Sayfa 796/1002 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,361 - 6,368 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Öncelikle bir seçim ortamına girilene kadar veya mevcut faiz indirme politikasından geri dönülmediği sürece BIST yerine Yabancı fonlarda kalmanın getirisinin daha fazla olacağı görüşümün baki olduğunu belirterek 2. tartışma konusunu açmak istiyorum;

Amerika'nın 2022 Şubat veya Mart aylarında faiz arttırımına gitmesiyle birlikte S&P ve Nasd**'ta ciddi düşüş olacağını öngörürsek ancak buna paralel olarak USD kurundaki artış olacağını düşünürsek Yabancı fonlarda bir taraftan kaybederken diğer taraftan kazanacağız ancak sonuçta getiri anlamında bir fark göremeyeceğiz. Amerikan endekslerindeki düşüşlerden en az etkilenerek fakat bunun yanında USD kur artışını getiriyi çevirmek için S&P ve Nasd** bağımsız tematik bazı fonlara ilaveten hangi fon tiplerine yatırım yapmanın en uygun olduğunu düşünüyorsunuz?

mkk daki degerlerde hic bir degisiklik yok gibi
    ne dersiniz..
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

İlk defa rastladım ilginç

dukkani kapayip gittiler mi bunlar da sukran gunu bizim mi sandilar acaba...

Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    İlk defa rastladım ilginç

Kaç gündür tefas siteside bir ilginç.

6.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Ortaya şöyle bir tartışma atayım...
    Mevcut enflasyonun çok altında faiz oranlarının olduğu bir ortamda kredi çekerek bunu yatırım araçlarında (bizler için fonlarda diyelim) değerlendirmek mantıklı olabilir mi? Bir örnekle açıklayacak olursak, en rahat alınabilecek kredi türü olarak 8 aylık geri ödemeli 100.000 TL İhtiyaç kredisi çekersek (örn. Akbank, İşbankası vs.) %1.7 faizle (diğer masraflarla ve bileşik faizle aylık maliyet oranı %2.54'e denk geliyor) toplamda geri ödemesi ~110.000 TL olacaktır. Yani 100.000 TL'ye 10.000 TL faiz ödeyerek daha fazla kazanma ihtimalinizi ne görüyorsunuz?
    bu soruya şöyle bir soruyla yanıt vermek uygun düşermi bilmiyorum; gerçek iş hayatında bu parayı alın teriyle kazanacak başarıyı gösteremediysen klavye başında gösterebileceğine ne kadar güvenilir? en yüksek sabit getirili fonlar olan osd ve nzh 8 ayda ancak o kadar getirir. daha fazlası için yüksek risk alman gerekir o da çok tecrübeli eğitimli ve zeki değilsen kumardır. kısacası ben olumsuz bakarım. gerçek bi yeteneksen al satta maaştan artırdığın 5 bin lirayı bile viopta 5 senede 100k rahat yaparsın zaten. ama o irade, sinir çok az insanda var, bu işin salonlarından geçtim ben. eskiden bankalarda salonlarda maç izler gibi işlem yapılırdı: )
    Son düzenleme : friendly_1980; 26-11-2021 saat: 00:41.

7. Yav ija 3 gun vermiyor 1 gun veriyor. Bugun gene yok.

Buradan bakarsaniz https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonlari

fiyat 1,742770

Alıntı Originally Posted by abc1980 Yazıyı Oku
    Bir sorum olacak . Cevaplarsanız sevinirim . Şimdiden teşekkür ederim .

Geçen hafta Vakıfbank Mobil Uygulama üzerinden TEFAS / İş Portföy Sağlık Şirketleri Karma Fon yatırım fonu aldım . Bugün itibariyle % 2,18 oranında yükselmiş . Bugünkü fiyatı 1,8159 TL
    olmasına rağmen hesabıma kâr olarak yansımamış . Vakıfbank Mobil Uygulama üzerinden baktığımda ise fiyat fon fiyatı 1,77 TL . Bunun sebebi nedir ?

Sayfa 796/1002 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •