Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
15 gün önce ( günlük 10 bar önce ) U100 1.455 kapanış yapınca ne yazmışız...
Ve tam 10 adet günlük barda neler olmuş neler, böyle bir güç böyle bir momentumu ben de beklemiyordum doğrusu...
Ama zaman beklentilere göre değil olanlara ve olacak olanlara göre hareket etme zamanı...
O yüzden şort işini bir müddet daha unutun, kesinkes şort açmayın, düzeltme oldu olacak beklentisiyle tantrum yaşamayın...
Bu şortçulara son ikazım, teknikçiler yükselişi bilemedi ki diyen andavallara ise son olmayacak olan kapaktır...
HSBC'nin elbette yerli KY müşterileri de var ama oldukça sınırlı ve hacimleri az. HSBC'nin aynı zamanda yurtdışı satış masası var. FIX üzerinden emir kabul ediyorlar ve HSBC'nin global aracılık ağındaki müşterilere hizmet ediyorlar. Fakat global saklama hizmetini Türkiye'de vermiyor. Bu nedenle HSBC'den alınanlar takas zamanı Citi'ye veya Deutche'ye virmanlanıyor. Özellikle yüksek hacimli işlemlerde hep bu masadan şüphelenmelisiniz. Yoksa tek tük alımlar elbette yerliler olabilir.
Bu arada aynısı İş Yatırım için de geçerli. Onun da Yurtdışı Satış masası var fakat nedense bu satışları İş Bankası kanalına yordum. Hissi kablel vuku diyelim, o yüzden kesin değil ama büyük ihtimalle dedim.
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Bugün apsd 23887
Pastada diğer 523 Long 117319 şort burasıda fena sayılmaz.
FDow shortlarının yarısı geldi. Diğerleri bekler. FDax'ta ise 9 kademeden sadece 2 si geldi. Görünüşe göre (kesin olmamakla birlikte) 5.1 zirvesi tamamlandı. 5.2 realizasyonu başlamış ise FDow'da 1300+-200 puanlık bir geri çekilme olmalı. Bakalım 10.05.2021 ve sonrasındaki gibi bir hareket görebilecek miyiz.
Eğer buraya kadarki senaryo doğru çıkarsa 5.2 dibinden sonra kimsenin shortta kalmasını istemem. Eğer FDow 34400 altına inmez ve yukarı yönlenirse 3-4 ay ciddi sıkıntı yaşayabilir, hatta batabilirler. Böyle bir risk var .
5.1 hedefleri:
FNasd.q 16500 idi, ulaşamadan döndü.
FDow 36300 idi, biraz yukarıdan döndü.
FSP500 4700 idi, biraz yukarıdan döndü.
Ve alçak FDax 16170 idi, çok aşağıdan döndü, yeterince short açtırmadı.
Son düzenleme : JAS; 05-11-2021 saat: 20:58.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri