Sayfa 422/693 İlkİlk ... 322372412420421422423424432472522 ... SonSon
Arama sonucu : 5543 madde; 3,369 - 3,376 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    yukarıdaki linkteki yorum kısmına;
    Interactive brokers'ta yeni hesap açılamıyormuş diye yazılmış.

Mevcut hesaplarda sıkıntı yok.
    Simdilik yok.
    Ne olacagi belli olmaz.
    Gecmiste (güncelde) alman bankalari hos olmayan (yasak olmadigi halde) ülkelerde yasayan kendi vatandaslarinin GER'de olan yatirim hesaplarini feshetti (resmi feshetme zamani göz önüne alarak).
    Bir cok insan ya portföylerini satti, ya da zar zor baska bankalarda yeni yatirim hesabi acti.
    Bir cok banka özellikle ABD, GB, AUS ve diger bazi devletlerde yasayan alman vatandasina bile yatirim hesabi acmiyor.
    Vadesiz hesap aciyorlar sadece.

2. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
    Shark, suna bi bakarsmizin lutfen

oylesine BESe katildim, daha dogrusu sigortaci bi arkadasim vardi, illa katil neyse dedim aylik 400 tl yaz dedim kredi kartindan kesilecek , ve yabanci fonlardan ve altin fonu olsun diye
    (%60) AVR ve (%40)AEL

ancak soyle bisey var misal 43000 TL yatirsam 10000 tl devlet katkisi olacak
    yani hem yabanci fon alacagim hemde devlet bana 10000 tl haybeden verecek

kendi basina fon almaktan daha iyi degilmi ?

burda kacirdigim bi ayrinti mi var ?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    dolar alsam bi yıl sonra karla satsam vergi yok. yabancı hisse almak için dolar alsam , bi sene sonra hisseleri satsam dolar değer kazanmışsa hisseden de zarar etmemişsem , doların artışı sebebi ile vergi var .... yahu bu nasıl iş ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku

oylesine BESe katildim, daha dogrusu sigortaci bi arkadasim vardi, illa katil neyse dedim aylik 400 tl yaz dedim kredi kartindan kesilecek , ve yabanci fonlardan ve altin fonu olsun diye
    (%60) AVR ve (%40)AEL

doğru. fonlar iyi yönetiliyorsa sorun yok.
    maksimum katkı o kadar. 42930 .
    ben aylık 125 tl lik yapıyorum. yarısı yabancı senet , %25 katkı fonun performansı kötü olursa diye dengeler.
    Sistem İngilteredeki benzeri olan ISA'nın aynısı. .
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

6. AMD kudurdu $133 oldu.

Yeni bir nVidia mı doğuyor yoksa?

ytd

7.  Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku

(%60) AVR ve (%40)AEL

Devlet katkısını tam hak etmek 56 yaşını ve 10 yılı doldurmanız gerekiyor. Aksi takdirde devlet katkısı kısmındaki parayı kademeli olarak alabilirsiniz.

BES devlet katkısı hak ediş süreleri şöyledir:
    BES'e dahil olup 3 yıl sistemde kalmadan çıkmak isterseniz, devlet katkı payı alamazsınız,
    3. yılın sonunda devlet katkı payının %15'ini,
    6. yılın sonunda devlet katkı payının %35'ini,
    10. yılın sonunda devlet katkı payının %60'ını,

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Midas menkul de bende işleme başladım. İşlem başı 1,5 dolar komisyon kesecek. Portföyün çogunu ABD borsalarına taşımayı düşünüyorum.

ABD endekslerinde % 10- 15 düşüşlerde Piyasa degeri 500 milyar dolar üzeri , kar üreten hisselere girip , taşımayı düşünüyorum. Senede 2-3 defa böyle yapsam güzel bir kar üretirim . Paramız dolar olarak kalır erimez.

Sayfa 422/693 İlkİlk ... 322372412420421422423424432472522 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •