Sayfa 843/1002 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Arkadaşlar hangi tür fon olursa olsun, fonun hesaplama yöntemi " İZAHNAME " sinde yazar. İncelemek gerekir.

2. Çin de olup bizde olmayan
    1- ailelerde tek çocuk var. Bu yüzden karı-koca birlikte çalışabiliyor. Çocuk masrafı olmuyor, kadında çalıştığından tasarruf oranları çok ama çok yüksek.(başka millet bu kadar tasarruf biriktiremez.)
    2- Çin, maden ve mineraller yönünden zengindir.
    3- mesleki eğitim, çinliler bizdeki gibi çoğunluk düz lise yada IHL mezunu değil.
    4- piyasa ekonomisi uygulaması

3. İzahnamede belirtilen iş yabancı fon Bloomberg TSİ 16.30-17.00 fiyatların ortalaması kullanıyor. AFT mesala kapanış verisini kullanıyor. Sonuçta toplamda değişen bir şey olmaz gibi.
    Dün örneğin piyasa düşük açıp yükseldi günlük getirilerden iş o sebeple düşüktü
    yatırım tavsiyesi değildir

4.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Yabancı fonların hesaplama yöntemi hakkında iş bankası MT ni aradım. Bilmiyorum dedi. İş yatırım dan bir arkadaşı aradım cevap veremedi. Kap dan fon (IJC) izahnamesini indirdim. Orada yazıyor. Anladığım bir gün geriden gelmiyor. Tam tersi gün sonu verilerine göre hesaplanıyor. ilgili madde:

Fon’un birim pay deÄŸeri, fon toplam deÄŸerinin fon toplam pay sayısına bölünmesi suretiyle hesaplanır. Bu deÄŸer her iÅŸ günü (Borsa İstanbul, New York Stock Exchange (NYSE) ve London Stock Exchange (LSE) piyasalarının açık olduÄŸu iÅŸ günüdür.) sonu itibariyle Finansal Raporlama TebliÄŸi’nde belirlenen ilkeler çerçevesinde hesaplanır ve katılma paylarının alım-satım yerlerinde ilan edilir.
    Merhabalar, IPJ 16.30-17.00 arası ortalama bloomberg fiyatını alıyor ama borsa 17.30da açılıyor. Premarket fiyat almıyorsa bir gün geriden geliyor olmalı ki dün borsada ciddi yükseliş vardı, kur da yüksekti.

5.  Alıntı Originally Posted by breakeven Yazıyı Oku
    İzahnamede belirtilen iş yabancı fon Bloomberg TSİ 16.30-17.00 fiyatların ortalaması kullanıyor. AFT mesala kapanış verisini kullanıyor. Sonuçta toplamda değişen bir şey olmaz gibi.
    Dün örneğin piyasa düşük açıp yükseldi günlük getirilerden iş o sebeple düşüktü
    Dediğiniz doğru olabilir. Fakat benm verdiğim örnekte GÜN SONU ifadesi mevcut. Ayrıca her fonun değişik hesaplama yöntemleri olablir tabi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Sen yaptığın işi ciddiye alacaksın ki , karşındaki da seni ciddiye alsın. Finans piyasası ciddiyetsiz işleri kaldırmaz.

Şu zamana kadar lakayıt yorumlarda bulundun. Yazdıklarından birşey anlaşılmıyor. Saygı hak edip yazdıklarına cevap almak istiyorsan, ilk önce kendine çeki düzen vermek ile başlamalısın.
    OKUMA ! üye kontrol panelinde ayarlar kısmından engelle seçeneği var oraya görmek istemediğin üyeyi eklersin olur biter.
    bak şimdi ben senin ismini o listeye ekliyorum mesela...
    birazdan jmk99 gelir , gerekli yanıtı verir...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Dediğiniz doğru olabilir. Fakat benm verdiğim örnekte GÜN SONU ifadesi mevcut. Ayrıca her fonun değişik hesaplama yöntemleri olablir tabi.
    iş fonu oluşturan yabancı hisse fon gibi enstrumanlar 16.30-17.00 arası ortalamadan hesaplanıyor.
    diğer tahvil türev vb gibi her enstrumanın hesaplanış yöntemide belirtiliyor.
    enstrumanların belirtilen değerlemeleri sonucu bulunan toplam değer ise sizinde belirttiğiniz gibi gün sonu toplam değeri oluşturuyor. bunun toplam pay sayısına bölünmesiyle birim pay değeri oluşuyor.
    Yani sizin izahnamede belirttiğiniz kısımda bunu ifade ediyor.
    yatırım tavsiyesi değildir

8.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Sen yaptığın işi ciddiye alacaksın ki , karşındaki da seni ciddiye alsın. Finans piyasası ciddiyetsiz işleri kaldırmaz.

Şu zamana kadar lakayıt yorumlarda bulundun. Yazdıklarından birşey anlaşılmıyor. Saygı hak edip yazdıklarına cevap almak istiyorsan, ilk önce kendine çeki düzen vermek ile başlamalısın.
    Evinde işyerinde sokakta böyle lakayt konuşup cevap alabiliyorsa buradan da aynı şeyi beklemesi normal bence.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

Sayfa 843/1002 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •