-
güzel kardeşim ben şuan da ziraat bankasındayım, bana göre aktifbank azıyor, burgan bank azıyor, odeabank azıyor, fiba bank azıyor..
ben benim bankamdan yüksek faiz veren her bankadaki insanların birikimlerinin devlet tarafından gasp edilmesini normal karşılamam lazım SENİN SÖYLEMLERİNE GÖRE.
sadede gelmiyosun, gel bu durumu derinlemesine irdeleyelim.. ben %11 alıyorsam adam %15 alıyorsa benimde o zaman, YÜKSEK FAİZ LERİ YERKEN İYİYDİ, OHH BANKANIZA DEVLET ÇÖKTÜ YÜKSEK FAİZE YATIRMASAYDINIZ DEMEM LAZIM DİMİ.
herkes senin kadar bencil, senin kadar art niyetli, hain olmak zorunda değil...
herhangi bir bankada bir başka bankaya göre yüksek faiz varsa. BU KİŞİ BANKANIN BATMA RİSKİNİ ALIR..
peki bu nedir; banka kötü yönetilir, hortumlanır vs. yükümlülüklerini yerine getiremiyecek duruma gelir..
prosedür ne ise o işler DEVLET MÜDAHALE ETMEZ. ve banka iflas eder parasını alan alır, almayan almaz.
DEVLET BU DURUMDA GARANTİ KAPSAMINDAKİ MEVDUATI ÖDER, HAZİNE BONOLARININ TAMANINI ÖDER (SADECE 100BİN TL DEĞİL)
işte yüksek faize para yatıran bu riski alır.
devletin çalık grubuna gıcığım var deyip bir gecede çalışan aktif banka çökme RİSKİNİ AKTİF BANKA TASARRUFUNU YATIRAN KİŞİ ALMAZ..
bu ayırım sen yapamadan hiç bir s onuca ulaşamayız..
ben açıkcası devletin imar bankasına müdahale etmemesini istiyordum ve razıydım.. etmeseydi. o zaman buraya gelip yazmazdım risk aldım kaybettim derdim..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri