Sayfa 674/1002 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,385 - 5,392 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Benim kafama şöyle bir durum takıldı , nkolay bono da 19.5 dan şubat ayına kadar yatırdığım miktarı bozdurup ppf, borçlanma ve biraz da değişken fonlara dağıtmak daha mı akıllıca olur acaba, nkolay hesaplayınca neti aylık 1,52 oluyor, bakıyorum bazı ppf ler hâla bunun üzerinde getiriyor, borçlanmalar biraz riskli de olsa onların getirisi daha da yüksek, karar veremedim bu konuda.
    Nkolay, devrini tamamladı. Her estrüman piyasada tutunmak için bir tık önde gider. Sonra çaktırmadan verdiklerini geri alır. Banka faizlerinden bahsederken TV. ekranlarından ağız dolusu 17-18 diyorlar. Oysa stopaj ve boşta kalan miktarlar var. Bal gibi biliyorlar ama söyleyemiyorlar.

Hiç bir şey bilmeyen vatandaş, sabah kuyumcudan aldığı dövizi ertesi gün bozdursa faizden iyi alıyor. Sabretme durumu olanlar için Teknoloji ve seyahat fonları şahane duruyor. Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Hamza, ilk önce yazdıklarını anlamak için mütercim bir tercümana ihtiyaç var. Aslında istediğin zaman gayet düzgün yazabiliyorsun. Bu alışkanlık ya da inat neden? Zikrettiğin bu fonların isinlerinde atak ya da agresif yazıyor da yönetimleri de isimleri gibi agresif mi? Bu sonuca nasıl vardın? Bizi aydınlatırsan sevinirim.
    yazıda sahilde '' instadan '' derken instagramı kastettim , orası biraz kafa karıştırıcı olmuş. insta = instagram . bi dahakine dikkat ederim. not alındı.
    O fonların isimlerinde atak , agresif yazması öyle rastgele ben dedim oldu ile olmaz. Fonlar kurulurken ya da kurulduktan sonra stratejilerinde bir değİşikliğe gittİklerinde isim de değiştirmek isterlerse veya başka bir sebepten yeni bir isim almak isterlerse falan filan SPK - ı sani hazretlerinin onayından geçerler. SPK ı sani hazretlerinin huzurunda sorgu suale çekilirler niye bu ismi koyuyorsun amaç ne ? Sonra SPK - ı sani hazretleri onay verirse o ismi kullanabilirler. Bu birinci çinko yanıt. Daha dur üçüncü çinko ile tombala var sırada.... arada da adriano celentano dinliyorum haaa... Bir föna yatırım yapmadan önce iyicene onu çeşitli kanallardan mıncıklarsın. İzahatnamesini güzelcene kurcalarsın , fön yönetimi ile çeşitli kanallardan iletişime geçersin iki yol muhabbet edersin , hele üst düzey istihbaratçıların kullandığı teknikleri biliyorsan fonla ilgili konuştuğun kişinin ruhu duymadan bir iki cümle ses tonu soru ile onun kişiliği hakkında da bilgi sahibi olacak şekilde emersin düşüncelerini sonracıma fonu yönetecek olanların peşine dedektif takar izlersin nasıl insanlar alışkanlıkları ne falan yok ohaaa o kadar da değil tabii , sonracıma fonla ilgili basın yayın organında sosyal medyada falan çıkan yayın varsa onları kurcalarsın. Bu ikinci çinko ... Hangi portföy yönetim şirketi yav biz fonun ismini şöyle koyalım makyaj yapalım da içeriği aslında farklı şekilde yönetilsin der ? doğan görünümlü şahin mi bu ? Koskoca portföy yönetim şirketi böyle bir manyaklık yapar mı , yapabilir mi ? Ha şimdi diyeceksin ki eee tacirler portföyün TCD değişkeninde değişken yazıyor fakat hep hisse taşıyor , bence deme çünkü ikisi farklı şey. Şimdi biri agresif değişken demiş diğeri atak değişken yani bir mesaj veriyor yatırımcıya. Sadece isme bakıp yatırım yapılmayacağına göre dönüyoruz birinci çinko ile ikinci çinkodaki yazdıklarıma... Bu da üçüncü çinko. Şimdi tombala diyeceğiz ; bana bunu yazmadan önce niye gidip güzelcene araştırma yapmıyorsun ? Yatırım işi ultra dikkat özen gerektiren bir süreçtir. Şimdi bu yazdıklarımı anladın da yeterli mi oldu yooo hayır olmamalı . Çünkü anlamak asla yetmez , anlamlandırmak da gerekir. Anlamak ve anlamlandırmak birlikte olursa bir değer ifade eder. Onun için de gerçeğe ulaşmak gerekir , gerçeğe ulaşırken de doğru süreç izlenir.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

3. Arkadaslar sabah 10:45 EİB alış talimati verdim isbankasindan, hala iletilecek gorunuyor, normalde bu saatte iletildi gerceklesme tarihi 9 Kasim yazmaliydi.Yanlıs mı biliyorum

CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Mel100508 Yazıyı Oku
    Arkadaslar sabah 10:45 EİB alış talimati verdim isbankasindan, hala iletilecek gorunuyor, normalde bu saatte iletildi gerceklesme tarihi 9 Kasim yazmaliydi.Yanlıs mı biliyorum

CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    işbankası öyle gösteriyor bazen. bir süre sonra girip bakım doğru tarih geliyor.

5. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/975773
    İja kap. 15 sayfa al sat var.bence robot kullaniliyor.

6. Kesinlikle robot , devir hızı bu seviyedeyken kullanmadan olmaz

7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Nkolay, devrini tamamladı. Her estrüman piyasada tutunmak için bir tık önde gider. Sonra çaktırmadan verdiklerini geri alır. Banka faizlerinden bahsederken TV. ekranlarından ağız dolusu 17-18 diyorlar. Oysa stopaj ve boşta kalan miktarlar var. Bal gibi biliyorlar ama söyleyemiyorlar.

Hiç bir şey bilmeyen vatandaş, sabah kuyumcudan aldığı dövizi ertesi gün bozdursa faizden iyi alıyor. Sabretme durumu olanlar için Teknoloji ve seyahat fonları şahane duruyor. Yatırım tavsiyesi değildir.
    Doğru tabi artık faiz ve bono da duran paranın kıymeti kalmadı eriyip gidiyor, 6 ay önce ev, araba, elektronik eşya alsak daha iyiymiş, ama bir yandan bakıyorum yerli ve yabancı borsalar çok çıktı buradan hisse fonlara giriş yapmak riskli mi olur diye düşünüyorum, aynı şekilde altın, gümüş, dolar da çıktı onları da büyük ölçüde kaçırdık gibi geliyor, tabi daha da çıkabilir, belki buradan almak bile çok uygun belli olmaz.
    Teknoloji ve seyahat fonlarına bakınca aylık çok güzel çıkmışlar ama bu saatten sonra sonra ne kadar risk alınabilir bilemiyorum fazla alamam herhalde, ancak bir düşüş olursa kademeli alım yapabilirim.

8. Bir yandan da bazı hisse fonlara bakıyorum son bir ayda %10 üzeri yükseldikleri halde 6 aylık olarak veya yılbaşından itibaren mevduatın bile gerisinde kalmışlar, mesela bu kadar artışa rağmen benim elimdeki MPS ve IDH hâla zararda anlaşılmaz bir durum, buradan borsanın daha gidecek yeri var mı demeliyiz yoksa o fonlar kötü yönetiliyor da ondan mı acaba.

Sayfa 674/1002 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •