Sayfa 177/1004 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Son yayınlanan veriye göre, 30 Kasım tarihli, 62,91
    İyi okumalısın.!!
    Yanlış anlama.!!
    Piyasadan bahsediyor.!!
    Yazardan alıntı yazısını okursan anlarsın.!!
    Anlamını
    Syglar.!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2. Bunların müdahale olmadığı açık yüklü döviz talebi olan kimlerse onların ihtiyacı karşılanıyor.

3. Şöyle bir baktımda Ocak ayında maaşa %12,74 + Aralık TÜFE si kadar zam gelecekmiş. Muhtemelen 14.5 civarı olur. Yeni maaşı da hesap ettim. Sonra baktım ki yine fakirim hemde fuckfakir

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Alıntı: ekonomi yazarı!!!
    Piyasada TL geçmiyor

3 Aralık 2021 Cuma
    İnşaat yapan bir arkadaş anlatıyor… ''Demir almak istedim. İlk gün henüz fiyat belirlenmedi. Saat 15,00'te belli olur. Dediler. Saat 15.00 oldu. Kur aşırı haraketli yarın bakalım dediler. Demiri iki gün sonra alabildim.''

Tershaneden fiyat alan başka birisi anlatıyor… ''Montaj için fiyat istedim. Euro olarak verdiler. Oysaki montaj maliyeti içinde ithal girdi yüzde 10 dolayındadır. Yüzde 90 işçiliktir.'' Yani işçilikte Euro'ya bağlandı.

Önceleri Türkiye'de çift para sistemi vardı. Şimdi fiilen TL kalktı. Piyasa TL kabul etmiyor. Artık tek para olarak dolar veya Euro kabul ediyor.

Milli Parası olmayan bir ekonominin iktisat politikası olmaz ve bu durum sürdürülemez.
    Kendime masallar.!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    İyi okumalısın.!!
    Yanlış anlama.!!
    Piyasadan bahsediyor.!!
    Yazardan alıntı yazısını okursan anlarsın.!!
    Anlamını
    Syglar.!
    Hocam reelde doğru olabilir, hesabını tutamayız ama yastık altında, kasasında TL saklayan pek olmayacağına göre doğrudur. Fazla bile olabilir.

Orman yangınına bir çay bardağı ile su atmak.

7. bonkör olur dedik pinti çıktı....
    çiz şöyle 11.8 e ahali ümmetin gücünü görsün...

8. Aga döviz talebi bitmez. Döviz borcunu çevirse yıllık 8-10 ,belki daha fazla, USD faizi ödeyecek adam, kurunda seneye, ondan sonraki sene nerede olacağını bilemediği için bulduğu her fiyattan USD almak zorunda. Tabi kasasında TL varsa Yoksa onunda yolu banka Adama kurun belirli bir yerde sabit kalacağının, artışın kabaca ne kadar olacağının güvenini veremezsen ne yapacak? Bugün 13 ten almadığını 6 ay sonra 15 ten 1 yıl sonra 20 den almak zorunda kalacağını düşünürse alacak, talep yaratacak.

Çek 10 liraya alem babayiğit görsün. Bas oradan 40-50 milyar doları da ihtiyacı olanın işi görülsün. Ah ah Damat olaydı.

Sayfa 177/1004 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •