Sayfa 672/1002 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,369 - 5,376 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yazarımız TGA, IJA, RPD ve IPB'den bahsediyor.
    Ben ija dayim ija ile rpd kiyaslamayin cok farkli fonlar. Garanti degiskenle ijayi da.kiyaslanir. ama en iyi hangisi derseniz ija ve gpg derim

2.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    matrix neo nun narenciye fönü paztesi günü işleme açılacak mı acaba ? tefli sitede işlem görüyor diye yazıyor... bilgisi olan var mı ?
    KAP sayfası bomboş, bu haliyle zor başlar.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Kullanici41 Yazıyı Oku
    Ben ija dayim ija ile rpd kiyaslamayin cok farkli fonlar. Garanti degiskenle ijayi da.kiyaslanir. ama en iyi hangisi derseniz ija ve gpg derim
    yalnız ben yazımda o iki fonu kıyaslamadım ki dikkatle okuyunuz orada bir kıyaslama yok. ayrıyetten ağırlıklı olarak yerli isse yüklenen fönlarla ilgili yazdım.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    KAP sayfası bomboş, bu haliyle zor başlar.
    fön sepekada kuruluş izni çıktı dendikten üj hafta sonra falan açılması lazım. pazartesi göreceğiz. narenciyeye alım emri göndereceğim bi kaç kurumdan bakalım belli olur.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    yalnız ben yazımda o iki fonu kıyaslamadım ki dikkatle okuyunuz orada bir kıyaslama yok. ayrıyetten ağırlıklı olarak yerli isse yüklenen fönlarla ilgili yazdım.
    Yok hocam size yazmadim oyle anlasildiysa pardon, degisik fonlar ama riskler farkli baya

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Al sat yapmayacaksanız gram altın yerine altın fonu olabilir.
    Fonda alım satımda makas yok, Ocak ayına kadar aldıklarınızda stopaj da olmayacak.Gram alırken makas var ve alım vergisi var.

Kur Kasım 2022'de 11 olacaksa %13 artış olacak demektir.Sadece dövize bağlı olan IPV gibi fonun getirisi gerçek enflasyona yenilecektir.

Borsalara ve emtiaya bağlı döviz bazlı fonlarda ise eğer dayanaklar dediğiniz gibi %20 düşecekse %13'lük yetersiz kur artışıyla birlikte ciddi zarar yazabilir.

Her şey fonları doğru zamanda almaya bakar. Gerekirse %14'lük ppf'de bekleyip doğru zamanda girilmesi büyük başarı sağlar.
    Teşekkürler cevap için.

Altın fonunun, gram altından daha çok kazandırdığı bir fon mevcut değil şu an. Hatta çoğu fon gram altının altında getiri sağlıyor nedense. Son 3 yılda mesela altın %156 artarken, TCA - ZİRAAT PORTFÖY ALTIN KATILIM FONU %142 artmış

IPV dövize bağlı ancak eurobond fonu, kupon ödemelerini sayesinde daha çok kazandırıyor.
    Son1 yıl IPV %25, Dolar %15 kazandırmış

Borsalara düzeltme her an gelebilir, hatta Musk hisseleri satarsa Pazartesi bile başlayabilir ama yazdığım fonlar tematik olduğu için uzun vadede etkilenmeyecek düşünüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bence çok karıştırmışsın. enstruman sayısı arttıkça gelir artar diye birşey yokki hatta öyle yapınca getiri faize yakın birşey oluyor genelde. sade portföy huzurlu ve net kafa.
    Sade portföy dediğinizin içeriği nedir ?

8.  Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Sade portföy dediğinizin içeriği nedir ?
    kub, tkf, altın fonu

Sayfa 672/1002 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •