Sayfa 464/1003 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,705 - 3,712 arası.

Konu: Viop XXXVI

1. sonuç olarak nedenleri ne olursa olsun, bu en kötü ve herkesin karamsar olduğu bir zamanda birden ortaya çıkan ve bir süredir süre gelen bir rallidir,

bu bir rallidir;kesin ve net, 3, 5 günlük deyip küçümsemek olmaz,

ocak aylarında benim burada xxx devam eden topikete yazdığım c>1813 hedefi ile uyumludur, oraya o seviyeye az kaldı, umarım görür o değer c> demişim ve geçer,..

haberde/beklentide d akdeniz ve f-16 işi yabana atılacak işler değil,..borsanın akp hükümetinin bu geri adımlarını (d.akdeniz ve f-16) olası sp 500 düşüşü öncesinde değerlendirdiğini düşünüyorum, ilaveten pandemi işide artık sıradanlaştı, maskeli olanlara fena gıcık bakılır hale geldi..

bütün bunlar bu yükselişi hazırladı bence,
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. c>1813.9 olmasını beklemek ve istemek sorunları sanılanın aksine çözer,...çünkü bu hedef tüm zamandır,

burayı geçmedikçe, geçmek için yanıp tutuşur ve bize fazladan bir dizi analiz yaptırır, ..

bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar, ...aynen öle,..sonrasına geçtikten sonra bakalım

3. f-16 mı istiyorlar, bırakınız alsınlar, bırakınız versinler,......sp-500 e kadar yolları var,..

4. S400 u çöpe bile atsak RTE ile ilgili Putin'de bir şey var bu da ABD nin bize NATO sırlarını verme konusunda güvensizlik var. Bu sebeple f 35 u RTE olduğu sürece vermezler. Putin RTE nin bir yada bir kaç sırrını biliyor ve bunu şantaj olarak kullanıyor. Diğer yandan RTE nin bugün ku durumu bir çok olayı analiz edecek karar verecek sağlık durumu yok. Hatta TÜİK verileri ile ilgili oynamalardan bile şimdiye kadar ya haberi yoktu yada şimdi oldu. Bu güne kadar damadın politikası ile ve onun adamları ile geldik. RTE nin ne gibi bir sağlık sorunu var bilmiyorum ama birileri alttan üstten onun altını oyuyor. Eğer kabine değişikliği olur ve soylu da en azından görev değişikliği olursa bunu damat yapıyor diyeceğim. Hatta Revizyonda RTE sonrası AKP'nin devamı için parti içinde kavga olmasın aile zarar görmesin diye RTE ailesinin çok güvendiği biri yada birileri önemli yerlere gelebilir. Biraz polisiye roman gibi oldu ama bu bir kenarda dursun.

5. RTE bu güne kadar savunduğu yapmak istediği veya yaptığı şeylerin tam zıttını yapıyor. Asgarî ücret en az 3500 olur memur ve emekliye RTE insifiyatiyle ekstra %10 yada daha üstü zam verilecek. Anketler sebebiyle halkın sıkıntısı görüldü ve konuda yapılan yanlışın RTE eliyle düzeltilmesi hissi var bende. Ekstra enflasyon ilave %10-20-30 zam gelebilr. İmkansız gelebilir ama bu güne kadar yaşadıklarımız olanlar imkan dahilindemiydi. Seçim var herşey mümkün.

6. Olur olmaz. Burasi Turkiye. Belli olmaz. Keske olsa diyorum.

Ama sahsen 1999 yili benzeri bir yil sonu rallisine cok guclu bir ihtimal vermiyoyum. Bist100 de 163x kadar yolu var. . Ordan sonrasi cok zor ama mumkun. 163x ustu bir kac kapanis yaparsak isin rengi degisebilir. Bu hafta icinde Bistte ve tum dunyada bir donus bekliyorum. Kasim ve Aralik zor gececek. inisler yumusakmi yoksa sertmi olacak orasini on goremiyorum.

Benim yil sonu kapanis tahminim 2020 yili kapanis degeri olan 1476 altinda bir seviyedir.

1999 yili rallisi Bist tarihinin en paradoks rallisiydi. Ulke olarak 2 buyuk dogal felaketi yasamistik. Ulke ekonomisinin genel durumu oldukca kotuydu ve dahada kotuye dogru bir gidisati vardi. Ozellikle kamu ekonomisinin durumu berbat idi. Yuksek faiz yuku yuzunden giderek hizla artan kamu borclari yuzunden ulkenin bir krize dogru gittigini bilen biliyordu zaten. Kamu harcamalari ve kamu yatirimlari bitme noktasina gelmisti. Moraller kotuydu.
    Fakat AB uyeligi hikayesi, Yunanistan ile baslanan sicak iliskiler, Bolgedeki jandarma hizmetimizden dolayi Israil, ABD ve AB ile o zaman iyi giden iliskiler ve ABD baskanin Turkiyeyi ziyaret etmesi ile medya oyle buyuk bir yalan ve sahte iyimserlik havasi yarattiki ulkenin %90 bir iki yil sonra AB uyesi olacagina inaniyordu. Ulke tarihi boyunca boyle bir medya operasyonuna sahit olmamisti. O gunlerde Ulkeye nukleer bir bomba dusseydi insanlar yine farkina varmazlardi.

Oysa hazirlamakta olan sadece buyuk bir tuzak idi. O buyuk krizin temelleri aslinda o iyimserlik bombardimaninda atiliyordu.
    TUSIAD, devletin bazi Yuksek burokratlari ve onlarin siyasi partiler icindeki bazi isbirlikcilerin eli ile disardan dizayn edilen bir plan dogrultusunda ulke tarihinin en buyuk ekonomik krizine dogru adim adim hazirlaniyorrdu.

O planin icinde Bugunku iktidar partisini kurma ve iktidara getirme hazirliklarida dahil idi. Zaten 28 subat cuntasi aparat olarak kullanilarak muhafazakar kesimie yonelik estirilen teror ve baski politikasina duyulan dogal ofke ve tepkinin bir sonucu olarak muahazakar bir siyasi iklim yapisi icin iktidar yolu acilmisti. Askeri cuntaya her turlu destegi verip tetikcilik yapan TUSIAD medyasi ne hikmetse bir iki yil sonra bu defa muhafazakar bir lideri ve olusumu goklere cikariyordu. Emir buyuk yerden idi. Bu defa tez-anti tez figuranlari yer degistireceklerdi.
    Muhtar bile olamaz dedikleri kisi ulkenin basina getiriliyor ve onu siyasi hasim olarak goren askeri cunta ise ona karsi bir osuruk bile dahi atamiyordu. Cunku o yeni siyasi olusumun arkasindaki muazzam guc onlarin boyunu ve gucunu asiyirdu.

O yillarda kurulan o siyasi proje 2010 li yillarina baslarina kadar tikir tikir isledi.

7. Estf. Hak etmiyorum böyle iltifatı, iyi yerden alıp erken satıyoruz işte çok bi olayım yok.

Viop u becerebilseydim çok iyi olacakti bakalım.
     Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Masallah diyelim
    mukemmel trade ediyorsunuz
    Ucuz oldugunu dusundugunuz zaman piyasada olusan negatif fiyatlanmalar umrunuzda olmuyor sonuna kadar mala yapisiyorsunuz

Ucuz oldugunuz bir hisse var aldiniz hisseninde tahta yapicisi sizin hisselere gozu dikmis onlar dusmeden goturmemeye and icmis diyelim
    Tahta yapicisi mezara elindeki o hisseler ile girer
    elimde cok az bir hisse var alamadim ykb ama cani gonulden sunu isterim insallah 20 lira olsun kisa surede !!
    Hakediyorsunuz kat kat kazanin
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
    ABD demokrasi toplantısına 103 ülke davet etmiş tam 103. Ama biz yokuz netekim demokrasinin olmadığı ülkeyi çağırmak abes olurdu. Ama bu ülkeye uçak verir demek saflık...

Palacan uyanık, pazarlıkların sürdüğü dönemde boşluğu buldu, karamsarlık hakimken topladı malı şimdi coşkunun zirvesinden dağıtacak hayal sarhoslarina daaaa işte zamanlama ve seviye ne...problem bu...tabi bu arada yükselişten de faydalanmak lazim...

Zir bu ülkenin borsası abi... herşey hayal çünkü...lafta...gidin de gece, haftasonu riski denilen saçmalıktan kurtulalim, gece 11 de yatip sabah 7 de kalkan normal bir liderimiz olsun...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

Sayfa 464/1003 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •