Sayfa 690/1002 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,513 - 5,520 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    excel'de formullerle falan uğraşmak niye? tefas fon karşılaştırma'dan fonları excel olarak indir, sayfayı açınca düzenlemeyi aktifleştir, üstteki buton barından veri-filitre ile serbest fonları içermeyen fonları sırala, veri a-z ile de büyükten küçüğe sırala, görünüm-bölmeleri dondur- üstteki satırı dondur. bu kadar. bunu her hafta yapıyorum.
    Oradaki sorun şu
    Ben sadece elimdekilerin verilerini görmek istiyorum.
    Elde de 20 farklı fon olunca hepsini Tefas'ta tek tek süzmek ve bu işi hergün yapmak uzun vakit alıyor.
    Tefas sayfası üyelikle çalışır hale gelse ve elimdekileri favori olarak ekleyebilsem sorun yok

Ama sayın yujinin paylaştığı tablo çok iyi iş görecek.

1.111347 gunluk +0.1928

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    GZL fonu tefaş da bu saate kadar açıklanmadı çok ilginç. Sebep ne olabilir ki?
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3. Arkadaşlar merhaba,

Bende kendimce bir excel hazırladım. Manuel güncelleniyor yalnız. Tarihsel veriler 3 aydan fazla vermediği için, kopyalarak yaptım. Belki faydası olur. Eğer isterseniz Google yüklerim. 7.1.2019 dan günümüze kadar olan fon fiyatları var. Sanal Portföy oluşturmak için kullanıyorum.

https://prnt.sc/1z4tsub

Kesinlikle YTD değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    O zaman (araştırmalarım sonucu) ben açıklayım. Tefaş sayfasına girdiğinizde " Fon Karşılaştırma " tıklanarak " açılan sayfada " Fon Unvan Tıpı " den indirmek istediğiniz fon türünü seçin. Örneğin ben " Değişken " fon türünü seçtim. Yine aynı sayfada " Excel " e tıklayarak değişken fon sayfasını PC ye indirin.
    Bu sayfada değişken özel fonlar ile birlikte herkese açık değişken fonlar var. İstediğimiz fon türünü görmek için ne yapmalıyız? Sırası ile yapılacaklar;

1) İndirdiğiniz Değişken fon sayfası açık iken üst menüde " VERI " tıkla.
    2) Hemen menü altında açılan komut seçiminde (huni şeklinde) " FILTRELE " tıkla
    3) Filtrele tıklandıkdan sonra indirdiğiniz tabloda örneğin " Fon adı " başlığının sağ tarafında ok işaretli ve tıkladığınızda açılır bir pencere oluşacaktır. Bu şareti tıklayın ve pencereyi açın.
    4) Açılan pencerede "Metin Filtreleri " yazan yerin altında arama kutusu var. Siz o arama kutusuna " ÖZEL " yazıp " Tamam " derseniz karşınıza sadece ÖZEL FONLAR gelecektir. Ama arama kutusuna " DEĞİŞKEN FON " yazıp " Tamam " derseniz karşınıza sadece diğer fonlar gelecektir. Hepsi bu kadar
    bu kadar kolaydıda benim ilk yazdığımdan niye hiçbirşey anlamadın peki: ) kendini biraz zorlayıp araştırınca öğrendin. herkesin teknoloji bilgisi başka düzeyde ben senin bilgi seviyeni bilemem. senin bu yazdığından da burdakilerin belki yarısı birşey anlamayacaktır.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bu kadar kolaydıda benim ilk yazdığımdan niye hiçbirşey anlamadın peki: ) herkesin teknoloji bilgisi başka düzeyde ben senin bilgi seviyeni bilemem. senin bu yazdığından da burdakilerin belki yarısı birşey anlamayacaktır.
    excel in kurucuları bile bu yazdığı özellikleri bilmiyor.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

6.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    1.111347 gunluk +0.1928
    Sağol fakat GUH daki düşüş kurun arttığı bir ortamda bana çok fazla geldi. Muadili fonlarda durum daha farklı.

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bu kadar kolaydıda benim ilk yazdığımdan niye hiçbirşey anlamadın peki: ) kendini biraz zorlayıp araştırınca öğrendin. herkesin teknoloji bilgisi başka düzeyde ben senin bilgi seviyeni bilemem. senin bu yazdığından da burdakilerin belki yarısı birşey anlamayacaktır.
    Frendly ben mümkün olduğunca açıklamaya çalıştım. Sen özet geçmişssin insanların bir kısmı anlasa dahi çoğunluğu anlamayabilir. Sen cevap yazdıktan sonra google de araştırma yaptım. Olay bu.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Oradaki sorun şu
    Ben sadece elimdekilerin verilerini görmek istiyorum.
    Elde de 20 farklı fon olunca hepsini Tefas'ta tek tek süzmek ve bu işi hergün yapmak uzun vakit alıyor.
    Tefas sayfası üyelikle çalışır hale gelse ve elimdekileri favori olarak ekleyebilsem sorun yok

Ama sayın yujinin paylaştığı tablo çok iyi iş görecek.
    Finans senin istediğin olur mu? olur. Ama bunun için Excel de makrolar ile bir program yazılması gerekir. Bu da excele tam hakim bilen birsinin isi. Yani sıradan bir excel kullacının yapabileceği bir iş değil.

Sayfa 690/1002 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •