Originally Posted by
ABKA
bu bir TEORİ...NURİ HOCA BUNU işlerdi.
özetle aps rekorsa genelde bir tarafa sert hareket olur.ama aps rekor olmadan da sert hareketler olmuştur.
2021 ocağın 3. haftası rekor aps görülmüş.o zamanın rekoru 550 k civarı...o zaman zaten zirve görülmüş...ondan sonra aps düşerken endekste düşmüş..
Ben açık pozisyon sayısındaki artışı MB'nin ani kararı ertesinde spotta yüklü pozisyonları olan ve anlık olarak çıkamayacka olan yabancı ve yerli fonların kendilerini hedge etme çabasına bağlıyorum tekrar. Bu hedge pozisyonları kapatılır veya spot pozisyon kapatılır buna göre endeks bir yön alır. Spotu satmaya karar verirlerse kararın ilk anında yapmadığımız düşüşü taksit taksit zamana yayılı olarak yaparız. Yok tam tersi olursa endeks shortları kapatırlarsa spota bir miktar olumlu etkisi olur.
Mart'ta ilki olmuştu. Yabancılar Ağbal kararı sonrası Viop'ya endeks shortladılar ama sonraki 2 ay spotta satış yaptılar. Mayıs'a kadar dolaşımdaki hisselerin %4'ü kadar satış yemişti endeks
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Yer İmleri