Memlekette çay bahçem var, onunla ilgileniyorum...bir arkadaş var, yük taşıma için yaratılmış sanki...iki kişi yerine bir kişi onu alırdım ben de...bir kişiye 300 verirken, ona 500 veriyordum...her gün de çalışır...ayda 25 gün çalışssa 12500 eder aylık...napalım, adam iyi yük taşıyor diye özeneyim mi, ya da çocuğuma bak bu abi gibi ol mu diyeyim.
Vizyon o kadar dar ki, hamalın en güçlüsü, ya da ustanın en niteliklisi baz alınıyor...hala oğlum var, torna ustası...ben dahil bir sürü mühendisi cebinden çıkarır...makine mühendisi olsa belki türkiyenin sayılı sanayicilerinden biri olurdu.
arkadaş ne güzel söyledi..ortaokul mezunu, girişimci biriysen, çok büyük ihtimalle orta halli bir esnaf olursun...ama hem iyi bir müjendis, hem de iyi bir girişimci isen...patron olursun..en kötü ceo olursun. elmayla armutu kıyaslamak lazım.
çocuklarımız hangi alanda iyiyse o alana yönlendirmek lazım...benim gibi bir adamı sanayiye, usta olsun diye verirsen büyük ihtimal hiç bir şey olmazdım...el becerim, pratik yeteneğim o kadar kötüdür..ezbere konuşmamak lazım yani.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri