Sayfa 15/472 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 113 - 120 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Sn Kızıldağ bende kesinlikle bir haksızlık görmüyorum, yıllarca prim ödemişsiniz. Bunun karşılığında daha önceki kanuna göre zaten emeklilik hakkınızdı. Zaten bu sürede eminim ki sağlık giderleriniz de az olmuştur o nedenle sgk sizin durumunuzdaki bir çalışandan emekliliğini finanse edeceği kaynağı çıkartmış olmalı.
    Daha önce de yazdım sgk tarzı kurumların zarar etmemesi için öncelikle sistemde aktif çalışan ve prim ödeyen sayısının emekli sayısının 4 katı olması lazım enazından. Bu da sadece insanları emekli etmemekle değil aktif çalışan sayısını da arttırmakla olması gerekir. Şuanki oran 1 e 2 nin altında maalesef.
    Ancak ekonominin tüm faturasının eyt lilere çıkarılması saçmalık...
    EYT konusu zaten 10 küsür yıldır eritildi, yani şuan böyle bir sorun çok çok azaldı, tahminen 10 yıl sonrada tamamen bitmiş olacak. Bu süre içinde geçiktirilen her bir emeklilik maaşı devlete kaldı, helai hoş olsun sorun yok. Ben şahsen çokda haksız görmedim, 45 yaşında emeklilik istemedim, güçümüz kuvvetimiz yerinde, ancak bir anda 44-45 yerine 54 çok büyük rakam, hafifletilmesi faydalı olacak. Hiç bir şey vermesede 1-2 yıl vermesi dahi faydalı olur. Diğer tarafdan secim yaklaşıyor, hükümet muhtemelen bu hafifletmeyi sağlayacak. 1-2 yıl gibi bir rakam verecek, ben finlandiye yada benzer modeller gibi olacağını düşünmüyorum. sadece 1-2 yıl geri çekilme ile daha etkili umut verileceğini düşünüyorum.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Ben geçen sene emekli oldum.
    Sanırım 6 milyon kişi kalmıştı.
    Devlete, 8 yılımı hediye ettim.
    Bu rakam gittikçe azalacak.
    Belki 5 milyona inmiştir.
    Kalanlarda, eskiler gibi, kıyak emekli olmayacak.
    10.900 günle emekli oldum. (5.400 gün yetiyordu bana)
    Hatta, SGK memuru, gördüğüm en yüksek gün sayısı demişti.

Seçim yatırımları işte, çok bariz. Asgari ücret, EYT, 3600, vs.....
    Yeterki iktidarda kalalım anlayışı.

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Merak ediyorum hazine ödeme garantili projeler için de aynısını düşünüyor musunuz?
    Evet aynisini dusunuyorum

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

4.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Ben geçen sene emekli oldum.
    Sanırım 6 milyon kişi kalmıştı.
    Devlete, 8 yılımı hediye ettim.
    Bu rakam gittikçe azalacak.
    Belki 5 milyona inmiştir.
    Kalanlarda, eskiler gibi, kıyak emekli olmayacak.
    10.900 günle emekli oldum. (5.400 gün yetiyordu bana)
    Hatta, SGK memuru, gördüğüm en yüksek gün sayısı demişti.

Seçim yatırımları işte, çok bariz. Asgari ücret, EYT, 3600, vs.....
    Yeterki iktidarda kalalım anlayışı.
    Bu kadar cok calismisliginiz var heralde maasiniz baya yuksek olmali. Dogrumu?

5. Başlığı okudukça vizyonum açıldı.
    3 yılda %120; 1.5 ayda %16 devalüasyon oldu. Migros Carefour değil Demirel yaptırıyormuş meğer. Ecevit de el altından destek veriyordur belki.

6.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Başlığı okudukça vizyonum açıldı.
    3 yılda %120; 1.5 ayda %16 devalüasyon oldu. Migros Carefour değil Demirel yaptırıyormuş meğer. Ecevit de el altından destek veriyordur belki.
    38 yasinda emekli edilen yuzbinlerce insanin 40 belki 50 sene emekli maasi almasindan bahsediyoruz

Bi dusun istersen

7. 1500 lira yani 120 Euro maaş verdikten sonra 15 yaşında emekli etse ne olacak 80 yaşında etse ne olacak? Ya babandan kalanla ya da biriktirdiklerinle yaşayacan yada 15 yaşında 80 yaşında her neyse gidip iş arayıp çalışacan.

Ben iş hayatına başladıktan sonra her krizde bir yasa ile çalışan hakları ellerinden alındı...Devlet her şeye para bulurken emekçinin haklarını elinden alarak o her şeyi finanse etmeye çalıştı. 5000 iş günü 25 yıl sigortalık ile iş hayatına başladıktan sonra ilk darbe Tansudan 2 darbe 99 depreminden sonra çıkarılan yasa ve AKP döneminde yapılan değişiklikle (ki en büyük kazık maaş bağlanma katsayısıydı ) milleti mezarda emekli etmeye and iştiler...

Diğer yandan her krizde yeniden yapılandırma , milyarlarca dolar vergi afları kredilerle büyükbaşlar finanse edildi. Bu halka bu lazımmış....Adamın dediği gibi hepsinin anasının am....koyacak birileri lazımmış....

Özel nedenlerle benim gibi aktif çalışma hayatını bırakmış - bırakmak zorunda kalanların küçükde olsa bir akarla hayatına devam etmesi bile siyasilerin kıç... batan bir kazık olarak görülüyor.

Hala 54 yaş gelecek te bende emekli olacam....

100 dolar emekli maaşı değil o ancak sadakadır.

Sayfa 15/472 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •