Sayfa 689/1002 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 5,505 - 5,512 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1. düşecek jeton..
    bu olan bíten hareketlerden en çok kim/ne zarar alıyor ?

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Akp nin tercihlerine pekte anlam yüklememek lazım… Onlarda ne yaptıklarını bilmiyorlar.. İşin sonu kötü. İlk seçimde gidiyorlar sonrasına bakacağız

Saldım çayıra modundalar...Toplum ne kadar fakirleşirse onlara bağımlılığı artıyor ve oyları yükseliyor arka kapıdan aç insanlara sosyal yardım verilerek şükretmeleri öğretildi...

Arkadaşlar bu iktidar aleyhine yüzlerce yazım var.bu memleketin canına okuyan işler yaptılar.ama bu konuda beratı paketledikleri zaman da yazdım berat son yaptığı işte haklıydı.dolari baskilamak uyuşturucu gibi hayrimiza değil.reel olarak kurun seviyesi cari açığın sıfır olduğu hatta artı olduğu seviye olmalı.bedeli çok ağır hepimiz fakirlesecegiz.ama bu ameliyat gibi bir şey ertele ertele manası yok ki.hala kur düşük kalsın üretmeden ithal edelim derdindeyiz 20 yıldır bunu yaptık zaten
    Reis kazan oldu dedi inanın buna artık.yoksa seçime giden bir hükumet kurun patliyacagini bile bile bu adımları ayar mı.yol bitti artık başka çare yok

Kişisel harcamalarının bakın. Geçen yıl ayda bin dolar alırken artık 800 dolar alıyorsanız artık 200 dolar eksik harcayacaksiniz.o kadar cari açık azaldi diye düşünün.maalesef durum bu.misal dogalgaz dendi onu bile az tüketme derdindesiniz Di mi.bu cari açığı azaltmazmi

5.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    su an ki kur ile yarin ki mb kararina full dolarda girmemek icin zor tutuyorum kendimi..

deli bir kar soz konusu 1 ayda..
    o "ki" ler bitişik yazılıyor sn sugosu.

6. teknik hedefleri pas geçersek,
    kurda teorik limit bandındayız.

cari kapansında
    kur kaynaklı kapama hayali çalışsa
    94/2001 den sonra kapanırdı..
    2018 oldu gene patates..

havuçlara takılmamak gerek..
    umutlara da kapılmamak.

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    yoo ben inaniyorum. Ama anlamadigim hic calismadan etmeden ithal arabaya cep telefonuna sahip olanlar bu iste bir tuhaflik oldugunu nasil anlamadilar ben ona sasiriyorum

Gelir seviyemiz Kongo Zimbabwe ama hayattan zevk anlayisimiz Hollanda Almanya

Boyle zevk anlayislarini bize televizyonla reklamlarla ogrettiler oysaki bizim tuketimi degil uretimi ogrenmemiz lazim

Ayagini yorganina gore uzatmayanin kapisini haciz memuru calar
    Millet kendi kendinemi öğrenecek üretmeyi, devlet olarak teşvik edeceksin, tutarlı politikalar üreteceksin bu konu için, tüketimi değil üretimi teşvik edeceksin. İşine gelince alın verin ekonomiye can verin, gelmeyince cari açık demeyeceksin. Kolay yolu seçip büyümeyi yüksek göstermek için inşaata yüklenmeyeceksin, uzun vadeli düşünüp sanayiye teknolojiye üretime destek vereceksin. Sonrada tek sorumlu milletmiş gibi, milleti sefalete sürüklemeyeceksin.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Hocam niye uretmeyelim diyeyim? Da yerli ikamesi yok ne yapsin adam. Bunun yolu kuru fezaya cikarmak degil.

Hadi turizmi ele alalim. Kur artinca en cok gelir beklenen yer. Simdi turizmcinin personel gideri, gida gideri, varsa kira gideri, elektrik- dogalgaz gideri, tadilat yapsa insaat gideri, elektronik alacak mal ithal bunun gideri, zaten kura yakin belki ondan fazla artmis. Eeee degisen ne? Gecen yil turiste verdigi USD fiyatin altini veremeyecek. Degisen ne?

Turist kafeye, restorana, alisverise ciksa fiyatlar doviz kuru kadar artmis. Gecen yil 4 dolara yedigi kebabi daha ucuza yiyemez. Ben yiyemiyorum cunku.

Turizm geliri boyle artmaz.

Sayfa 689/1002 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •