Sayfa 6553/7020 İlkİlk ... 5553605364536503654365516552655365546555656366036653 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 52,417 - 52,424 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. 1952 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu kazanan Fransiz yazar, sair ve oyun yazari Francois Mauriac'in dogum yildonumu ( 11 Ekim 1885 )

" Kendi duygularimin gercek bir yani yoktu. Asil onemlisi, senin bana besledigin sevgiye olan inancimdi. Baska bir yaratikta kendi hayalimi goruyordum ve benim bir aynadaki gibi yansiyan bu hayalim, hic de urkutucu degildi. Tatli bir gevseyis icinde keyiflenip duruyordum. Bakislarin altinda tum benligimin iliklastigini, icimden fiskiran heyecanlari, bosanan kaynaklari animsiyorum. En olagan sevgi davranislari, bir el SIKIS, bir kitabin icine saklanan cicek, her sey benim icin yeniydi; her sey beni sevindiriyordu. " Yilan Dugumu

" Mes propres sentiments n’avaient rien de réel. Ce qui comptait, c’était ma foi en l’amour que tu avais pour moi. Je me reflétais dans un autre et mon image ainsi reflétée n’offrait rien de repoussant. Dans une détente délicieuse, je m’épanouissais. Je me rappelle ce dégel de tout mon être sous ton regard, ces émotions jaillissantes, ces sources délivrées. Les gestes les plus ordinaires de tendresse, une main serrée, une fleur gardée dans un livre, tout m’était nouveau, tout m’enchantait. "

" Bizi bir evle, bir bahceyle butunlestiren baglar, ask baglariyla ayni niteliktedir. / Le vrai est que les liens qui nous unissent à une maison, à un jardin, sont du même ordre que ceux de l'amour. "

" Birini sevmek baskalarinca gorunmeyen bir mucizeyi goren tek kisi olmaktir. / Aimer quelqu'un c'est être seul à voir un miracle invisible pour les autres. / Amare qualcuno è vedere un miracolo invisibile agli altri. / To love means to see a miracle invisible to others. ”

" En yorgun bir devlet adami bile metresini bekletmemek icin dunyayi durdurur. / Qu'un homme d'État surmené, autour de l'heure où sa maîtresse l'attend, arrête le monde. "

2. Amerikali ressam George Copeland Ault’in dogum yildonumu ( 11 Ekim 1891 )

Studio Interior, 1938

Bright Light at Russell's Corners, 1946

3. Dil, siir ve resim sanatinin yapisalci cozumlemenin gelistirilmesinde onderlik yaparak 20. yuzyilin dilbilimcileri arasinda en etkililerinden biri olan Rus - Amerikali dusunur ve dilbilimci Roman Osipovic Jakobson'in dogum yildonumu ( 11 Ekim 1896 )

" Ben dilbilimciyim: dilsel hicbir sey bana yabanci degildir. "

" Linguista sum; linguistici nihil a me alienum puto. / I am a linguist; I consider nothing linguistic foreign to me. / sono un linguista, non considero a me estraneo nulla di linguistico. "

" Edebiyat, siradan konusmaya karsi orgutlu bir siddettir. / La letteratura come violenza organizzata commessa nel linguaggio comune. "

4. Fransiz ressam Constant Moyaux'nun olum yildonumu ( 11 Ekim 1911 )

View on the Forum Romanum in ancient Rome, 18th century

View of Rome from the Artist’s Room at the Villa Medici, 1863

5. Italyan heykeltiras ve gravur sanatcisi Emilio Greco'nun dogum yildonumu ( 11 Ekim 1913 )

Pinocchio e la Fata ( Pinocchio and the Fairy, 1956 )

6. 1917 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu kazanan, Danimarkali sair ve yazar Karl Adolph Gjellerup’un olum yildonumu ( 11 Ekim 1919 )

Butun dunyayi bizden al
    Sonsuz geceyi ver
    Ben Eros'um Sen Kaos
    Dunya yukselsin yeniden.

Take the whole world from us
    Give us eternal night for shelter
    I am Eros, you are Chaos,
    The world arises anew.

7. Amerikali roman ve senaryo yazari Elmore ( John ) Leonard’in dogum yildonumu ( 11 Ekim 1925 )

-Fakat karisiyla boluseceginden bahsediyorsun.

-Hayir, onun teklif ettigi seyi soyledim. Sana soylemedigim birkac sey olabilir, Harry.

-But you are talking about going halves with the wife.

-No, I said that's what she offered. There might even be a few things, Harry, I haven't told you.

1-Kitaba asla ‘ hava durumu ’ ile baslamayin
    2- ‘ Giris ’lerden kacinin
    3- ‘ Dedi ’ disinda fiilerle diyalogu devam ettirmeyin
    4- ‘ Dedi ’ fiilini modifiye etmek icin asla bir zarf kullanmayin
    5- Unlem isaretlerinizi zaptedin!
    6- ‘ Aniden ’ ve ‘ kizilca kiyamet koptu ’yu asla kullanmayin
    7- Yoresel agizlari, lehceleri temkinli kullanin
    8- Karakterleri detayli tasvirden kacinin
    9- Mekan ve seyleri tasvir ederken cok asiri detaya girmeyin
    10- Okuyucunun atlamak isteyecegi bolumleri oyku disinda birakmaya calisin.

8. Turk tiyatro - sinema sanatcisi ve UNICEF Turkiye eski Iyi Niyet Elcisi Yildiz Kenter'in dogum yildonumu ( 11 Ekim 1928 )

Sayfa 6553/7020 İlkİlk ... 5553605364536503654365516552655365546555656366036653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •