Sayfa 16/667 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon
Arama sonucu : 5331 madde; 121 - 128 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by legendmr Yazıyı Oku
    onun hayati palavra dostum:)

valla hocam palavranın bile bir raconu vardır. İyisini söyleyen adam işini yürütür. Bu adam kendi dediğini bile yalanlıyor gün geliyor.

Neyse hisse iyi yerden kapattı boşuna bu boş adamlarla zaman kaybetmeyelim.

Şimdi 31.12.2022 bilançosunda bizi bekleyen bir gerçekten bahsetmek istiyorum.

Brightstar satınalınması 30.11.2021 tarihinde yani haftaya bugün bitiyor en geç.

Yani 1 Aralık itibari ile , Brighstarın tüm finansal tabloları Arena Konsolide tablolarına girecek.

Cirosu , EFK'sı , net karı , aktifi , pasifi , borcu , alacağı , parası , öz sermayesi herşeyi konsolide olacak.

Bu ne demek ? Bu şu demek. Arenanın 31.12.2021 gelir tablosu ve bilançosu ama özellikle bilançosu , 30.09.2021 tarihli finansal tablolarından çok farklı gelecek.

Gelir tablosunda çok değişiklik olmayabilir çünkü sadece 1 aylık cirosu gelecek oradan.

Ama bilanço çok farklı olacak. Yani , 4. çeyrek bilançosunun çok büyüdüğünü göreceğiz.

Orada beni en çok ilgilendiren nokta , öz sermaye kısmı olacak. Arena öz sermayesi 75 milyon USD. Yani bugünkü kur ile 950 milyon lira civarı. Brightstar öz sermayesi de 250-300 milyon olsa , toplam öz sermaye çıkacak 1.2 milyar TL'ye.

Bu öz sermaye 9 aylık bilançoda 685 milyon lira idi. Yani öz sermaye neredeyse 2 katına çıkacak 3 ayda.

Dolayısıyla özellikle PD/DD rasyosu 1'in altına gelecek.

Bu kur artışından dolayı çok vergi ödeneceği için net kar ne olur kestirmek zor. İnşaallah bunun da bir yolu bulunur da en azından 4. çeyrek de küçük de olsa kar edilir. Seneyi 45-50 milyon net kar ile kapatsak iyi.

Net kar için birşey diyemem ama öz sermaye büyümesi muhteşem olacak. Bir de şu piyasalar durulursa hissede asıl 2022 fiyatlaması ve bu büyüyen bilanço fiyatlaması o zaman başlar.

Buradan geçen hafta 10.75 tavanı bozan Vakıf yatırıma da selam söylüyorum. Demek tavan bozmak her zaman işe yaramıyor.

Yarın bence yine yukarı açılış olur. Kur sakinleşirse biz daha iyi performans gösteririz. Bugün hisee ve endeks çalkalnıp durdu ama kapanışta ikisi de iyi yerde kapattı.

Yarın ola hayrola.

2. Emirhan Bey Brighstar muhasebesini Arena gibi döviz üzerinden mi tutuyor bilginiz varmı.

3. ATA.jpg

son söz

4. Yazılarım silinmiş. Doğru söyleyeni köyden kovdular.

5. Arena hissesinin dolar bazlı grafiğine lütfen bakın ben baktım dehşete düştüm..15 şubat 2021 de 2.80 dolar olan hisse dün 0.88 dolar a düşmüş..Tüm dünya borsalarının endeksleri zirvelere çıkarken Ülkenin ve biz yatırımcıların geldiği noktaya bakın. Bu sadece Arena hissesi için geçerli değil BİST hisselerinin tümü için geçerli..Yerlisi yabancısı tüm yatırımcılar herkes büyük zararda..Artıl 30 bin liray Iphone telefonları almak hayal oldu sanırım. Araba fiatları 1 milyon TL ye dayandı ve sıfır araba yok..İnanın elimdeki Arena dan ettiğim zarar bir yana ülkemiz adına üzülmemek mümkün değil.. Yazık bu ülkeye ve ülkenin güzel insanlarına..

6. hahaha siyaset yapma denilen forumda siyaset yapanlar ICI BOS GEYIK le yapiyor bi de bunu...

yabanci payinda son takaslarda zirvelere gelindi yine...

tr de bugune kadar doviz krizleri DEVLETTE doviz olmadigi icin cikardi ...su anda tr de sadece vatandasta 150 milyar dolardan fazla doviz var...hic bi doviz krizinde batmayan ama her daim kagit ustunde doviz borclu gorunen hirsiz munafik patronlar da var...devlette var...

para da var operasyon da var:) ALGI URETMEK SEYTANIN UZMANLIGIDIR...ulkemizde tarlaya ekmeden bile bolca varlar

emirhanin dunku ozkaynak degisim analizi guzel bi nokta oldu...dikkat edilirse usd bazli tutulan bilancoada SPK cinsi aciklanan tl kardaki pozitif degisim de paynet agirlikli degismekte...enerji isi de dolarla donuyordur diye tahmin ediyorum anasini dolarla satmislarin ulkesinde...brightstar kurdan ziyade telefon satisina gore kar birakacaktir kar marji sabit kaldigi surece...

mankenn sen bu kagittan ne zaman komple cikiyorsun? helak oldun sirketi karalamak icin verdigin sacmalama performanslarinla kac senedir..seni EYT li yapsalar hic fena olmaz...forum da sen de rahatlarsin valla... haha

7. Sanayi'de kapasite kullanım oranı TÜİK verilerine göre yüzde 78,1'e yükseldi
    İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), Kasım ayında bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 78,1 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO-MA), bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 77,6 seviyesinde gerçekleşti

8. sanırım hic bi sey bilmeyen ben borsanin genel gidecegini cok onceden ongormus ve pek cok kagit yazmistim...hepsi buyuk ve ucuzdular...icerde dolar krizi algisi pazalarlanirken sirketlerin dolar cinsinden kelepir hale gelen fiyatlari ile yabanci payi artan sirket hisse sayisi da artmaya devam ediyor...kac senedir kastiran yabancilar benim izleyebildigim kadariyla son 1senede paylarinin yuksek oldugu hisse adedini arttirmaya devam ediyorlar...

kuresel sahte para duzeninindeki cokusu

altin/dolar
    enerji/dolar
    coin/dolar

ve yerel paralar/dolar MANIPULASYONlarindaki degisimleri takip ederek izleyebilirsiniz...

bu arada ben ulkem adina ulkeden kacmak isteyen herkese thy nin tek yon bedava bilet vermesini oneriyorum..severim insani ben mutlu oldugu yerlere gitsinler mutsuzluk tuccarligi yapmasinlar bulunduklari ulkede capsiz donanimsiz olarak...VATANDASLIKTAN DA CIKARTILMAK KOSULUYLA TR DEN GITMEK ISTEYEN HERKESE THY TEK YON BILETI verilsin..ucaklardaki bos kontenjanlar da boylece faydali bi amac iicn kullanilmis olur...

bugun dusen haberlerden...

Kuzey Amerika'da perakende satış yapan indirim mağaza zinciri Dollar Tree, enflasyon nedeniyle ürün fiyatlarına yüzde 25 zam yapacağını duyurdu.

Sayfa 16/667 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •