Originally Posted by
discretus
bu kadar komik konuşması piyasayı huzursuzlandırıyor.."ekonomistim ben" veya "işin kitabını yazdım" tarzı.. komedi bile hafif kalıyor bu üsluba..
piyasa mutlaka test edecektir.. her gün azar azar zaten yapıyor.. ama final noktası olmalı, faiz artışı ile sonuçlanacak tarzda.. mevcut politika aynı zamanda hormonlu büyüme de yaratıyor (tl den kaçış, talebi öne çekme vb)..en geç mart-nisan %25-30 civarı, o da yeterli olursa, faizi ilan etmek zorunda kalacak.. ondan sonra 1 sene seçime kadar "faiz lobisi faizi arttırdı" filan tarzı ekstra komediler dinleriz 7/24..
Piyasa istediklerini ve yapılması gerekenleri trt de akşam 10 da söyleyemediği için bunu kur fiyatlaması ile yapıyor gibi. kendi kendini ekonomist ilan eden futbolculara bir ders veriyor... O faiz artacak. Kesin artacak. Ama 1 ay sonra, ama 3 ay sonra, ama 6 ay sonra...ama artacak ve düşük faiz, yüksek kur, yüksek büyüme ve refah gibi dünyanın en saçma teoriside tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak. Gelecek nesillere utanç içinde anlatılır bu yapılanlar ilerde...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Yer İmleri