Sayfa 930/1003 İlkİlk ... 430830880920928929930931932940980 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,433 - 7,440 arası.

Konu: Viop XXXVI

şu anda abd li birisi araba için 20 bin dolar ödüyor..

sen 40 bin dolar ödüyorsun..

ortalama bir araba için fazladan 20 bin dolar ödüyorsun.. 20 yıldır sürekli ödüyorsun.. bütçenin ortalamada %25 'i civarı batı ülkelerinde olmayan bir zulüm vergisi için ödüyorsun..bu kadar kaynağa rağmen ülkeyi getirdikleri rezil durum ortada.. üstelik 20 yıl boyunca kesintisiz tek başına yönetmişsin ülkeyi. insanda biraz utanma olur.. ama hala başkalarını suçluyorlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Arkadaşlar
    Durmuş Yılmaz bir açıklama yaptı.
    Sonra çark etti
    Fakat
    Dolardaki stres sadece faiz artışını fiyatıyor gibi durmuyor.

Ben şuan konuşulan bir ihtimalin
    Varsayımsal olarak olursa bizim piyasalara etkisini,
    Özellikle de borsaya etkisini merak ediyorum.

Yanı hafta sonu
    Biraz fikir jimnastiği etmekle ne kaybimiz olur ki

Sabit kur veya benzeri şeylerin
    Uzun süre devam ettirilmesi mümkün değil.
    Ama MB de de rezev yok
    Dolarda habire artıyor
    Yanı gidip İMF den para almayacaklarına göre
    Ne olabilir
    Ne olursa
    Etkisi ne olur
    Bunu tartışmaktan ne zarar olur ki.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

mb rezerv yok onu biliyoruz da neden rezerv yok ?? soru budur.. geçmiş yıllarda vardı da neden şimdi yok ?? 20 yıl boyunca ülkeyi yönet, her şeyi sat, üstüne borç al, o yetmez onun üstüne de tüm yatırımları londra mahkemeleri üzerinden ipotek et, millet bir 20 yıl daha onlara çalışşsın.. köleleştirilsin..

sen 20 yıl boyunca hiç bir şey yapmamışsın, dolar neden çıkıyor diye merak ediyorsun.. meraka gerek yok her şey ortada zaten..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sabit kur rejimini bir nevi 6,85 ten 128 milyar dolar satarak denemiş oldular. Teorik olarak hiç bir fark yok.

Arkadaşlar biraz objektif olun. Ha yok bunlar ne yaparsa yapsın ama bunlara halel gelmesin diyorsanız diyeceğim bir şey yok.

Komple battık. Tartışacak pek gri alan kalmadı
    audentes Fortuna iuvat

5. Hocam dolar düşer veya düşmez onu bilmiyorum.
    Esas
    Sonraki yazdığın önemli

Başımızdakiler
    MB de rezev olmadığına göre.
    Başka neler bulabilirler

Varsayımsal olarak
    Onların piyasaya etkisi ne olabilir

Geçmişte MB nin yaptıklarını hatırlayın
    Benim faizim 10 diyordu mesela
    Ama o faizden para vermiyor
    GLP nin faizi 15 diyordu
    Ve parayı ordan veriyordu.
    Sordan
    Faizim 10 diyordu.
    Kimi kandırıyor du

O nedenle
    Normal zamanlarda değiliz ki

Şuan maliye bakan yrd si
    Bize enflasyonun üstünde faiz ver diyenler kendileri nasıl yapıyor Acaba diye soruyor.

AB ve ABD deki duruma işaretle

Şimdi bu adam
    Belki de hazine bakanı olacak.

Yanı mantıksal olarak kesinlikle olmaması gereken konuları tartışıyoruz ki

Şuan net olan şeyler
    MB faiz düşürmekte
    Gelecek ay daha da düşecek
    Bu net mi
    Evet
    Enflasyon daha da artacak
    Buda net mi
    Evet
    Peki
    Bu durumda dolarda artmaya devam edecek

İşte burada başka bir hazırlık varmı diyorum
    Olursa ne olur
    Ve etkisi neler olur

Yanı kabaca fikir jimnastiği ediyorum

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

bu ilkel zihniyet yaptığı köprünün geçiş ücretini dolar ile hesaplıyor.. yalan mı?? hayır tamamen gerçek..

kendi vergilerine dolara endeksli zam yapıyor mu? yapıyor..

zaten her şey dolarize olmuş.. bunu yapan halk değil ki.. bu ilkel zihniyetin kendisi yaptı..

bu ilkel zihniyetin diğer bir yalanı da "abd bizden daha borçlu"..kagıt üstünde doğru..ama kendi parasıyla..

ama sen dolarla yani onların parasıyla borçlusun..

ayrıca.. senin kendi paranla olan borcun da çok fazla ama onu dert etmiyorsun .. neden ? çünkü enflasyon yaratırsın istersen veya para basarsın.. yani hiç endiişe etmiyorsun ne kadar tl borcu var diye.. abd de o nedenle kendi borcuna endişe etmesine gerek yok.. ama senin dolar borcuna endişe etmen gerekir.. venzezuela ve arjantin diye bir hafızanı tazele..

7. Senelerdir neden yapılmadığını geçtim. Neden araştırlmadığını da merak ettiğim tek şeydir.
    Madem bu kadar Dolara bağımlıyız ve Dolar/Altın alımlarının önüne geçecek bir alternatif arıyoruz. (Arıyormuyuz muamma)
    Neden, ilk etapta XU03'u tamamen dolar bazlı hesaplamara geçirmeyi araştırmıyoruz.
    Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.

Alıntı Originally Posted by sko Yazıyı Oku
    Senelerdir neden yapılmadığını geçtim. Neden araştırlmadığını da merak ettiğim tek şeydir.
    Madem bu kadar Dolara bağımlıyız ve Dolar/Altın alımlarının önüne geçecek bir alternatif arıyoruz. (Arıyormuyuz muamma)
    Neden, ilk etapta XU03'u tamamen dolar bazlı hesaplamara geçirmeyi araştırmıyoruz.
    dolar bazlı işlem: bunu sen de yapabilirsin enstrümanlar hazır zaten, sadece işlem maliyetleri biraz artıyor bizim gibi yatırımcılar için ama kurumsallar için pek problem değil..

endeks alacaksın o zaman "endeks al dolar sat" yaparsın..

endeks satacaksın o zaman "endeks sat dolar al" yaparsın..

aynı anda iki emir gönderirsin..yaklaşık eşit parasal büyüklükte..oldukça standart..ben zaman zaman yapıyorum..

Sayfa 930/1003 İlkİlk ... 430830880920928929930931932940980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •