Sayfa 250/1312 İlkİlk ... 1502002402482492502512522603003507501250 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    herkes denklemi kurarken geçen yıl faizi 0,74'ten, doları ise şimdilik 8,80'den, gram altını 500 liradan baz alıyor ve ilk yıl için evet ev alan herkes karda. arada ekşi'ye falan bakıyorum. bildiğin konsensus oluşmuş herkesin karda olduğuna dair. öncelikle herkesin karda olduğu bir sistem dünyamızda yok. ha diyelim boşta parayla 2018'de x'e aldın sonra 2021'de 2x'e realize mi ettin tamam güzel kardasın ama doları altını yenememişsin.

bi 5 yıl geçsin bakalım önce. kolay mı öyle altını doları yenmek o sırada evin eskiyecek orası burası patlayacak

imza: 2011'de 0,77 ile kredi çekip ev aldıktan sonra dünyadaki bütün finansal varlıklara karşı yenilen adam

Ben de messiye bakıyorum ,gollerini geri sarıp seyrediyorum,adam o kadar kolayca milleti dizip golü atıyor ki insan yahu aslında gol atmak o kadar da zor değil diyor.Finansal piyasalar da öyle ,geçmişe bakınca işler çok kolay ,geçen yıl evi al bu yıl yüzde 60 karla sat o mis ,emlak gibi yatırım mı var di mi.Ama işte o iş o kadar kolay olmuyor maalesef.)))))))Bu her enstruman için geçerli.

Ve emlak yatırımı diğer yatırımlara hiç benzemez,likit değildir,anında paraya dönemezsin,dolar ,faiz,borsa hep likittir ,getiriyi beğenmedi mi,başka alternatife yönelmen üç beş tuşa basmana bakar.Emlak işi likiditeye çevirirken adamı uğraştırır.

4. Kimse yanlış anlamasın. Bazı arkadaşların emlak sektörüyle iç içe olduğunu da biliyorum. Lakin, ülkemizde bir yerden kıvılcım çakınca her yere sıçrama hastalığı var. Konut işi sona geldi. Göçmen akını, Yabancının gayrimenkul alarak vatandaşlık alması, faiz düşüşü vb. nedenler bitti. Gelen geldi, alan aldı.

Dün , yürüyüş yaparken tanıdık bir emlakçının bahçesinde 15 - 20 kişi toplantı yapıyordu. Sohbet - fikir teatisi şeklinde bir toplanma. Selam verince bana da çay söylediler. Tartışılan konu ; Abartılı fiyatlarla verilen ilanlar nedeniyle sektörün suçlandığı, emlakçı odasının daha aktif olması gerektiği, değerinin çok üzerinde isteyen mal sahiplerinin ikna edilmesi ikna olmayan direnenin ilanının üstlenilmemesi vb.

Ticaret il müdürlüklerinin , kendilerini sağlama almak için göstermelikte olsa denetim yaptıklarını söylediler. Yani artık birileri bir şeylerin farkına varmaya başlamış. Satılık ilanları ise 6-8 aydır aynı daireye 340 bin ile başlayan mal sahibi satamadıkça düzenli olarak ek yapıyor. Bugün 655 bin yazmış. Hatta dairenin camına direkt fiyat yazmış. Ne telefonunu ne de satılık- kiralık yazmadan direkt 655000 tl. yazıyor. Hayırlısı bakalım.

satacağımdan değilde dün yazlığa zam yaptım %15 gibi. 18 saat içinde 400 k kazandım.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    satacağımdan değilde dün yazlığa zam yaptım %15 gibi. 18 saat içinde 400 k kazandım.

Pişman oldun mu keşke daha fazla yazsam daha fazla kazansam diye

***Albaraka; faizsiz kazanc

Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Pişman oldun mu keşke daha fazla yazsam daha fazla kazansam diye

***Albaraka; faizsiz kazanc
    yok enflasyon kadar zam yapmadığım için vicdanımıda rahatlatmak istedim.

8. Şu an ev almak hem fiyat hem faiz yüksekliği nedeniyle en kötü dönem.
    Alanlar daha da yükselecek diye alıyor, benim fikrim yükselse de şu an alanlar zarar eder.

Sayfa 250/1312 İlkİlk ... 1502002402482492502512522603003507501250 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •