Originally Posted by
Nida
Sayın Friendly_1980,
Böyle bir kredi alırsanız risk algınız düşük olduğu için kalkıp sabit getirili Borçlanma araçları fonuna mı yatırırsınız yoksa birazcık inceleme yaparak ve risk alarak getirisi daha fazla olan ve burada arkadaşların tartıştığı Değişken, Hisse veya Fon sepeti fonlarına mı yatırırsınız? Bu kadar kredi çekip neden son 3 ay içerisinde getirisi açısından 263. (NZH) ve 269. (OSD) sıradaki fonlara yatırayım ki? Ben kredi çekip sabit getirili fonlara yatırım yapın demedim ki. Eğer böyle bir risk algınız var ise zaten sizin açınızdan uygun olmayacağı aşikar. Son 3 ayda (çektiğiniz kredinin faizini karşılayacak) %10 üzeri getiri sağlayan toplam 147 adet fon varken örnek verdiğiniz fonlar çok ilginç geldi.
PS:
a) Bu arada bahsettiğim kredi tutarının çok üzerinde bir yatırım tutarım var ve bu miktar tamamen alın teriyle kazanılmıştır. ;)
b) Birkaç ekonomist ve kanallardaki yorumu okursanız bu yöntemin şahsen benim öngördüğüm bir yöntem olmadığını, mevcut beton yatırımcısı 5 büyük şirketin milyon dolarlarla uyguladığı bir yöntem olduğunu görürsünüz. Mevcut faiz politikasının amacı ne sanıyorsunuz? Onların uyguladığı metodun mikro seviyede küçük yatırımcı tarafından nasıl uygulanabileceğini göstermek amaçlı bir önermeydi benimki.
Yer İmleri