Sayfa 673/1002 İlkİlk ... 173573623663671672673674675683723773 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,377 - 5,384 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Sade portföy dediğinizin içeriği nedir ?
    misal bir altın, bir nasd**, bir de bist fonu yeter risk seviyorsan. hadi en fazla bir de petrol koy. risk sevmiyorsan bir ppf bir de baf fonu yeter yani..ekran kalabalıklaştıkça takip zorlaşıyor, moral bozuluyor, hatalar artıyor. er kişi gene mevduatın yolunu tutuyor ha ortalamanın üzerinde bir zeka ve hafıza gücün varsa başka. 20 yıldır fon alıp satan biri olarak 4'ten fazla önermem.

2.  Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Sade portföy dediğinizin içeriği nedir ?
    KUB OPB yeter

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    KUB'un ABD borsalarındaki olası düşüşten kaçınmak için bir planı varmı? Bir aksiyon alacaklar mı merak içindeyim.
    Eğer yoksa sen de kenara çekilip fırtınanın geçmesini beklersin. Bazı arkadaşlar burada şu fondan şu kadar zarardayım. Zararı bir kurtarayım bir daha asla bulaşmam şeklinde mesajlar yazıyorlar. Üzücü bir durum tabi. Ben de fon alıyorum baktım %5 -10 arası zarardayım arkama bakmadan o fondan çıkıyorum. Örneğin TCD de böyle davranmıştım. Belki bir yerden döner diye beklemek
    bence yapılacak en büyük hata olur.

4.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    isse yöğün fönlar ile , içinde yöğün bi şekilde muntazanam sürekli fazla ağırlık düşürmeden isse taşıyan değişken fönların cazibesi , daha aktif olan yeni fönların civcivlenmesi sebebi ile benim için pek bir azaldı. Yani bugün dört yapraklı yonca babavanga'nın agresif tag heuer fönü varken , inliyo portföyün atak kobra ijlali varken , ne bileyim refiye'nin rapdiyesi varken , sonracıma temmuz ayı itibari ile bi tuhaflaşan fazla indi bindi yapmaya başlasa da gene de uzun vade için temkinli olmak kaydı ile !! sabırlı olunması gerektiğini içselleştirdiğim taşı toprağı altın istanbul'un ipaneması varken....bana bunlarla gel ... yani hantal yönetilen fönlardan cızlamı çiziyorum... niye peki ? çünkü hız , anında tepki ve değişen şartlara uyum zamanlarındayız da ondan... eskiden 55 yaşında bir kadın hırkasını giyer emekli modunda evde kadife koltuğunda oturur , mutfaktaki yemeğin pişmesini beklerken , sokaktan gelen geçeni izlerdi. hah işte şimdi artık o kadın , bacakları yırtık jean pantolon bi tshirtle ekim ortasında bodrumda sahilde instadan kolları omuzu dövmeli fotosunu atarken altını da hastaglerle dolu , kişisel gelişim zırvalığı mesajla süslüyor ... kendini sev , kendine iyi bak , harekete geç , sağlıklı yaşa , enerji al hayattan falan .... dinamik zamandayız enjoy loose yourself to dance yani ...
    Hamza, ilk önce yazdıklarını anlamak için mütercim bir tercümana ihtiyaç var. Aslında istediğin zaman gayet düzgün yazabiliyorsun. Bu alışkanlık ya da inat neden? Zikrettiğin bu fonların isinlerinde atak ya da agresif yazıyor da yönetimleri de isimleri gibi agresif mi? Bu sonuca nasıl vardın? Bizi aydınlatırsan sevinirim.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    Şunu da unutmayalım BYF ler de yatırım havuzunun içinde incelenmeli , byf ler normal fonlara göre yatırımcı için , yönetim ücreti fön gideri olarak çok düşük maliyetli.

6.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    kub, tkf, altın fonu
    Son sayfalarda gram altın ve altın fonu hakkında çok mesaj atıldı. Ben de altın fonu alıp satmıştım. Bir daha da sıcak bakmadım. Yıllarca borsa, mevduat ve döviz al sat v.s yaptım ama; nedense altına karşı hep mesafeli oldum. Çünkü altını yükseliş trendinde yakalayıp alırsanız ve de zirveye yakın bir yerlerde satarsanız kazançlı çıkarsınız. Ama altın fiyatları düşmeye başladığında nasıl olsa döner diye beklerseniz o aldıklarınızı verdiğiniz gibi zarara girmeniz içten bile değildir. (Bunun örneği fon forumda zaten çok yazıldı) Bir de üstüne taşıma maliyetini eklerseniz zarar duble olur. Eğer altın fonu ya da altın alınacaksa kesinlikle teknik analizi de takip etmeniz gerekir. Eğer bilmiyorsanız. Güvendiğiniz bu işi bilen analistleri takip etmeniz gerekir. En azından önünüzü görürsünüz. Eğer bizim adımıza fonu yönetenler yapıyor zaten diye düşünmeyin. Kendiniz takip edin

7. Benim kafama şöyle bir durum takıldı , nkolay bono da 19.5 dan şubat ayına kadar yatırdığım miktarı bozdurup ppf, borçlanma ve biraz da değişken fonlara dağıtmak daha mı akıllıca olur acaba, nkolay hesaplayınca neti aylık 1,52 oluyor, bakıyorum bazı ppf ler hâla bunun üzerinde getiriyor, borçlanmalar biraz riskli de olsa onların getirisi daha da yüksek, karar veremedim bu konuda.

8. IPV IJA RPD MJB KUB NZH olarak esit portfoy olusturdum

dolar +%5 (enflasyonu) nu yensem basarılıyım olarak bakarım

bakalım 1 senede ne olacak.

Sayfa 673/1002 İlkİlk ... 173573623663671672673674675683723773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •