Sayfa 6844/7020 İlkİlk ... 5844634467446794683468426843684468456846685468946944 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 54,745 - 54,752 arası.

Konu: Sanat Mozaik

Selam

Sn Terraluna iyi misiniz? Yoksunuz kaç gündür. Umarım iyisinizdir.

Sevgiler

Evet elma çayımla geldim saklı cennetime Özlemişim..

Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Merhaba Teşekkür ederim

https://www.imdb.com/title/tt2294189/

Şu an buna başladım. Tamamen ingilizce ama. Biraz dilim gelişsin diye. O yüzden yavaş ilerliyorum bölümlerde..

Sanırım 1.5 ay kadar sonra başlıcam sizin diziye de
    1. sezon tamamen ingilizce bitidim ama dayanamayıp 2.sezonu türkçe izledim

Son sezondayım.. Erkeklerden nefret eden bir dedektif ve kadınlardan nefret eden bir katil Bu onları birbirine bağlayan tek şey.

Bakalım ne olacak. Şu ana kadar katilin neden cinayet işlediğine dair somut bir neden göremedim. Çocukluğu ya da yaşadıkları ile ilgili. Bu sezon açıklık getirseler süper olacak. Yoksa sıradan bir dizi olarak hatırlıcam.

Kadın karakterin Dore gömleklerine bittim. Dore sabahlık. Dore far. Çok ama çok yakışıyor bu tonlar. Filmde en çok buna odaklandım. Gözlerim bayram etti.

https://www.hizliresim.com/ku4hnyz

Sonra inşallah La Casa De Papel

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Fransiz - Misirli metafizikci yazar René ( Jean-Marie-Joseph ) Guénon'un ( Seyh Abdulvahit Yahya ) dogum yildonumu ( 15 Kasim 1886 )

Duygu, eger fikirle gudulup kontrol edilmezse, hata, duzensizlik ve karanlik dogurur ancak; duyguyu ortadan kaldirmak degildir soz konusu olan; diger butun zorunsuzluklar icin oldugu gibi onun icinde yapilmasi gereken sey, onu uygun sinirlar icinde tutmaktir. Bati da hukum suren karmasaya son verecek tek yol gibi gozukmektedir. " Dogu ve Bati
    Doğallığını kaybettirmeden duyguları sınırlar içerisinde tutmak çok zor bence Ama olması gereken de bu.

Italyan yazar ve sair Gesualdo Bufalino’nun dogum yildonumu ( 15 Kasim 1920 )

Italya’da okuma yazma bilmeyen bir kadin, Almanya’da gocmen olarak calisan kocasiyla ‘70’li yillarda cizerek mektuplar yazmis. Bu mektuplardan biri yazar Gesualdo Bufalino'nun eline gecmis ve o da kelimelere dokmus.

“ Sevgili askim,

Kalbim uzakta oldugun dusuncesiyle izdirap icinde, uc cocugumuzla birlikte kollarimi sana uzatiyorum. Hepimiz, ben ve iki buyuk cocugumuz iyiyiz, kucuk olan ciddi olmasa da biraz rahatsiz. Daha once gonderdigim mektuba bir cevap gelmedi, bunun icin uzgunum. Annen, bir rahatsizliktan oturu hastanede ve onu ziyaret ediyorum. Elim bos ya da yalniz gitmiyorum merak etme, laf olmasin diye ortanca oglumuz benimle beraber geliyor ve buyuk olan kucuge bakiyor.Kucuk tarlamiz ekilip bicildi. Iki tane ' gunluk isciye ' 150.000 Liret odedim. Kasabada secimler yapildi ve mahallelinin tavsiyesiyle Hristiyan Demokrat Parti’ye oy verdim. Orak ve Cekicciler icinse hezimet, sanki bir tabutta olmuscesine buyuktu.

Ama kim kazanirsa kazansin, hep ayni. Biz fakir insanlar icin birsey degismiyor. Dun kazdik, yarin da kazacagiz. Bu sene zeytin agaclari cok zeytin verdi. Agaca vurmasi icin tuttugum bir, yerden zeytinleri toplamasi icin tuttugum iki adam bana 27.000 Liret’e maloldu. 12.000 Liret de zeytin baskisi icin kullandim. Bir buyuk, bir de kucuk bir kup dolacak kadar yag elde ettik. Litresini 1300 Liret’ten satabilirim.

Uzaktaki askim, kalbim seni dusunuyor. Ozellikle Noel yaklastikca, kalp kalbe burda olmani isterdim. Ben de cocuklar da seni kucakliyoruz. Hosca kal sevgili askim, kalbim senin, sana sadigim ve yuzuklerimizin birlikteligi gibi seninle. ”

Kontrol ettim birebir doğru ve çok tatlı. Bunu denemek istiyorum ben de

Ingiliz roman, kisa oyku ve deneme yazari James Graham Ballard’in dogum yil donumu ( 15 Kasim 1930 )
    Turizm buyuk bir uyusturucu. Devasa bir guven numarasi ve insanlara yasamlarinda ilginc bir sey oldugu gibi tehlikeli fikirler veriyor. Var olus bicimlerindeki her yukselis ayni havaalanlarina ve tatil koylerine, ayni hindistancevizi ve ananasli icki sacmaliklarina tasiyor insanlari. Turistler esmer tenlerine ve parlayan dislerine bakarak gulumsuyor ve mutlu olduklarini saniyorlar. Ama yanik tenleri onlarin aslinda kim olduklarini gizliyor; kafalari Amerikan copluguyle dolu ucretli koleler. Seyahat 20. yuzyilin bize biraktigi son fantezi; bir yerlere gitmenin kendimizi yeniden yapilandirmamizi saglayacagina dair bir yanilsama. "
    Herkes kendine odaklanmalı Başkaları diye diye kendimizi unuttuk. İnsanın kendini arayış çabaları ya da yapılandırma işte herneyse yadırganmamalı, eleştrilmemeli.. Her ne saçmalık yapıyorlarsa. Bize saçmalık olarak görünebilir ama o kişi için ifade ettiği şey bambaşkadır. Birşeyler oluyorsa bir nedeni vardır muhakkak. Kendimizden başkası değiliz

Ingiliz roman ve kisa oyku yazari Tibor Fischer’in dogum gunu ( 15 Kasim 1959 )

Buyuk, eski uygarlik agir sikletlerinin varlik nedenleri begenilmek icin degil, beyninizin kas gucune karsi teste tabi tutulmak, onun daha otesine cikarilmak icindir. Buyuklerin duz yazilari, arada kaldirmazsaniz, yataginizin altindaki dambillardan farksizdir. ”
    Arada zorlamaz isek zihin grafiği yataya bağlıyor

Islam dusunuru, mutasavvif, yazar ve sair (Muhyiddin Muhammed bin Ali bin Muhammed el-Arabî et-Tâî el-Hâtimî) Ibn Arabi'nin olum yildonumu (16 Kasim 1240)

Hayret! Alevler icinde bir cardak,
    Simdi kalbim tum bicimlere acik.
    O artik ceylanlar icin bir cayir, Kesisiler icin bir manastir;
    Putlar icin bir mabed, Hacilar icin bir Kabe;
    Tevrat levhalari, Kur'an kitabidir
    Benim dinim asktir
    Ve develer hangi yone giderse gitsin
    Oradadir benim dinim, imanim.

" Allah tasta uyur, bitkide dus gorur, hayvanda kimildar, insanda uyanir.

Butun suretleri kabul edecek bir hale geldi kalbim benim,
    Ceylanlarin otlagina dondu kalbim benim,
    Rahiplerin manastirina,
    Putlarin tapınagina,
    Hacilarin Kabe’sine dondu kalbim,
    Tevrat’in kutsal levhalarina,
    Mukaddes Kur’an sayfalarina,
    Hangi yone yonelirlerse yonelsin ask kervanlari,
    Ben ask dinini uyguluyorum,
    Dinimdir, imanimdir!
    Tefsirini okumaya çalıştım başaramadım. Allak bullak oldum. Ve en sona bıraktım. Okucam inşallah

Sayfa 6844/7020 İlkİlk ... 5844634467446794683468426843684468456846685468946944 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •