Sayfa 159/1001 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 1,265 - 1,272 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. eregl soruluyor ben oyunda teknik olarak hareket edenlerdenim bizim grafımızda geçen özl den soranlara formasyon bittiğin
    i belirttik şuanki oyun sahası bu şekilde günlükte , ben treda tarafındayım .

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Eregl saatlikte 2 formasyon mevcut adamlar öyle işçilik yapmışki birisi aşağı hareket diğeri yukarı hareket için
    bizde onlara göre hareket edicez .

Geçen cuma bu konuya değindik grafta yukarda Teknik ve oyun okuma burada başlıyor ,
    temel olarak bakan hrc fiyatlarına göre dışarda kalır oyuna giremez.
    şimdilik saatlik bu şekilde.
    kolay gelsin

kağıttan kule gibi. bir üflese gümleyecek.
    audentes Fortuna iuvat

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    SESMİR/Ökmen: Bu politika ve sürecin, ekonomik daralmayla neticeleneceği çok kısa süre sonra ortaya çıkacaktır

SESMİR Başkanı Orhan Ökmen, ekonomiye yönelik değerlendirmede bulundu.
    Değerlendirmede öne çıkanlar şöyle:
    - Politika yapıcılarının, dolarizasyonu artırmayı, fiyat istikrarını bozmayı makro
    hedef olarak seçilmeleri oldukça şaşırtıcı bir durumdur: Türk Lirasına koruma
    sağlayan yeni ve ilave bir mekanizma yaratılmadığı, enflasyon ve reel getiri
    beklentileri ile risk primlerinde herhangi bir düşme hali ortaya çıkmadığı halde,
    politika faizlerinin indirilmesinin dolarizazyonu artıracağı, altına hücumu
    başlatacağı ve fiyat istikrarını bozacağı, beklenmesi gereken, şaşırtıcı olmayan
    normal bir sonuçtur. Şaşırtıcı olan, politika yapıcılarının, dolarizasyonu artırmayı,
    fiyat istikrarını bozmayı makro hedef olarak seçmesidir.
    - Yine şaşırtıcı olan bir diğer husus, pandeminin sebep olduğu pahalılığın, bu faiz
    indirim politikasıyla daha da artırılarak geniş toplumsal kesimleri açlık sorunlarıyla
    karşı karşıya bırakmanın hedeflenmiş olunmasıdır.
    - Bu politika ve sürecin, ekonomik daralmayla neticeleneceği çok kısa süre sonra
    ortaya çıkacaktır: İthalat bağımlılığı en yüksek seviyesine ulaşmış olan Türkiye
    ekonomisinde, enflasyon yükü artırılarak ithalat azaltılabilir, ancak bu politikayla
    ihracatın artırılması, büyümenin ve istihdam seviyesinin artırılması sağlanamaz.
    Bu sürecin daralmayla neticeleneceği kısa süre sonra ortaya çıkacaktır.

- İthalatın azalmasıyla ortaya çıkacak düşük cari açık hali, döviz likiditesi sağlayamaz.
    Ancak ihracatın artışı ile döviz likiditesi sağlanabilir.
    - Şu andaki ihracatın artış nedeni küresel tedarik zincirlerindeki coğrafik yer
    değişimi ile ilgili olup, zayıflayan TL ile hiçbir ilgisi yoktur. Ancak, coğrafik
    yer değişimine dayalı olarak Türkiye'ye kayan dış talep, Çin başta olmak üzere
    uzak doğu ülkeleri tarafından tekrar zayıflatılmaya başlanmıştır. Ancak makro
    düzeyde olası pazar kayıplarını önlemeye yönelik tedbir alma konusu politika
    yapıcıların hala gündeminde bulunmamaktadır.
    - Artan ihracat, dış dünya ile Türkiye arasında var olan yüksek stresli siyasi atmosferin
    yumuşatılması, verimlilik artışı ve teknolojik yatırımların özendirilmesi
    ile sürdürülmelidir.

-iDeal Haber Merkezi-
    - twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -

5. diş macunu bir kere tüpten çıktıysa geri yerine sokamazsın...

Dow'da 5.2 düzeltmesi için aradıkları bahaneyi bulup işi en sığ ortamda (şükran günü) hallettiler. Şimdi milletin yılbaşı rallisi, EWcilerin 5.3 rallisi dediği sürece girdik. (Grafikte 3.1.5.2 dibinden kalkışı yaptık, 3.1.5.3 başladı). Mart ayı başına kadar yavaş yavaş yukarı ve yeni zirveler. Short yasak dönemi yani

7. Bu akp savunucusu alt gelir grubunu çözemiyorum valla. Üsttekiler olsa anlayacağım, onların bir eli yağda diğer eli balda. Devletin tüm imkanları önüne serilmiş.
    Ama alt gelir grubu gelirlerine henüz yansıyan en ufak zam bile yok ama tükettikleri herşey son 1 ayda enaz %20 zamlandı.
    Nasıl bir kafa yapısı çözemiyorum?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. Yeni varyantlar hikayesi bu kadar para bolluğunda ara ara devreye girip köpük almakta kullanılıyor gibi ,
    Sonuçta bu covid hikayesinde düşmanı tanıdı ülkeler ne gibi önlemler alacaklarını biliyorlar , aşıyı çıkaranlar pandeminin azalması ile işi hap olayına dökecek öylede 2-3 gitse yeter zaten
    Bizim hikayemiz önemli bence ekonomi nin durumu ortada ,
    dolar yukarı endeks yukarı hikayesinden artık şirketlerde sıkıntı duyacağını düşünüyorum bu yüzden dolar yukarı hareket ediyor ama endeks te pati çekiyor , iş hikayesi olan bazı tahtalar üzerinden devam edebilir .Piyasalarda önce yatay harekeretler başlayıp daha sonra sert düşüşler beklerim mal dağıtımı bitmeden git geller devam benim için.Faiz artırımı olacaksa ABD de 2. aydan itibaren bu fiyatlama son çeyrek bilançolarından sonra başlar diye düşünüyorum.

Sayfa 159/1001 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •