Sayfa 891/1013 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 7,121 - 7,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. DXY taban oluşturuyor. Formasyon tamamlandı, teyidi bekliyorum...

2. BİZ ŞİMDİ ROLER-COASTER ın NERESİNDEYİZ?

https://people.hofstra.edu/geotrans/..._a_bubble.html

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn rxpu bir yerde bir noksanlık var ama ben bulamıyorum..şimdi sizin anlattıklarınıza göre gelişmekte olanlar sürekli faiz yükselterek Londra'nın istediği carry faizini vermek (fazlasını) vermek zorundaşlarmış gibi bir durum çıkıyor ortaya..o zaman gelişmekte olan ülkelerin hiç şansları yok demek oluyor bu..

Örneğin şu sıra Rusya carry için pek tercih edilmiyor..çünki petrol fiyatları düşük ve ambargolar devam ediyor..oysa bu tür risklere rağmen carry faizini yükseltse, yüksek faizin peşinde koşan global yatırımcı Rusya'ya üşüşmez mi?..demekki Londra'nın istediği faizi vermiyorlar Ruslar..

Ruble'ye nazaran Zar'da benzer durumda..politik istikrarsızlıktan dolayı carry olarak pek tercih edilmiyor..o zaman bizim açımızdan iki seçenek ortayda kalıyor..ya nisbi olarak onlara göre daha istikrarlıyız, yada daha yüksek faiz veriyoruz..yada her ikiside..
    Ben yazımdaki ana fikrimi sanırım tam ifade edemedim. Söylediğinizin tam tersi bir dinamik olduğunu düşünüyorum çünkü. Şöyleki;
    Londra swap faizlerini döviz spekülatörleri düşük tutmak istiyor, zira düşük borçlanma maliyeti ile kısa vadeli TL borçlanıp döviz spekülasyonu yapmak istiyorlar. tcmb'nin asıl rakibi ve güç olarak dengi işte bu spekülatörler.

Swap faizini yükselten ya da yükseltmek isteyen ise tcmb, yani yurtiçinde swap ihaleleri ile faizi yükselterek spekülatörün londra swap piyasasında sağladığı düşük TL faizini yukarı çekmek istiyor.

İşte bu nedenden dolayı carry trade için bir alan açılıyor. Yani carry ciler iki denk güç arasındaki savaşın yan etkilerinden faydalanıyorlar. Bu nedenle tcmb'nin rakibi asıl belirleyici güç ve karşı oyuncu carry'ciler değil , onlar sadece köpek balığının derisindeki planktonları yemeye çalışan küçük balıklar.

Yani tcmb'nin dengi olan döviz spekülatörleri TL swap faizi aşağıya basmaya çalışıyor böylelikle dövizdeki volatiliteyi arttırıp ciddi kazançlar elde edebiliyorlar. Kanunla belirlenmiş görevi volatiliteyi düşürmek ve fiyat istikrarını sağlamak tcmb ise bu döngüyü tersine çevirmek için swap faizlerini arttırıyor. Gel benden daha yüksek faiz al , gitma londraya diyor. Londrada tabii buna karşı TL swap faizlerini yükseltmek zorunda kalıyor.

Peki burada eli güçlü olan kim, bu girilen yolda ne gibi riskler var, Bence yine de eli güçlü olan spekülatörler neden mi? şundan:

TL swap piyasasının türkiye dışında oluşması aslında ülkenin kur riski açısından bir sigorta görevi görüyor. Yani türkiyedeki tüm finansal kurumlar ülke dışında bir piyasaya TL ile döviz arasında süreli bir sigorta yaptırma şansları doğuyor. Ücreti karşılığında tabii.

İşte bu aşamada tcmb londra piyasasına karşı kendisi faiz için yukarı yünlü bir baskı uygulamak istediğinde , yani yurtiçi finans kurumlarına , bankalara , gelin siz bu sigortayı benden yapın dediğinde sigortacılığın altın kurallarından birini ihlal etmiş oluyoruz. Yani yangının çıkacağı yerde bulunan bir otoriteye yangını sigortalatıyoruz. Basit anlamda baktığımızda epey anlamsız bir işlem

O nedenle tcmb'nin londra piyasasında oluşan düşük swap faizine yükseltme yönlü müdahalesi yukarıda belirttiğim gibi birden fazla riskli unsur içeriyor ve uzun vadede sürdürülebilir değil. Bunu bilen spekülatör tcmb'nin günden güne gücünün zayıflamasını bekliyor. Tıpkı ölmek üzere olan bir adamın üzerinde daireler çizen akbabalar gibi.........

Londra swap faizlerine dikkat edin ne zaman ki düşüşe geçiyor, spek kalp atışları zayıflayan tcmb'nin üzerine doğru alçalmaya başlamış demektir, işte bu zaman dolardaki baskılamanın hafifleyeceği zamandır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    BİZ ŞİMDİ ROLER-COASTER ın NERESİNDEYİZ?

https://people.hofstra.edu/geotrans/..._a_bubble.html
    Daha el sallama aşamasındayız...

5.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    DXY taban oluşturuyor. Formasyon tamamlandı, teyidi bekliyorum...
    4 saatlik bir pinbar attı ama üstat onu yukarı geçerse güzel bir ralli yapar gibi dxy daha 4 saatlik hiçbir dirence dokunmadı bile 97,8 i bir geçse 98,27 yi yukarı bir kırsa offf offf 2,5 aylık eziyet bitecek sonunda.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Londra swap faizlerine dikkat edin ne zaman ki düşüşe geçiyor, spek kalp atışları zayıflayan tcmb'nin üzerine doğru alçalmaya başlamış demektir, işte bu zaman dolardaki baskılamanın hafifleyeceği zamandır.
    Topikte herkes bir şeyler yazıyor. Konuyla ilgili olduğu sürece ben okuyorum burası forum...
    Ancak sizin temel analiz yorumlarınızı ilgiyle okuyorum teşekkürler...

7.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    4 saatlik bir pinbar attı ama üstat onu yukarı geçerse güzel bir ralli yapar gibi dxy daha 4 saatlik hiçbir dirence dokunmadı bile 97,8 i bir geçse 98,27 yi yukarı bir kırsa offf offf 2,5 aylık eziyet bitecek sonunda.
    hedefi 120. YTD

8.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by drv

3.49069 dan dönerse 3. dalga başlayabilir.
    İz sürmeye devam...

Sayfa 891/1013 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •