Sayfa 151/1001 İlkİlk ... 51101141149150151152153161201251651 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 1,201 - 1,208 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. Az önce bacanağı aradım. Bacanak köyde kredi borcu olmayan durumu iyi olan biri. Her sene harman sonrası yem için ambarı doldurur tohumluk ayırır. Gübre ve mazot için de kalanı satardı. Bu sene hayvanin yiyeceği yok. Ambarda tam takır. Kuzu zamanı geliyor mecburen ot yok. Yem üçe katlamış et fiyatı aynı (bir yıldır aynı kesim fiyatı)yem alip yedirmem diyor sonra anasını da satıp borç ödeyeceğim diyor. Tabiri caizse köyün ağasının durumu bu gerisini siz düşünün. Bu arada bacanağım akp den başka hiç bir partiye oy vermedi.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Az önce bacanağı aradım. Bacanak köyde kredi borcu olmayan durumu iyi olan biri. Her sene harman sonrası yem için ambarı doldurur tohumluk ayırır. Gübre ve mazot için de kalanı satardı. Bu sene hayvanin yiyeceği yok. Ambarda tam takır. Kuzu zamanı geliyor mecburen ot yok. Yem üçe katlamış et fiyatı aynı (bir yıldır aynı kesim fiyatı)yem alip yedirmem diyor sonra anasını da satıp borç ödeyeceğim diyor. Tabiri caizse köyün ağasının durumu bu gerisini siz düşünün. Bu arada bacanağım akp den başka hiç bir partiye oy vermedi.
    Ayva sebep .!!!
    Hoşaf sonuçtur..!!!!
    Ayvayı yeyince.!!
    Hoşaftan da kurtulur.!!!!
    Saygılar.!!!
    Kendime masallar.!!!
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3. Acilen tarım bakanlığı çalışanları sahaya inmeli yerinde denetim inceleme yapılarak gerekli tedbirleri almak gerekir. Yoksa seneye 10 TL ye ekmek ucuz olur. Köylü mahsul ekerken gübreyi atmamış. Yağmurla birlikte yaprak gübresi varmış eğer yağış olursa onu atacak. Kurtuluş savaşı yapanlar bı zahmet sahaya insin yoksa gerçekten perişan olacağız.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Omicron varyantının kaynağı Güney Afrika yetkililerinin son basın toplantısında, yeni varyant hakkında ilk tespitler:

-Yeni varyant ile covid19 virüsü çok daha hızlı bulaşıyor.(kötü haber)

-Ama yeni varyant ile hastalık hafif seyrediyor (İyi haber)
    (Şu ana kadarki görülen vakalarda)

-Mevcut aşıların yeni varyanta karşı ne ölçüde etkili olduğuna (veya olmadığına) dair çalışmalar ise sürüyor, sonucu 2 hafta içinde belli olacak.

https://twitter.com/drahmetrasim/sta...fhEfekveQ&s=19

Pofesör Ahmet Rasim Küçükusta:

"Güney Afrika Tabipler Birliği Başkanı' nın "Son derece bulaşıcı olabilir, ancak şu ana kadar gördüğümüz vakalar son derece hafif." sözleri doğru olmasını temenni ediyorum. Bu pandeminin sonu demek!"
    Piyasalar için çok önemli bir haber ,ama teyidi için kabaca 1 ay daha gözlem yapmak gerekiyor sanırım.

son 1 aydır o kadar yoğun haber akışı oldu ki yön tahmini çok zorlaştı artık. önümüzdeki ayda da belki 10 ayrı senaryo oluşacak.

her piyasa çok volatil. 6 ay önce 400 bin olan ev sarı sitede 435'e çıkmış. o zaman çok pahalıydı, şimdi pahalı diyemiyorum.

maalesef tl dışında her tr varlığı uzun vadede cazip gözüküyor.

yarın dolar %10 düşse bile ekonomiye kısa vadede onarılamayacak hasarlar verdi.

ücretler, kiralar, varlık fiyatları, navlun fiyatları, hammadde derken 2021 yılında hiperenflasyonun kıyısına geldik.

izleyelim bakalım.
    audentes Fortuna iuvat

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Piyasalar için çok önemli bir haber ,ama teyidi için kabaca 1 ay daha gözlem yapmak gerekiyor sanırım.
    Güney Afrika tüm dünyanın kendisine kapanmasına karşı yanıltıcı olabilir bir zamanlar Çin de böyle yaptı. Malum güney Afrika da mali durum sıkıntılı

7. Beni içinizde bazıları tanır. Ben omurilik felçliyim. Ayda 4 kez dışarı çıkarım. Yattığım yerde ararim köyü kenti çalışanı koklarim piyasayı. Sanırım Haziran temmuz gibi burada yazdım mahsulde çok büyük kayıp var diye hatta o günde TÜİK in %5 Lik rekolte düşüklüğü tahmini beklentisini. Bugün geldiğimiz noktada benim gibi aciz insan dan daha da aciz bir tarım bakanı var.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Beni içinizde bazıları tanır. Ben omurilik felçliyim. Ayda 4 kez dışarı çıkarım. Yattığım yerde ararim köyü kenti çalışanı koklarim piyasayı. Sanırım Haziran temmuz gibi burada yazdım mahsulde çok büyük kayıp var diye hatta o günde TÜİK in %5 Lik rekolte düşüklüğü tahmini beklentisini. Bugün geldiğimiz noktada benim gibi aciz insan dan daha da aciz bir tarım bakanı var.
    abi sen sürekli anlatıyorsun ama o kaza nasıl olmuştu? nasıl tedavi bu kadar uzadı? cevap yazmak istersen yazarsın.

rabbim şifa versin.
    audentes Fortuna iuvat

Sayfa 151/1001 İlkİlk ... 51101141149150151152153161201251651 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •