-
ne kadar cahil bir insansın cahil demek istiyorum yoksa ******** filan demem lazım sanırım ki bu bile yeterli gelmez..
senin bile at gözlüğü ile bakamıyacağın bir gerçeği anlatmaya çalışayım..
sen imar bankasına hangi yılda tasarrufunu yatırmış olursa olsun haklarının gasp edilmesini doğal/normal görüyosun bu anlaşıldı..
peki imar bankasına tasarrufunu yatırmış insanlar arasında hak kaybına uğratılırken bir denge olması gerekmiyormu?
mesela diyelim ben imar bankasına tasarrufumu yatırdım devlet benim cebimden %50 çaldı yani paramın yarısını başka bir imarzedenin cebinden %80 çalması adaletli olurmu? olmaz dimi.. işte imar bankasında bu oldu..
örnek veriyorum; imar bankasında hangi tarihte hazine bonusu alırsa alsın, daha önemlisi hangi tarihte ilk defa imar bankasına tasarrufunu yatırmış olursa olsun.. herkese enflasyon farkı ödemesine (ki bu da yanlış hesaplanmıştır) ocak 2004 tarihinden itibaren başlatıldı..
şöyle düşün; adam imar bankasına 10 yıldır para yatırıyor , geçmişte yıllarca offshore hesaptan vergisiz gelir elde etmiş,, ve akp-fetö işbirliği ile imar bankasına devlet zorla çökmeden 1 ay önce hazine bonosu almış..
topladığında bu kişinin enflasyon ve faiz zararı 3 temmuz 2003 bankaya devletin el koyuş tarihi göz önüne alındığında toplamda 7 ay.. fakat bu kişi 10 yıl boyunca senin söylemine göre imar bankasından yüksek faiz almış..
bir başka örnekte ; imar bankasının h azine bonosu reklamlarını görüyor ve ilk defa imar bankasına para yatırıyor ve hazine bonosu alıyor bu tarih diyelim ağustos 2002 tabi hazine bonosu veya devlet tahvili 1 yıl yada üzerinde bir vade olduğu için devlet bankaya zorla el koyana kadar 1 tl bile ne enflasyon farkı , ne de faiz farkı almamış oluyor..
ve bu k işi de aynı kefeye konuluyor.. yani 2004 ocak ayından itibaren bu kişiye de sözüm ona enflasyon farkı veriliyor..
fakat bu kişi diğer kişi gibi 10 yıl imar bankasından senin söyleminle yüksek faiz almamış, ilk defa ağustos 2002 tarihinde devlet tahvili yada hazine bonosu almış,, ve bu şartlarda bile bu kişinin 1.5 yıllık enflasyon ve faiz hakkı gasp ediliyor.
düşündüğünde 10 yıl imar bankasında parasını değerlendirmiş bir kişinin daha fazla enflasyon ve faiz birikimi gasp edilmesi gerekirken tam tersine imar bankasına daha önce tasarrufu değerlendirmemiş bir kişinin 1.5 yıllık enflasyon ve faiz hakkı gasp ediliyor.
tabi başka bir konu 7 aylık enflasyon farkı gasp edilen kişinin kaybı süreyle orantılı değil zira 1 yıl önceki enflasyon düzeyi çok daha yüksek, zira o yılarda enflasyon oranı hızla düşüyordu..
yani süre dengelemek gerektiğinde 1.5 yıllık enflasyon farkı gasp edilen kişinin reel de 7 aylık enflasyon farkı gasp edilen kişiye göre kaybı 6 yıl belki daha fazla..
netice. 10 yıl imar bankasında yine senin söylemine göre anormal faiz alan insanlara görece çok az zarar verirken. imar bankasından hiç faiz almamış insanlara akıl almaz zararlar veriyosun.
işte akıl gel bilmem nereme takıl dediğim nokta burası..
sizin adaletle, hakkaniyetle, hesapla , akılla bilgiyle, hiçbirşeyle ilginiz yok. embesilce insanların haklarını ulu orta eşkiya cahaletinde gasp ediyorsnuz.. heralde söylenecek bu olur.
son söz ; ADALETSİZLİĞİN BİLE ADALETİ VARDIR. TABİ AKLIN VARSA. SİZDE O DA YOK.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri