Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
159,70 9.99 16:22
44,72 9.99 16:25
14.980,00 9.99 16:08
Artan Hisseler

Azalan

178,30 -9.99 16:26
13,18 -9.97 16:25
27,92 -9.82 16:25
88,95 -9.7 16:26
3,32 -8.29 16:26
Azalan Hisseler

İşlem

12.741.238.487,44 16:26
8.555.226.141,50 16:26
7.650.343.004,65 16:26
7.113.155.577,73 16:26
6.800.803.902,30 16:26
Tüm Hisseler
Sayfa 670/1002 İlkİlk ... 170570620660668669670671672680720770 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,353 - 5,360 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Altın alırken bankalardaki makaslar %1 bile değil benim bankada %0,4-0,5 civarı makas var. Alım vergisi de binde 2 oranında. Yani örneğin 100 bin TL ile altın alsam ve 2 yıl sonra aldığım altın 200 bin TL olsa masraflar olan 1000 TL yi çıkarsanız 99 bin TL Net kar ediyorsunuz. Ama onun yerine aynı koşullar gerçekleştiğini varsayarsak Altın fonunda olsaydı 10 Bin TL otomatik olarak gelir vergisinden kesilirdi yani bu hesaba göre bu koşullarda masraflar ve spread ler bile olsa altın fonunda tutmaktan 9 bin TL daha karlı olurdu uzun vadede...

--
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Cogu kisinin bilinc sahibi olmadigi konuya parmak basmissiniz kendi adima tesekkur ederim

Katki olmasi adina ;

Altin fonu avantajlari gunluk islem yapma egilimini yok edeceginden al sat zarari vs riskleri olmaz alip unutabilirsin ama uygun noktada zarar kes veya yuksek noktada kar al cik yapamazsin

*Altin fonlari bazi noktada iceriklerinden dolayi direk altin degerlemesini yansitmayabilir

Gram altinda eger trend takip edip uzun vadeli bakiyorsaniz trend bozulunca cikis imkani verir kari daha yuksek noktada alabilirsiniz ancak anlik islem imkani sundugundan bu cekici imkani yanlis da kullanabilirsiniz

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. RPD cuma kapanış +%0,1

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Altın alırken bankalardaki makaslar %1 bile değil benim bankada %0,4-0,5 civarı makas var. Alım vergisi de binde 2 oranında. Yani örneğin 100 bin TL ile altın alsam ve 2 yıl sonra aldığım altın 200 bin TL olsa masraflar olan 1000 TL yi çıkarsanız 99 bin TL Net kar ediyorsunuz. Ama onun yerine aynı koşullar gerçekleştiğini varsayarsak Altın fonunda olsaydı fonu sattığım anda 10 Bin TL otomatik olarak gelir vergisinden kesilirdi yani bu hesaba göre bu koşullarda bankada masraflar ve spread ler bile olsa altın fonunda tutmaktan 9 bin TL daha karlı olurdu uzun vadede...

Hadi en kötü makas olan bankadan aldığınızı farz etsek, alım satım marjı %2 olsa bile yine de altın fonundan daha karlı uzun vadede.

Aslında altın fonunda altın bazlı gelir elde edilmediği sürece stopaj kesilmemesi gerekir. Yani 100 gram altın 2 yıl sonra bile 100 gram kadarsa stopaj kesilmemesi gerekir altın fonunda ama maalesef tl bazlı kara bakılıyor stopajda .bu durumda da altın fonun %10 üzeri gelir elde edememesi durumda yapılan yatırımların erimesine neden oluyor

--
    Altin fonunda stopaj sıfir degil mi, yilsonuna kadar

CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Viop üzerinden altın vade kontratı alırken yakın vade alıp, vade bitiminde bir sonraki vadeye mi taşımak, yoksa uzun vade (nisan gibi) kontratı mı almak daha mantıklı karar veremiyorum. Çünkü nisan kontratı 6 ay sonrasının olduğu için altının bugünkü fiyatının üzerine 6 aylık faiz de konularak fiyat hesaplanıyor ve vade azaldıkça faizin etkisi azaldığı için uzun vade olanın fiyatı şimdiki fiyata yakınsamaya başlıyor. Nemalanma derseniz de nemalanma sadece anaparada oluyor. Aldığınız pozisyon büyüklüğünde nemalanma gerçekleşmiyor.
    şu koyu renk yaptığım yer için diyorum ki;
    siz viop konusunda uzman gerçekten bu konuda derinlemesine izahat verebilecek bir aracı kurum çalışanından bilgi alın. şimdiki fiyat ne zamanın şimdiki fiyatı.? vadeli piyasaların işleyişini temelden öğrenin. kitabın ortasından başlanmaz
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5.  Alıntı Originally Posted by Mel100508 Yazıyı Oku

Doğru haklısınız bir an döviz fonlarıyla karıştırdım altın fonu almak şu an için bankadan altın almaktan daha avantajlı ya da en kötü ihtimalle benzer karlılıkta görünüyor. Tabii ki ileride satıldığında yeni bir yasayla stopaj alınması sağlanmadığı kaydiyle

------

“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Mel100508 Yazıyı Oku

N'evet ! onun içün şu an avantajlı diyoruz.

[IMG][/IMG]
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

7.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Altın alırken bankalardaki makaslar %1 bile değil benim bankada %0,4-0,5 civarı makas var. Alım vergisi de binde 2 oranında. Yani örneğin 100 bin TL ile altın alsam ve 2 yıl sonra aldığım altın 200 bin TL olsa masraflar olan 1000 TL yi çıkarsanız 99 bin TL Net kar ediyorsunuz. Ama onun yerine aynı koşullar gerçekleştiğini varsayarsak Altın fonunda olsaydı fonu sattığım anda 10 Bin TL otomatik olarak gelir vergisinden kesilirdi yani bu hesaba göre bu koşullarda bankada masraflar ve spread ler bile olsa altın fonunda tutmaktan 9 bin TL daha karlı olurdu uzun vadede...

Hadi en kötü makas olan bankadan aldığınızı farz etsek, alım satım marjı %2 olsa bile yine de altın fonundan daha karlı uzun vadede.

Aslında altın fonunda altın bazlı gelir elde edilmediği sürece stopaj kesilmemesi gerekir. Yani 100 gram altın 2 yıl sonra bile 100 gram kadarsa stopaj kesilmemesi gerekir altın fonunda ama maalesef tl bazlı kara bakılıyor stopajda .bu durumda da altın fonun %10 üzeri gelir elde edememesi durumda yapılan yatırımların erimesine neden oluyor

--
    bilmediğiniz veya hesaba katmadığınız bir nokta var, altın fonundaki altınınız aynı zamanda faizdeki altındır yani nemalandırılır. gramın 1 yıllık getirisi sıfırken tca nasıl %7,6 getirdi sanıyorsunuz? https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TCA

8.  Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    Uygun zamanlarda al sat yapıp getiriyi arttırabilen iyi bir altın fonu yöneticisini ben şimdiye kadar göremedim.
    ICBC Altın fonu bir ara onu acayip bir şekilde yapmıştı.Sonra normale döndü.

Sayfa 670/1002 İlkİlk ... 170570620660668669670671672680720770 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •