Sayfa 974/2540 İlkİlk ... 4748749249649729739749759769841024107414741974 ... SonSon
Arama sonucu : 20315 madde; 7,785 - 7,792 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Deniz bey cuma gunu 10 yillıklarda yuzde5e yakin bir düşüş oldu ... ben bunu nacizane artik asiyla birlikte ilacin da bulunmasınin ardindan parasal genislemelerin sona erdirilecegi ve piyasadaki kurumlarin sirletlerin oyuncularin nakite ulasmakta ortaya cikacak problemlerden kacinabilmek icin enflasyonun getirecegi yuzde 7lik zarari goze alip bir pozosyon almasi olarak yorumladım ... oyle olmasaydi biraz beklerler bir kac ay icerisinde abd hazinesi yeni borclanmaya giderken daha yuksek faiz isterler gibi geldi...
    Acaba spekulatif bir durum mu soz konusu siz nasil yorumluyorsunuz... paylastigibiz degerli bilgiler icin simdideb cok tesekkurler saygılar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

2.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Haklisiniz ustad ben vade sonu ne oluyor diye sanmistim ozur dilerim saygılar
    estağfurullah ilginiz için teşekkür ederim saygılarımla;
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

3.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    Soru şu şekildeydi aynı anda fiziki hisse alıp short yapma durumu. Örneğin spotta hisse 6 lira ve aralık vade fiyatı 6,30 diyelim. 1000 adet 6,30 dan short açtım. Yani hisseyi 630.000 TL den sattım. Aynı anda hisse spot fiyatı 6 liradan 100.000 lot aldım. Bu durumda spottan 600.000 TL verip hisseyi aldım ve karşılığında aralık vade sonunda 630.000 TL ye satmış oldum. Aralık vade sonunda elimdeki fiziki hisseler açtığım short pozisyon ile denk olduğundan hesabıma 630.000 TL geçecek. Tabiki hem hisse alırken hem de short açarken komisyon ödeyeceğim. Bu süre içerisinde 600.000 TL nin faiz getirisinden mahrum olacağım ona karşılık vade sonunda yani aralık sonunda 30.000 TL fazla para alacağı. Hisse vade sonunda ister 5 TL ye düşsün ister 7 TL ye çıksın bu durum değişmeyecek. Diyelim 7 TL ye çıktı. Short 6,30 den olduğu için zarar yazacak (70 kuruş) ancak 6 TL den aldığım hisseler kar yazacak (1OO kuruş). Diyelim fiyat 5 TL ye düştü hisseden zarar yazacağım (100 kuruş) ancak 6,30 den açtığım shortlar kar yazacak (130 kuruş). Her iki durumda da sonuç değişmeyecek kar yine 30 kuruş olacak ve masraflara katlanacağım ve mahrum kaldığım faiz getirisine katlanacağım teminata verilen faiz ise günlük faiz getirecek.
    Açıklanmış ama ben de yine basitçe üstünden geçeyim. Hisseyi spotta alıp viopta satarak aradaki farkı kar edemezsiniz, öyle bir açık yok. Aradaki fark faiz tutarı kadardır, yani o parayı mevduata veya para piyasası fonuna yatırsanız ne kadar getirecekse yine o kadar kazanmış olursunuz, bir de fazladan hisse/kontrat alım satım komisyonunu aracı kuruma ödemiş olursunuz.
    Teoride böyledir, ancak bazen arbitraj fırsatı oluyor, yani özellikle ani haberlerle oluşan oynak piyasada bu fiyat farkı risksiz kar edilebilecek kadar açılıyor, mevcut faiz oranına göre daha yüksek risksiz getiri imkanı çıkabiliyor. Algoritma/robot dolu olduğundan hızla bu fırsatları tüketiyorlar ekran başında uğraşmak ve hızlı olmak lazım, zor iş.
    Mesela uygun fırsatı yakalarsanız viopta bir hissede iki ay sonraki vadeye long, üç ay sonraki vadeye %3 fazla fiyata short yapıyorsunuz. İki ay sonra hisseyi alıp bir ay tutup %3 karla satacaksınız demek (fiyat ne olursa olsun, düşüş çıkış sizi ilgilendirmiyor), bir ay için mevcut mevduatın iki katından yüksek bir getiri alırsınız. Hatta bunu beklemek/yapmak zorunda da değilsiniz birkaç gün sonra fark kapanınca iki pozisyonu da aynı anda kapatıp karı önceden cebe atabilirsiniz.

Aklınıza takılan böyle konularda en doğrusu bizzat deneyip görmektir. Yani çok ufak bir meblağla deneme yapın, sonuca bakın hesabınızı yapın planladığınız gibi oldu mu, aklınıza gelmeyen sorunlar/masraflar çıktı mı değerlendirin. Ona göre devam eder işi büyütür veya bırakırsınız.

Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Deniz bey cuma gunu 10 yillıklarda yuzde5e yakin bir düşüş oldu ... ben bunu nacizane artik asiyla birlikte ilacin da bulunmasınin ardindan parasal genislemelerin sona erdirilecegi ve piyasadaki kurumlarin sirletlerin oyuncularin nakite ulasmakta ortaya cikacak problemlerden kacinabilmek icin enflasyonun getirecegi yuzde 7lik zarari goze alip bir pozosyon almasi olarak yorumladım ... oyle olmasaydi biraz beklerler bir kac ay icerisinde abd hazinesi yeni borclanmaya giderken daha yuksek faiz isterler gibi geldi...
    Acaba spekulatif bir durum mu soz konusu siz nasil yorumluyorsunuz... paylastigibiz degerli bilgiler icin simdideb cok tesekkurler saygılar
    Benchmark tahvillerin faizleri -Fed'in piyasayı manipüle etmesiyle- zaten olması gerekenin çok altındayken,
    https://wolfstreet.com/2021/10/28/fe...-sheet-update/

Fed's Assets from Crisis to Crisis to Raging Inflation: Balance Sheet Update

Fed'in varlık alımlarıyla uzun vadeli faizlerin ve enflasyon beklentilerinin nasıl manipüle edildiğini anlatıyor

"Since the beginning of March 2020, the Fed's holdings of Treasury securities have ballooned by $3.0 trillion, to $5.5 trillion.
    This includes $436 billion of TIPS (Treasury Inflation-Protected Securities, face value and inflation protection). By dominating the TIPS market, and thereby manipulating TIPS prices and yields, the Fed has assured that market-based inflation indicators, such as the 10-year Breakeven Inflation Rate, reflect only the Fed's purchases and expected future purchases, and not any expectations about inflation.
    Inflation expectation indicators that are based on the bond market have become so manipulated by the Fed's bond and TIPS purchases that they're useless."

üstelik Cuma günü beklentilerden daha iyi bir tarım dışı istihdam verisi gelmişken,benchmark tahviller niye değer kazandı,talep gördü(faizleri düştü),bu sorunun cevabını ben de merak ettim.

https://www.cnbc.com/2021/11/04/us-b...ouncement.html

10-year Treasury yield falls even after strong jobs report

Yukarıdaki linkte ,Gurpreet Gill, macro strategist of global fixed income at Goldman Sachs Asset Management, said on Wednesday this was because the Federal Open Market Committee had indicated its first interest rate hike would require fuller employment.

Goldman Sachs varlık yönetimi küresel sabit gelirler makroanalisti Gill'e göre tahvil faizlerindeki bu düşüşün nedeni ,"Fed'in ilk faiz arttırımı için tam istihdam şartının gerektiği şartını ifade etmesiymiş."
    Ben bu yoruma katılmıyorum,bu yorumda bir gerçeklik payı olsaydı,benchmark tahvillerin faizleri Fed toplantısının yapıldığı Çarşamba günü düşerdi ama tersine 10 yıllık tahvillerin Çarşamba günü açılışta faizi %1.5460'den %1.5920'e yükseldi.

https://tradingeconomics.com/united-...ent-bond-yield

Şu anda benchmark tahvillerde faizin düşüşünü tatmin edici olarak açıklayan bir sebep yok,belki ileride finans medyasına düşer.
    Son düzenleme : deniz43; 07-11-2021 saat: 06:28.

Sunday November 07 2021 Actual Previous Consensus
    06:00 AM
    CN
    Exports YoY OCT 27.1%
    28.1% 24.5%
    CN
    Imports YoY OCT 20.6%
    17.6% 25%
    CN
    Balance of Trade OCT $84.54B
    $66.76B $65.55B

Son dönemdeki pandemi vakaları nedeniyle getirilen kısıtlamalar ve enerji krizi nedeniyle Çin'den kötü bir dış ticaret verisi bekleniyordu ama özellikle ihracatında bu olumsuzluk pek gözükmüyor ve önceki aya göre dış ticaret fazlası kabaca 18 milyar dolar artmış,Ekim ayı dış ticaret fazlası 84.5 milyar dolar olmuş.

Cok tesekkurler Deniz bey ... federal reseve'ün koyunu sonra çıkıyor oyunu.. bakalım bu sefer koyunlarindan neler çıkacak
    Sayin Pilavlı ustadin belirtrigi gibi bazen arbitraj imkani olabiliyor... gecen hafta cb nin saglik sorunlari bahanesiyle buyuk bir manipulasyon izledik... ben piyasaya saglam boyle bir yuzde 5 e yakin vurduktan sonra viopta alisa gectiklerini fark ettim... orn hisse ve viop yuzde5 eksideyken birden viopu kaldırmaya basladilar eksi yuzde2 ye kadar geldi... hissenin spot fiyati bunu 2-3 dk sonra yapti... tabi her zaman spot viopu takip etmeyebiliyor vioptakilere yukardan mal verip tekrar yuzde5 de yapabilirlerdi ancak sonrasindaiyi haberi verip bir coskuyla yukari surduler spotu da ... çakal çukal işler şansına hayatta kalıyoruz gerçekten
    tum forumdaslara iyi pazarlar dilerim saygılar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

GÜNDEM

-Çarşamba günü ABD'den küresel piyasalar için çok önemli enflasyon verisi gelecek.

Wednesday November 10 2021 Actual Previous Consensus
    04:30 PM
    US
    Inflation Rate MoM OCT
    0.4% 0.6%
    04:30 PM
    US
    Inflation Rate YoY OCT
    5.4% 5.8%

Reuters ve Bloomberg'in yatırım bankalarının araştırma departmanları ve diğer piyasa oyuncuları arasında yaptığı anket tamamlandı.Piyasa analistleri Ekim ayında ABD'de enflasyonun aylık %0.6 artarak ,yıllık enflasyonun %5.4'ten %5.8'e zıpladığını tahmin ediyorlar.
    Benim tahminim ise;aylık enflasyonun %0.6 arttığı şeklinde piyasa analistleri ile aynı, ancak yıllık enflasyonun bir tık yukarı %5.9'a yükseldiği şeklinde.

-Önümüzdeki hafta Fed başkanı Powell'ın Pazartesi ve Salı yapacağı konuşmalar küresel piyasalar tarafından takip edilecek:

Pazartesi:
    10:30 a.m.

Speech -- Chair Jerome H. Powell
    Opening Remarks (via pre-recorded video)
    At the Gender and the Economy Conference, hosted by the Federal Reserve Board (virtual)

Salı:

Speech -- Chair Jerome H. Powell
    Watch Live Opening Remarks (via pre-recorded video)
    At the Conference on Diversity and Inclusion in Economics, Finance, and Central Banking, co-hosted by the Federal Reserve Board, Bank of Canada, Bank of England, and European Central Bank (virtual)

-Perşembe günü ABD "Veterans Day"(Gaziler günü) nedeniyle tatil.

NOT:Yaz saatinin bugün itibariyle sona ermesiyle ,ABD ile aramızdaki saat farkı 7'den 8'e çıktı.ABD borsaları artık T.S ile 17.30'da açılacak.

Sayfa 974/2540 İlkİlk ... 4748749249649729739749759769841024107414741974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •