Sayfa 660/1002 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,273 - 5,280 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bence şu an enstrumanların istisnasız hepsi el yakan seviyelerde. lafım acemilere, bu iş fon işi de olsa kafanızda stop seviyesi belirlemeden alım yapmayın. insan bu işe ilk başladığı zamanlar stop lafından nefret ediyor ama stop olmayarak kazandığın küçük zaferlerin yerini yıllar içinde daha acı yenilgiler alıyor hep. ben ilk a tipi fonumu aldığım 2000 yılında bile, artık dünyada para bolluğu var hiçbirşey düşmeyecek muhabbeti gırla gidiyordu 2001 yılında yediğim kazığı 20 sene unutamadım.
    Frendly evet yukarı doğru bir ivme var. Ben bunun ufak tefek düzeltmeler olsa da yıl sonuna kadar süreceğini düşünüyorum. Sonra daha seçici ve risk seviyesi düşük fonlara bakmak daha uygun olabilir diyorum. Bol kazançlar

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bence şu an enstrumanların istisnasız hepsi el yakan seviyelerde. lafım acemilere, bu iş fon işi de olsa kafanızda stop seviyesi belirlemeden alım yapmayın. insan bu işe ilk başladığı zamanlar stop lafından nefret ediyor ama stop olmayarak kazandığın küçük zaferlerin yerini yıllar içinde daha acı yenilgiler alıyor hep. ben ilk a tipi fonumu aldığım 2000 yılında bile, artık dünyada para bolluğu var hiçbirşey düşmeyecek muhabbeti gırla gidiyordu 2001 yılında yediğim kazığı 20 sene unutamadım.
    Sakıncası yoksa detay verebilir misiniz.
    Borsadaydiniz ve çöküş mü oldu.

Artık emtia teknoloji temettü vb çok farklı fonlar var.

Ben şahsen yurtdisi borsaları yatırım yapan fonları tercih ediyorum

3.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    mevdüat üstü düzenli getiri !!! isterim ona göre az riskli bi fön olsa diyorsan ( hangi vade için düzenli getiri ? her ay düzenli mevdüat üstü getiri, seçtiğimiz fönlardaki volatiliteyi , riski de göze alırsak sürekli olmayabilir , mevdüat karşılığı pirfermansa 3 -4 aydan kısa süreli bakmak karşılaştırmak pek hoş değil ) o zaman el mecbur çeşitlendirme... ha ne oluyo o zaman seçtiğin o az riskli fönlerden bi kaçı belli bi süre yavaşlarsa diğerleri onu dengeler falan filan şantirifinton... sadece bi föna mesela iyibe ye yatırırsan bütün kertiği eskaza diyelim ki o föndeki yöneticilerin hepsi bi gün haftasonu pikniğe gitmiş olsun. mesela belgrad ormana... piknik yaparlarken bi uçan daire geldi tepelerine bunları emdi gemiye , incelemek üzere... heee pazartesi sabahı dükkanı kim açacak ? yani bu ve buna benzer riskleri düşünmek lazım. tek föna cumburlop bütün para gömülür mü ? EVET ! ama oradaki vade beklenti amaç önemli. Paragrafın başındaki ilk cümleye dikkat !
    Hamza Sütbiyik siz misiniz? değil misiniz? İnsanlar soruyor bir cevap yok. Yoksa var da ben mi atladım. Milleti bu meraktan kurtar kardeşim. Herkes bilsin. Bol kazançlar

4. Herhalde gec bile kaldin ppz gerilerde kaldi
    HYV var ppz den cok daha iyi
     Alıntı Originally Posted by ardakoca Yazıyı Oku
    Aylardır ppz tutuyorum belki de yıla yaklaşmıştır ama hatırladığım kadarıyla ilk defa bugün TI1 işbank ppf'den daha düşük getirmiş.Ki işbankası en ölücü fonlardan bir tanesi. Ppzdeki paramın yarısını başka bir fona aktarmıştım geçen haftalarda, komple ayrılma vakti midir ?
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Selamlar, thron
    yas kac ?

2001 ozel bir yil cunku bilemeyecek bir yasta ise biraz okumalisin

Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

astsubaydım o zaman tek hatırladığım devrem aldırmıştı, a tipi fondan yıllardır süper kazanıyorum faizde zaman kaybetme diye(o dönemde hisse fonlarına a tipi, faiz fonlarına b tipi fon deniyordu şimdiki gibi risk puanlaması yoktu) ben alınca maaşımın 2 katı param gitmişti..çokbilmiş arkadaşım da amerika çöktü abi ben de anlamadım al tabancamı vur beni mutlu olacaksan demişti: ) şimdi bakınca nasd** çöküşüymüş herhalde. kesin olan sürekli yükseliş en gelişmiş ülkelerde bile imkansız..öyle bir dünya olsa kimse çalışmazdı bankadan 50 bin lira kredi çeken abd borsasına yatırır ömür boyu onla yaşardı. öyle bir dünyada borsadan kazandığımız parayı harcayacak tatili oteli nerden bulacaktık vesselam: )
    Son düzenleme : friendly_1980; 05-11-2021 saat: 13:40.

7.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Sizce petrolde ana rallinin tepesi yasanmadiysa geri cekilmenin orta vade dip oldugunu dusunup ve 100-120 usd fiyat gercekci hedeflerse

Pandemi sonrasi gelen guclu talebin artarak devam edecegini dusunuyorsaniz

Opec den gelen karar dogrultusunda arzin artmayacagi sonrasi talep karisinda yetersiz kalacak ise

(*Opec e karsi hamle abd stratejik rezervlerimi kullanirim dedi )

Benim gorusum petrolde gercekci bir dip olusumu olmadan orta vade AES almam

Uzun vade AES asla almam

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    AES de cok iyi firsat vardi. Saniyorum ki hicbirimiz sabirli olup degerlendiremedik. Sahsen ben portfoyun %50 si ile dustukce aldim fakat sabirli olup bekleyemedim. Bu saatten sonra cokta gidecek bir yukari marji yok diye dusunuyorum. 95 - 100 dolar tahminleri geliyor uluslararasi kurumlardan fakat ne olacak bilinmez tabi.

29-04-2020 tarihinde en dipten Aes satin alan bir yatirimci %300 e yakin kazanc saglamis , ayni tarihten bugune aes kistasi ise %433 yukselmis.

Uzun vadede firsati yakalayip sabirli olanlara tebrikler.

Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Ek 27774
    Ekleme yapacağınız tema/fonlar var mı acaba?
    TGR ve GZY ekleyebilirsiniz.

8. Icerigiyle alakali herhalde osd pazartesileri hep nispeten düşük getirmiş, digee günlerle telafi etmiş

Sayfa 660/1002 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •