Turizm sezonu bitti bundan sonra oradaki istihdam daralır, kuraklık nedeniyle kötü bir tarım sezonu yaşandı, inşaat sektörü zaten yavaştı sezonu bitiyor orada da istihdam daralır. Öte yandan emtia artışları geçen yıla göre çok yüksek oranlarda. Önümüzdeki 6 ayın çok zor geçeceği aşikar.
Kimilerine göre para fışkırıyor görünebilir. Herşey örneklem aldığınız ana kütleye göre değişir.
Ama alım gücünün düştüğü aşikar. Ayrıca tuik'in yanlış enflasyon hesabı nedeniyle ücretlilerin gsyih dan aldıkları pay düşüyor ve günden güne fakirleşiyorlar.
Bağdat caddesinde emlakçı iseniz size para fışkırıyor gibi görünebilir ama benim bulunduğum taraflarda öyle bir durum yok.
Mavi yaka personel alımları yapıyoruz, iş görüşmesine gelebilmek için şehir merkezinden organize sanayiye yol parası olmadığı için yürüyerek gelen insanlar görüyorum. Ben bu gördüklerim sonucunda para fışkırıyor diyerek fakir kesimleri görmezden gelemem.
İsteyen istediğine inanabilir ama ülkenin bir numaralı gündemi ekonomidir bence.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri