Sayfa 728/1002 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778828 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,817 - 5,824 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Faizler bugün de arttı, bakalım borçlanma araçları içerenler ne yapacak.
    nerden takip ediyorsunuz.
    alacağım var bu fonlardan ilkinde 1 aylık, bu sefer 15 gün getiri mi iç ettiler.
    düşüşe geçti mi alacağım

2.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    nerden takip ediyorsunuz.
    alacağım var bu fonlardan ilkinde 1 aylık, bu sefer 15 gün getiri mi iç ettiler.
    düşüşe geçti mi alacağım
    https://tr.investing.com/rates-bonds...aturity_to=180

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    EIB bu ayı eksi kapatırsa şaşırmam. Ama bir tedbir aldılarsa bilemem. Bizim gibi izliyorlarsa işimiz zor demektir.
    Umarım tedbir almışlardır [emoji120] EIB toparlar diye düşünüyorum..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. https://www.phillipportfoy.com.tr/hisse-senedi-fonu
    Uzun zaman sonra yerli hisse fonu.
    Yönetim ücreti %3.03

Saygılar.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    tahvil piyasası ile ilgili terimleri , süreci , neyin neyi etkilediğini doğru muntazam bir şekilde iletelim lütfen. tahvil faize yükselince , fiyat düşer demek farklı bir olguyu ifade eder , tahvil fiyatları düştü / tahvile satış geldi tahvil faizi yükseldi demek başka bir olguyu ifade eder. onun içün sebep ne ise ilk önce o yazılır sonra sonuç ... ya da ilk önce sonuç yazılılacaksa sonra çünkü denir süreç yazılır...
    bu konuya dikkat etmeli .... açayım mı ? dur az daha açayım ... mesela tahvil faizi yükselince tahvil getirisi düşer demek sığ , muğlak bir ifadedir. teorik olarak doğru bir tümce tamam da anlamlandırmak içün muğlak yetersiz sığ bir tümce...
     Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kardeş burda güzel türkçe doğru anlatım tavsiyesi verebilecek en son kişisin inan bana: ) çoğu zaman çocuk dili gibi birşey kullanman eğlenceli olmaktan çok göz yoruyor baş ağrıtıyor..senin tarzındır birşey diyemem de..şimdi sen böyle yazınca.
    arkadaş ; ben yazım dile ilgili bir şey demiyorum. doğru bilgi aktarmakla ilgili yazdım. önyargısız okursan anlarsın.
    örnek vereyim 2 + 7 = 9 yerine 2 + 7 = 11 dersek yanlış demiş oluruz di mi ? ben de diyorum ki tahvil piyasası ile ilgili bilgi verirken doğru bilgi verelim diyorum. yazım üslubunuyla ilgili , Türkçeyi düzgün kullanmakla ilgili bir şey demiyorum. Neyse canın sağolsun. fikrin değerlidir senin de...

örnek verelim :

2 yıllık tahvil piyasası...

manşet : 2 yıllık tahvil faizi arttı .... şimdi bu iki yönlü bir söylem ... ucu açık... nedenini izah edeyim

hangi tahvil faizi arttı gösterge tahvil mi yoksa hazine yeni çıkarttığı tahvil itfasında faizi arttırdı mı ?

manşet : 2 yıllık gösterge tahvil faiz arttı ... bu doğru söylem ... peki neden arttı gösterge faizi ? çünkü tahvilin fiyatı düştü piyasada yani yatırımcı piyasadaki tahvile düşük fiyat teklif ediyor... tahvil piyasasına aşina olmayan bir yatırımcının daha kolay anlaması için bunu şöyle demek daha iyi olur ; 2 yıllık tahvile satış geldi , piyasa satıcılı onun için gösterge 2 yıllık tahvil faizi arttı. onun da basit bir matematiği var ...

hazine yeni tahvil çıkarttı ya da eli kulağında beklenti var çıkartacak ve çıkaracağı tahvilin faizi piyasadaki ilgili vadeli dolaşımda olan faizden daha düşük olacak / oldu ... bu durumda ne olur ? gösterge tahvil faizi o an düşer ! kendi kendine mi düşüyor gösterge tahvil yoooo bi şey etki ediyor ne o piyasa dolaşımda olan tahvile hücum ediyor almak için çünkü yeni çıkacak olan tahvilin faizi dolaşımda olandan düşük olacak ....

şimdi biz tahvil piyasası ile ilgili konuşurken , tahvil faizi yükseldiği için satış oldu dersek profesyonel yatırımcı şunu anlar ; haaa yeni tahvil itfa oldu daha yüksek faizden o yüzden eldeki tahvillere satış geldi.... eğer birisi gösterge faiz yükseldiği için tahvile satış geldi diyorsa bu hatalı , mantık dışı bir tanımlamadır. Doğrusu tahvile satış geldiği içün gösterge faiz yükseldi ... işte burası önemli ...
    gösterge tahvil yükseldi dersek şunu anlarız , piyasada dolaşımda olan tahvile satış geldi ( fiyatı düştü)... gösterge tahvil düştü dersek şunu anlarız piyasada dolaşımda olan tahvile alış geldi ( fiyatı arttı )...
    Son düzenleme : Lucky Player; 17-11-2021 saat: 23:11. Sebep: ekleme yaptım .....
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

6. Döviz, altın aldı başını gitti, keza bistte şuan faizlerde düştü, ne yapacağımı şaşırdım nakitte eridim, tavsiyeniz nedir? TL nakitimin değer kaybını nasıl koruyabilirim

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by delpiero7474 Yazıyı Oku
    Döviz, altın aldı başını gitti, keza bistte şuan faizlerde düştü, ne yapacağımı şaşırdım nakitte eridim, tavsiyeniz nedir? TL nakitimin değer kaybını nasıl koruyabilirim

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Nereden döner bilinmez ama trene kademeli de olsa atlamak gerekir.
    Vade çok önemli.Örnek uzun vade tutacaksam %100 hisse fonu alır geçerdim.
    Reçete sizin karakterinize bağlı.,
    Saygılar.

8. Sonunda herkesi kripto paracı yapacaklar.
    En büyük kar ve en büyük zarar on da var.

Sayfa 728/1002 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •