Sayfa 283/1006 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 2,257 - 2,264 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Unicredit'ten faiz indirimi sonrası Türkiye revizyonu
    Unicredit, 2021 büyüme beklentilerini yüzde 7,5'ten 9,7'ye çıkardıklarını söylerken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Eylül ayındaki 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından yıl sonuna kadar 300 baz puan daha faiz indirimi beklediklerini söyledi.
    Aralarında Gökçe Çelik’in de bulunduğu Unicredit ekonomistleri, yayımladıkları araştırma raporunda Türk ekonomisi için 2021 büyüme tahminlerini yüzde 7,5’ten yüzde 9,7’ye çıkarırken yıl sonunda enflasyonun yüzde 18,4 olmasını beklediklerini belirtti.

Türk ekonomisi için 2022 büyüme tahminlerini de yüzde 3,5’ten yüzde 5,5’e çıkaran Unicredit ekonomistleri, bu revizyonda beklenenden erken başlayan parasal gevşeme döngüsünün ve 2021’deki kuvvetli büyümenin etkili olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Eylül ayındaki 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından 300 baz puan daha faiz indirimi yapmasını bekleyen Unicredit, 2022’de faizlerin yüzde 14,5 olmasını beklediklerini söyledi.

Dolar/TL ’nin sene sonunda 9,30 olmasını bekleyen ekonomistler, 2022 sonunda ise kurun 10,40 olacağını tahmin ediyor. Ekonomistlerin Euro/TL için 2021 sonu tahminleri ise 11,07 seviyesinde bulunuyor.

Faiz indirimi beklentilerinin yerel tahvil piyasasına girişleri artırabileceğini belirten Unicredit, bunun Türk lirasındaki kısa vadeli riskleri bir miktar sınırlayabileceğini vurguladı.
    Yil sonu enflasyonu 18.4 tahmini haricinde makul bence

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Unicredit'ten faiz indirimi sonrası Türkiye revizyonu
    Unicredit, 2021 büyüme beklentilerini yüzde 7,5'ten 9,7'ye çıkardıklarını söylerken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Eylül ayındaki 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından yıl sonuna kadar 300 baz puan daha faiz indirimi beklediklerini söyledi.
    Aralarında Gökçe Çelik’in de bulunduğu Unicredit ekonomistleri, yayımladıkları araştırma raporunda Türk ekonomisi için 2021 büyüme tahminlerini yüzde 7,5’ten yüzde 9,7’ye çıkarırken yıl sonunda enflasyonun yüzde 18,4 olmasını beklediklerini belirtti.
    CDS'i çit ile duvarla açıklayan adamdan her şey beklenir.

Olmaz, yapamazlar diyemem yani.

300 puan daha inerse faizler ortalık iyice şenlenir. Borsa 100'e gelir herhalde artık.

ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    CDS'i çit ile duvarla açıklayan adamdan her şey beklenir.

Olmaz, yapamazlar diyemem yani.

300 puan daha inerse faizler ortalık iyice şenlenir. Borsa 100'e gelir herhalde artık.

ytd
    Borsayı iç etkenlerle gördüğü dip olan 1.25 dolara indirecekler sanırım. Tabi faiz 300 puan daha inince dolarda 10 tl ye hareketlenirse bu dip 1250 olmuş olur. Bu senaryoyu da sanırım kasım civarı yaşayacağız diye düşünüyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. Hem 300 baz puan faiz inecek diyor hemde yıl sonu kuru 9.30 diyor 100 baz puan indirimde 9 oldu zaten ya biz bir şeyi kaçırıyoruz ya da yabancı kurumlar gaz vererek kendi pozisyonlarına uygun yorum yaparak hadi aslanım indirirsin sen diyor

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Borsayı iç etkenlerle gördüğü dip olan 1.25 dolara indirecekler sanırım. Tabi faiz 300 puan daha inince dolarda 10 tl ye hareketlenirse bu dip 1250 olmuş olur. Bu senaryoyu da sanırım kasım civarı yaşayacağız diye düşünüyorum.
    Ben birkaç aydır ufak ufak alıyorum temkinli şekilde ama öyle bir hareket çekerlerse beklendiği gibi o zaman bir miktar dolar bozup alırım bistten.

ytd

6. Mart ayında %20 net 0 stopajlı enflasyona endeksli mevduat hesabı açmıştım 400 gün brüt 21.92'e denk geliyor dönüşü nisan ayında en azından kafam rahat elimde kalan nakitle borsa oynuyorum çok az bi miktar ise günlük para fonunda.

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ben birkaç aydır ufak ufak alıyorum temkinli şekilde ama öyle bir hareket çekerlerse beklendiği gibi o zaman bir miktar dolar bozup alırım bistten.

ytd
    hangi sektörden hisse aldığınız çok önemli bu dönemde. olası bir sürü kriz konusu var. doğalgaz ve enerji krizi, şişen navlunlar, ihracat ekipman yokluğu (ben çalıştığım sektörde bunu ciddi anlamda yaşıyorum), çip krizi vs vs
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. İş Bankası/Aran:
    -Yüksek kurun bilinçli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Kur düşsün istenmiyor
    -Mevduat arasındaki denge yabancı para mevduatı eğilimiyle bozulmuş durumda
    -Dolarizasyon konusunda çok uç bir durumdayız
    -Enflasyon düşmeden yapılan hamlelerin karşılığı olmuyor-BHT

https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...490577412?s=19
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 283/1006 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •