Sayfa 317/1312 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Memlekette çay bahçem var, onunla ilgileniyorum...bir arkadaş var, yük taşıma için yaratılmış sanki...iki kişi yerine bir kişi onu alırdım ben de...bir kişiye 300 verirken, ona 500 veriyordum...her gün de çalışır...ayda 25 gün çalışssa 12500 eder aylık...napalım, adam iyi yük taşıyor diye özeneyim mi, ya da çocuğuma bak bu abi gibi ol mu diyeyim.

Vizyon o kadar dar ki, hamalın en güçlüsü, ya da ustanın en niteliklisi baz alınıyor...hala oğlum var, torna ustası...ben dahil bir sürü mühendisi cebinden çıkarır...makine mühendisi olsa belki türkiyenin sayılı sanayicilerinden biri olurdu.

arkadaş ne güzel söyledi..ortaokul mezunu, girişimci biriysen, çok büyük ihtimalle orta halli bir esnaf olursun...ama hem iyi bir müjendis, hem de iyi bir girişimci isen...patron olursun..en kötü ceo olursun. elmayla armutu kıyaslamak lazım.

çocuklarımız hangi alanda iyiyse o alana yönlendirmek lazım...benim gibi bir adamı sanayiye, usta olsun diye verirsen büyük ihtimal hiç bir şey olmazdım...el becerim, pratik yeteneğim o kadar kötüdür..ezbere konuşmamak lazım yani.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. Enflasyonun yarisi kadar konut kredisi faizinin oldugu yerde ev fiyatlari devamli artmayacakta ne yapacak?

3 sene once konut kredisi alan adamin odedigi aylik miktar bugun evin icindeki kiracinin odedigi kira ile ayni

Yani adam evi bedavaya getirmis oldu

Dunyanin neresinde var bu? Inanilmaz gunler yasiyoruz

3. Yılda çok rahat 2-3 milyon tl kazanan düğün kuaförleri taniyorum...Hemde bayan hemde doğu illerinde..sosyal medya üzerinde iyi tanıtım yapiyorlar...kendilerine has stil ve modeller yaratiyorlar ve o şehirde trend oluyor...Gelinlere özel makyaj ve gelinliklik paket yapiyorlar..2 günlük süs püs için 15 bintl aliyor.....Bazı günlerde 4-5 gelin hazırladıkları oluyor....kadınlar arasındki kıskançlık, gösteriş ve rekabet hırsı erkeklere göre çok daha şiddetli..

4. Betam: İstanbul'da ortalama kira artışı yüzde 70'e çıktı

Türkiye genelinde satılık konut fiyatı ekimde yıllık yüzde 47,5 arttı. Kiralardaki artış yüzde 57,1'e ulaştı. İstanbul'da kira artışı yüzde 70'i buldu. Kadıköy'de satılık konut fiyat artışı yüzde 95,3'e ulaştı.

tuikin haberi varmı acaba onlarda kaç artmış merak ettim...

5. Tüik verilerine göre satış adetleri:

Ekim 2021 itibariyle 137.401 konut satıldı. Önceki ay 147.143 adet.

41.914 adet sıfır konut satışı gerçekleşti. Önceki ay 43.967 adet.

Bu konutların 28.049 tanesi ipotekli satış olarak gerçekleşti. Toplam satışların %20,4'üne tekabül eder. Önceki ay %20,2 idi.

Tüik konut satış adetleri:
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Betam: İstanbul'da ortalama kira artışı yüzde 70'e çıktı

Türkiye genelinde satılık konut fiyatı ekimde yıllık yüzde 47,5 arttı. Kiralardaki artış yüzde 57,1'e ulaştı. İstanbul'da kira artışı yüzde 70'i buldu. Kadıköy'de satılık konut fiyat artışı yüzde 95,3'e ulaştı.

tuikin haberi varmı acaba onlarda kaç artmış merak ettim...
    tüik'in resmi kira artış verisi %12 şaka gibi.

7. 1.5 milyonluk dairenin 800 peşin kalanı kredi gibi yapmak gibi bir düşüncem var...

paramda dolar...

krediye girmedende alma ihtimalim var...

kısaca 150.000 doları verip komple evi almak mı?

yoksa yarı doları tutup %50 si için krediye girmek mi?

8. Türkiye'de ev her zaman kredi ile alınır. (dünyada da farklı değil) Peşin ev almak tamamen saçmalık.

Evlerin fiyatı evi alacak kişinin kredi çekeceği bilindiği için ona göre fiyatlanıyor. Nakit ev alan diye bir şey yok yani piyasada. Varsa da kendini kerizliyor.

Evler cash para ile satılıyor olsaydı, faizlerden bağımsız hereket ederdi fiyatları. Faizler düşünce lambırlumbur çıkmazdı fiyatlar. (ya da tam tersi)

Evi cash alırsın, ama fiyat yine sanki kredi ile satılmış gibi fiyatlanır, elindeki parayı 15-20 yılda yavaş yavaş yedirmek yerine tek seferde bitirdiğinle kalırsın.

Elinde parası olan için bile kredi mantıklı yoldur.

ytd
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 18-11-2021 saat: 22:02.

Sayfa 317/1312 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •