Sayfa 298/1312 İlkİlk ... 1982482882962972982993003083483987981298 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Yatırım için tatil yerlerinden yazlık ev/daire almak mantıklı mı arkadaşlar? Yapılan yatırım değerini korur mu? Tecrübesi olan var mı?
    Yapılan yatırım değerini korur mu çok genel bir ifade. Bizim yazlık dolar bazında değerini korudu 2016-2017'den beri.

Bazı bölgelerde doların üstünde getirmiştir illa ki emlak yatırımları.

Normalde emlak yatırımını sevmem ama eğer bu işe girecek olsaydım sırf turistik bölgelere yatırırdım parayı.

Kıyılardan ne kadar ne alabiliyorsam alırdım. Yazlık, daire, villa ne olursa.

İstanbul'dan falan değil de, Ege'den/Akdeniz'den alırdım en çok.

2.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Yatırım için tatil yerlerinden yazlık ev/daire almak mantıklı mı arkadaşlar? Yapılan yatırım değerini korur mu? Tecrübesi olan var mı?
    Bundan 2-2.5 sene öncesi alınsaydı belki.Ama artık fiyatlar o kadar şişti ki kazanç sağlamaz diye dusunuyorum. ....

3.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Bence yatırım için olmaz ama ihtiyaç için o da yılda minimum 9 ay kullanılacak ise olur.
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    güresel kavrulmayı hesap ederseniz , ne kadar vade için yatırım yapmayı düşünüyorsunuz ? ülke sınırları dışında düşünmez miydiniz ?
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5.  Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Bundan 2-2.5 sene öncesi alınsaydı belki.Ama artık fiyatlar o kadar şişti ki kazanç sağlamaz diye dusunuyorum. ....
    fiyatlarin TL olarak sismesinin bir anlami yok

Dolar cinsinden yani REEL olarak bir artma yok

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Arkadaşlar,;Ev ve Dükkan fiyatları,gerek kiralama olsun, gerek satış -aliş olsun, Bulunduğu konuma ve Mahalleye göre değişir..
    Misal; İstanbul/Kağıthane de 3 yol ağzı köşe başında , bodrumlu, 80 MT Kare civarında,yaklaşık 5-6 yıllık bir dükkanı ,4.5 milyona ( dört buçuk milyon TL)
    satılığa çıkardılar,3,,5 milyon veren oldu, iki hafta öncesine kadar farklı müşteriler ile Pazarlık sürüyordu,sonuç ne oldu bilmiyorum..
    İçindeki kişi,( kafeterya) ayda ,( zam olmadıysa) ,9000 TL kira ödüyordu..
    Aynı sıradaki diğer dükkanlar,7-6-4 bin TL civarında kira ödüyor.. Satılığa çıkarılsa, Ortalama 2 - 3 milyon TL isterler,ve alıcı da çıkar..
    Şimdi,bu fiyatlardan yola çıkarak, milyonluk para verip alınan yerin kira getirisini/ kazancını , olması- etmesi gerekeni siz hesap edin..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    güresel kavrulmayı hesap ederseniz , ne kadar vade için yatırım yapmayı düşünüyorsunuz ? ülke sınırları dışında düşünmez miydiniz ?
    vade 3-5 yıl ve ötesi olabilir. ülke sınırları dışında örneğin amerikada sanırım evlerin amortisman süresi 10-12 yıl civarı ama vergi ve diğer koşulları nasıldır hiçbir bilgim yok..ve açıkcası mevzuat bu konuda nasıldır bilmiyorum. siz yaptınız mı yoksa böyle bir yatırım?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    vade 3-5 yıl ve ötesi olabilir. ülke sınırları dışında örneğin amerikada sanırım evlerin amortisman süresi 10-12 yıl civarı ama vergi ve diğer koşulları nasıldır hiçbir bilgim yok..ve açıkcası mevzuat bu konuda nasıldır bilmiyorum. siz yaptınız mı yoksa böyle bir yatırım?
    35 (otuzbeş ) yıl sonra antalyada bodrumda yazlar kış kışlar yaz olacak , orta ve doğu karadeniz bölgesi yazlık sayfiye yeri olacak . size yakın hırvatistanda çok güzel yerler var.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 298/1312 İlkİlk ... 1982482882962972982993003083483987981298 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •