkiler de ayrı sorun ....

5. Yapıldığı kadarı kardır. Asıl sorun, esas prensiplerin, birçok küçük sahtekarlıklarla gizlenmiş olması. Maksat bu sahtekarlıkların yerine neler doğrudur, neleri koyalım olmamalı, esas prensipleri meydana çıkarmak olmalı. Kısa örnek,kadın türban mı taksın,çarşaf mı giysin,hangi şartlar olursa sokağa çıkabilir vs. fetvaları verilip, kadının bir mal olduğunu sonucuna erişiyorlar. Bunları bırakıp,önce, kadın insan mıdır, mal mıdır sorusu cevaplanıp buna göre fetvalar-kanunlar oluşturulsa bambaşka bir tablo çıkar. Kadın insandır diyip hakları buna göre verildiğinde, sistem bambaşka şekilde işlemeye başlayacaktır, şıhlara goygoyculara gerek duymadan.

Aynı şey ekonomide de yapılıyor. Yok çekirdek enflasyonmuş, yok baz etkisiymiş ,yok reel faiz,sanal faiz, ıvır zıvır bir sürü veri neticesinde vatandaşa giren kazık, kol boyunda mı bacak boyunda mı olacak bu söylenmiyor. İşin esası buna dayanıyor oysa. Geçmişte hükümdarlar, atıyorum, kelle başı vergi 10 altın diyip yüzyıllar süren imparatorluklar devam ettirmişler. Bize giren kazıktan sonra bir de üzerine "hadi yine iyisiniz,%20 büyüdünüz" diyip alay ediyorlar. Bana kalırsa doğru sistem, yılbaşında cebindekinin üçte birini vergi olarak alacağız desinler, ondan sonra istedikleri kadar veri, rakam açıklasınlar.

Sonuçta goygoycu sistemi bittiği an devran değişir diyorum. Gerçekler, doğrular evelenip gevelenmeye gelmezler. İnsan, insan olmanın sorumluluğunu alacak. Yarın öbürgün ben de kırmızı da geçebilirim,en iyisi cezalar kaldırılsın, dememeli. Demeyen çok insan da var, dürtülmeyi bekliyorlar sanırım.

6.  Alıntı Originally Posted by bluedream Yazıyı Oku
    True İslam örneği olduğunu düşünmüyorum. Bunun için öğretmek zor.
    İslamı yeniden Kuran' a göre tanımlamak gerek. Bunun için de yeniden ulemalar, şeyhler, şıhlar üretilmesine neden olur ki başa tekrar döneriz. Çekilecek tepkiler de ayrı sorun ....
    True Islam söyle var. Allaha ve gönderdiklerine inanırsın. Kendi içinde ahlaki kuralları yaşamak. Asla din karşılığında zerre bir maddi manevi menfaat makam gözetmemek...çalmamak, yalan şoylememek, yardım etmek, hırs göstermemek, çalışkan olmak, iyi örnek olmak, insanlar muhtaçken lüks yaşamamak, ibadet edeceksen korku ya da bir menfaat için değil de sevdiğinden yapmak ( ki bunlar aynı zamanda insanlara hal diliyle anlatmak oluyor) vs... Gerçek müminler bunlardır.

İnsan kendi örnekliğinden sorumludur

Al sana true İslam...

Ama yok ben bu din ile bütün dunyayı düzeltecem... ben dozer dersen is çok farklı boyutlara çıkıyor. Tarih boyunca yöneticiler halkı daha rahat yonetebilmek için yanlarında din adamı çalıştırmışlardır. .

Din adamı kavrami çok sorunlu. O bir çalışandır. Hem yetiştirme aşamaları ve öğretiler hem de farklı ekoller sorunu da var. Tek işi din olan kimse menfaat için sahibine yaranmaktan, dini eğip bükmekten kurtulamaz.

Arenn't they?

Neyse artık öyle bir hal aldı ki insanlar din kelimesini bile duymak istemiyor. Sorumlusu belli. Ve gunlerden pazartesi... bakalım bu hafta bizi nasil yolacaklar.... Mekân sahibi söyler...

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni haftaya başladık, haftasonu rehavetini atmak lazım. Bakalım bugün abd borsası benim tahmin ettiğim gibi yukarı dönecekmi.?

Yanlız bir engel var, yarın abd de enflasyon açıklanacak. İçimizdeki siyonistler BISTi bu seferde abd enflasyonu ve istihdama bağladılar ya. O açıdan önemli. Sürünün algısını o şekilde yapılandırdılar. abd enflasyonu açıklanana kadar abd endekslerini yatay tutabilirler. Yer yer çiseleme halinde kırmızı ve yeşil görebiliriz.

abd vadeliler şu an hafif artıda. Bundan önceki son 2 dalga, abd seansı açılınca yukarı dönmüş. Bu durumda abd borsalarının yönünün kesinleşmesi için öğle sonrası abd borsasının açılışını beklemek gerekir. Geçmişe bakıp, geleceği görmeye çalıştık.

ons kararsız, aşağıya inmiyor, yukarıya korkuyor. Beklentimi yazmıştım, gerçekleşmedi. Bende ne olacak diye seyrediyorum.

İyi bir hafta diliyorum, bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugünü yatay kapadık. S&P de kırmızılı yeşilli yatay gidiyor. Yarın abd de 15:30 de Tüketici fiyat endeksi açıklanacak.
    Hem abd de hemde TR dahil dünyada o bekleniyor. Sebebi dünyaya hakim siyonist medya ve parası.

abd de enflasyonun çok hafif düşük açıklanacağı beklentisi olduğundan, borsalar ciddi kırmızıya dönmedi. Ne olur ne olmaz diye alan da yok.

Lanet olsun deyip viop dan çıkıp FON lara geçesimde var. 3 F/K lı köklü bankalarımız ve bedavaya yakın dev şirketlerimizle, BIST de büyük oyuncuların GASPına uğrayıp duruyoruz. Piyasa yapıcı 3 bankanın KY yi koruması gerekirken, soygunu bizzat onların yaptığını düşünüyorum.

Her neyse. yarın 15:30 a kitlediler sürüyü. Belki o dakkaya kadar long kontratları azaltırım.
    Bizde ayrıca TCMB nin şark kurnazı edası ile son açıkladığı konu var. Çekirdek enflasyona göre faiz belirleyecekmiş. Önceki ısrarla yinelediği sözü yaladı yuttu. Bu kültüre sahip insanlar böyledir, yedi bin kere yemin etse güvenemezsin. adam en az 3 kere politika faizi enflasyonun üzerinde olacak dedi. Sözünden dönmesi bir ayı geçmedi. Ülkeyi teslim ettiğimiz koca adam bu, 12 yaşında çocuk değil.

Yabancılar TCMB yede kızgın. Banka almayı bıraktılar, belki satıyorlardır.

Koşularada yeniden başlamam lazım. Tembellik ediyorum. Ayhan başladımıki.? Belki hiç ara vermemiştir.

Bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 640/853 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •