Originally Posted by
pit
Tedavi uzun vadeli eğitimden geçer. Bu eğitim küçük yaşlarda başlayıp genç beyinlere kazınmalı. Ve eğitimin temeli ahlaklı, ilkeli, dürüst bir yaşam yaşayabilmek için gerekli altyapıyı oluşturabilmek olmalı. Diğer bilim dallarındaki bilgiler bunların üzerine inşa edilmeli.
Ahlaklı, ilkeli ve dürüst olmayan doktorlar, mühendisler, avukatlar, bürokratlar, siyasetçiler yetiştirmemek önemli.
Herkes bu niteliklere sahip olamaz ancak çoğunluk böyle olursa diğerlerinin de kontrolü kolay olur.
Ama çağdaş, sorgulayan, teorik ve pratiğin birleştiği, yeteneği açığa çıkaran bilime dayanan bir eğitim.
Yoksa eğitim sisteminin ayarlarını bozar, çıkara dayanan bir yoz bir sisteme inşa edersen her türlü manipüle edilecek bireyler ortaya çıkar.
Gelişmemiş bir eğitim sisteminden çıkan bir insan milleti ve ülkesi adına iyilik yapıyorum derken tam tersi felaketini hazırlıyordur da farkında bile olmaz, ve o sistemi ölümüne savunur.
"Meritokrasi", yönetim gücünün, yetenek ve kişilerin bireysel üstünlüğüne yani liyakata dayandığı yönetim biçimidir. Bu yönetim şeklinde idare gücü, üstün özellikleri olduğu düşünülen kişiler arasında paylaştırılmaktadır, kayırma yoktur. Özellikle kamu yönetiminde daha bilgili ve yetenekli kişilerin seçilmesi ve yine hizmet içindeki ilerleme ve yükselmelerinin bilgi, başarı ve yetenek kıstaslarına göre yapılmasını amaçlar. Osmanlı Devleti'ndeki Devşirme sistemi buna örnek gösterilebilir.[1]
https://tr.wikipedia.org/wiki/Meritokrasi
Sanırım gelişmemiş toplumlarda bu yönetim şekli mantığa en uygun şekil gibi.
Bunu tam uygulayabilen ülke var mı bilmiyorum ama, en azından AB ülkeleri kısmen uyguluyor.
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Yer İmleri