FDJI de  long yada short actiniz 
pozisyon acildigi zaman usdtry=8 diyelim 
10 gun sonra pozisyonu  actiginiz noktadan kapattiniz  ama kapatiginiz esnada usdtry 11  bu aradaki 3 tlnin vergisini aliyorlar
Tersi oldugunda   actiginizda dolar 11 di kapatirken dolar 8  bu aradaki 3 tl nin  vergi iadesinimi veriyorlar ?
Dukas i bir inceleyin derim   ben yurtdisinda iken  bunu kullaniyordum 
Suan Turkiye icin hesap aciyorlarmi bilmiyorum ama gecmiste aciyorlardi sadece temaniat icin minimum  gereksinimleri vardi 
FX de AUDNZD  ye bir bakin isterseniz Tehlkeli  yerlerde suan  kirilim olursa sahane  firsat dogar 
senede  maximum 2 islem ile endekslerden daha guzel getiri birakir riski de azdir 

Originally Posted by 
JAS

Sormakla kalmadım, ekstreleri inceledim Sn Culpable. Dolar Kuru nedeniyle bir vergi var ama dolar/TL ye bağlı olarak bazen kur farkı vergisini ödüyorsunuz, bazen de vergi iadesi alıyorsunuz açtığınız pozun long ya da short oluşuna ve USD/TL nin artış azalışına göre. Pozu açtığınız andaki USD/TL fiyatı referans kabul ediliyor.
Bundan tek kaçış yolu, yurtdışı bağlantılı şirketlerle iş yapmak ama ben bu şirketlere güvenemediğim için kabullendim durumu. Tüm birikimin bir anda buharlaşması riskini almak istemedim.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Yer İmleri