Ben de aynı şeyi düşüyorum, borsa aralıksız çıkınca cesaret edip hisse yoğun fonlara giremedim ama içinde hisse olan değişkenlere biraz yüklü girdim, yabancı hisse fonlara temkinli de olsa girdim ama orası için de geç oldu, doların yükselişiyle zarar yok şimdilik.
Şimdi de bu varyant işi çıktı, bundan sonra borsalarda ve dolarda yön ne olur, zararda değilken satmalı mı, yoksa uzun vadeli düşünüp kademeli alım mı yapmalı? buradan bir miktar altın, gümüş, eurobond fonlarına mı geçmeli, kafam karıştı iki gündür.
Yada suların durulmasını beklemek.
belki de bu ortamda en doğrusu öyle yapmak, hatalı kararlar vermekten iyidir.
Yaklaşık iki buçuk senedir fon yatırımı yapıyorum. Burada fazla yazamasam da, ppf'ye bileşik faiz işler mi tartışmalarından bu yana neredeyse her yazılanı okuyorum. Bu forum benim için tam bir finansal okul oldu. Burada yazılanlardan, yapılan tartışmalardan öğrendiğim en önemli bilgiyi bir kaç gün önce yazmıştım, tekrar edeyim. Fon yatırımında birinci kural, piyasalarda yarının ne getireceğini yüksek doğrulukla tahmin etmenin mümkün olmadığına kendimizi ikna etmek.
Bu konudaki farkındalık oluştuktan sonra kişisel risk algısına göre portföyü oluşturup sabretmek gerekiyor. Burada da yaşınız, amacınız, başlangıç sermayenizin tutarı vs gibi faktörler öne çıkıyor.
"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
atak kobra ijlal ile agresif tag heuer ne getirmiş görebilen var mı ?
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri