Sayfa 226/1001 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 1,801 - 1,808 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. ya beyler, boş verin dakika skor vermeyi... bu saatteki kurdan kime ne, ha 13.6 olmuş ha 13.7 ha 13.8 ...
    sabaha zaten tutulmaz, mendil sallanır arkasından...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bozkurt neresine vurdun levyeyi arkasına vurduysan koşuyor bu.
    Kafasına ayarladıydım kıcına denk geldi heralde.

Sabaha kadar 13.50 altına düşmese bağri, hanımı ikna ettim bilezikleri bozdurup hisse aldıracam
    Hamdım Piştim Yandım

3. en basit bir galerici dusunelim
    Bayiden 10 adet arac aldi satmak icin
    Arac fiyati 800.000 tl ve Dolar/try 8 lira idi yani aracin Usd olarak fiyati 100.000$ idi
    Hic aractan kar etmedigini dusunelim hesap duz ve anlasilir olsun diye
    Simdi bu aracin fiyati hala 100.000$ yalniz usd/try 13.50 oldugu icin fiyati 1.350.000 TL
    hic kar etmeden satsa:kur farkindan dolayi 550.000 tl kari var gozukuyor ve bu vergiye tabi
    kar etmedigin halde kurda oynamadan cikacak olan vergiden dolayi kim alir satar

Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Ya zırva tevil götürmez, artık buradan mantık çıkarmaya çalışmanın anlamı yok.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

4. Bu piyasada stok yapmayan batar. Anlaşılamıyorsa bir daha söylemek lazım. BATAR!
    Reyiz oyunun kuralını böyle koydu.
    Necip Türk halkı da onay verdi
    Ağlamayın, sızlanmayın.
    Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!

5.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    en basit bir galerici dusunelim
    Bayiden 10 adet arac aldi satmak icin
    Arac fiyati 800.000 tl ve Dolar/try 8 lira idi yani aracin Usd olarak fiyati 100.000$ idi
    Hic aractan kar etmedigini dusunelim hesap duz ve anlasilir olsun diye
    Simdi bu aracin fiyati hala 100.000$ yalniz usd/try 13.50 oldugu icin fiyati 1.350.000 TL
    hic kar etmeden satsa:kur farkindan dolayi 550.000 tl kari var gozukuyor ve bu vergiye tabi
    kar etmedigin halde kurda oynamadan cikacak olan vergiden dolayi kim alir satar
    Dostum tamamen katılıyorum sana sadece şu şartlar altında faiz düşürerek ekonomiyi canlandıracağına inanan zihniyeti, bu şekilde rasyonel tespitler ile değerlendirmeye çalışman beyhude bir çaba. Elbette ekonomi canlanmayacak, kimse önünü göremezken. Ayrıca faizler bile düşmeyecek hatta aratacak. MB'nin sadece gecelik faize etkisi var. Uzun vadeli faize sözü geçmez. Uzun vadeli faiz de her gün artıyor. Bankalar bu şartlar altında kredi faizlerini düşüremezler hatta yakında artıracaklar bile.

Ama bunları anlatmaya gerek yok, kısaca "zırva tevil götürmez" deyip geçebiliriz.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
    Umarım faiz, kur ve enflasyon sarmalında uyguladıkları politikaların USD kuruna yansımasını basit bir manipulatif atak olarak görmezler.. Bir de Faiz sebep enflasyon netice ise faiz sıfır yapılırsa enflasyonun sıfır olması beklenir. O düşünceye gerçekten inansalar sıfır yapmalarının önünde teknik bir engel yok aslında.. tutan yok ki..icraat yok nedense bu konuda.. bakalım nolacak sıfır yapılınca.. usd karaborsa olur en baştan..sonrasını bilemiyorum..

Allah sonumuzu hayreylesin..

7. İki kur oluşur.
    Venezuela Arjantin gibi.
    Ahber de gösterilen resmikur olur bir de aramızda el değiştirirken kullandığımız kur.
    Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!

Sayfa 226/1001 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •