Sayfa 178/805 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon
Arama sonucu : 6435 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1. Iki kagida da gayet hakimim , enka 6 milyar dolar eder tekfen de en kotu 2.2 milyar dolar etmeli. Bu da yaklasik olarak Tekfende 75 tl lik bir rakama tekabul eder . Peki neden bu kadar farkli degerleme oldu . Enka degerinin uzerinde degerlenirken (yuzde 10-15 ) tekfen 1/4 unde degerleniyor ?? Tek sebep var , enka patronlari 2 senedir hissesine sahip cikti , sirketlerini bedavaya peskes cektirtmedi en kotu zamanda hisse geri alimini hic kesmedi. Diger yan sebeplere gelirsek de nakitini cok iyi degerlendirdi , son bilancoya bakmadim ama 25-30 milyar tl lik amerikan tahvilleri ve hisseleri var adamlarin . Is alimlari hiz kesmeden dunyanin her tarafinda devam ediyor . Ingilterede 200 milyonluk bi is aldi , gecen almanyada aldi aciklamadi bile , simdi de Moscovada yeni alacagi 500 Milyon dolarlik yandex binasi isini fiyatliyor, makedonya otoyolu isinin sozlesmesini fiyatliyor . Biz ise haysiyeti olmayan , hep bana hep bana diyen bunak patronlrin ve onlarin yalakasi emir erleri yuzunden rezil rusva olduk . 3 senedir is alamayan Azerbaycan bolge sorumlusu Ceyar Leventten medet umduk . Hepsini gectim patronlarin serefi onuru haysiyeti olsaydi hisse geri alimi yapar hissedarlarini korurdu. Bunlar yuzde 50 halka acip milleti duduklemek uzerine kurmuslar oyunlarini. Eski sirketim enka ise hem kendileri kazandi hem de ortaklarina kazandirdi. 23-24 yasinda alttan gelen prensler pandemi doneminde santiyelerden ayrilmadi arkadan gelen nesli de bu tekfen gibi sanat sepetci mirasyedilere kalmayacak. Keske neydugu belirsiz hirsizlarin sirketine inanacagima Enka gibi durust guvenilir bildigim eski sirketime inanmaya devam etseydim. En azindan Dolar bazinda kendimizi korurduk

2. Herhalde bu da iktidara yalakalık yapıp pereleri onlara aktarıyor.

3. Cemal31 ağam bu puştlar geçen yıldaki gibi 4 çeyrekte zarar açıklarsalar şaşırmam bu yk dan herşey beklenir bu kadar yavşağı Anca tkfen yk da görebiliriz

4. Hirsizdan her sey beklenir , her sonuca hazirim . Zaten iyi kar gelecek olsa Tum endeksin gerisinde kalmazdi

5.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Hirsizdan her sey beklenir , her sonuca hazirim . Zaten iyi kar gelecek olsa Tum endeksin gerisinde kalmazdi
    yıllara sari inşaat işlerinin muhasebesinin olağan ticari işlere göre farklılığı ve tahmin edilebilirliğni çok zorlaştıran olaylardan dolayı inşaat segmentinin karlılığını tahmin etmek zordur. zaten, tekfen için tahmin çalışması yapan aracı kurumların bu tahmin çabasına da şaşırmıyor değilim. İnşaat işi için bir tahminim yoktur ama gübre segmenti için çok iyi rakamlar gelmeli:
    1-döviz bazlı olarak mamul satış fiyatları, hammadde alı fiyatının önünde seyrediyor (küresel gübrecilerin rakamları)
    2-kur artışının getirisi...

kapasite kullanım oranı da artarsa; daha da iyi olacaktır.

mali tablkoları kasten manüpüle etmek zordur (hileye dahil etmek zorunda kalacakları kiş sayısı çok olduğu için).. Ancak, firmada bir hesapsız kasaplık durumu olduğu malumdur (tahminlerin tutmaması)..

Ayrıca, alım için bu kadar cazip fiyatla fiyatlanan firmanın hisse geri alımı yapmaması da rasyonel değil. bu irrasyoneliteyi açıklayabildiğim tek konu; çoklu ortaklığın bu konuda mutabakata varacak irade göstermemesidir. kimi ortaklar nakti hisse geri alımına harcamak istememiş olabilirler; temettü almayı tercih ediyordurlar ve bu temettü finansmanını da nakti bitirerek yapmak istememiş olabilirler.

bana göre; tekfen için bütün zaafiyetlerin anası yönetsel atalet, erk zayıflığı, çok başlılık vb şeklinde adlandıracağımız durumdur.. bu yapı içinde profesyonel yöneticilerin de özgür iradeleri ile iş liderliği yapmaları zor olur.

bizim için olası ve öngörülebilir (küresel tendlere göre) iyi haber: gübre kaynaklı çok flash Q4 karlılığı olur.. diğer bütün olası konular şimdilik daldaki kuştur.

6. Sayin Maslak

Yazdiklariniza kismen katilmakla birlikte gubre konusunda katilmiyorum .Piyasa gubre karlariyla ilgilenmiyor . Piyasanin bekledigi backlog un artmasi bu da yeni is eklemek demek . Onun icin de insaatin basindaki zatin en kisa surede ipininin cekilmesi gerek . Eger is alamiyorsaniz da kapatin insaati gitsin enerjinizi baska yere verin sirketin adini tekfen gubre diye degistirin bunun 3 kati fiyatlanir . Piyasadaki isimlerini cogu tekfenin gubre firmasi oldugunu bile bilmiyor

7.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    yıllara sari inşaat işlerinin muhasebesinin olağan ticari işlere göre farklılığı ve tahmin edilebilirliğni çok zorlaştıran olaylardan dolayı inşaat segmentinin karlılığını tahmin etmek zordur. zaten, tekfen için tahmin çalışması yapan aracı kurumların bu tahmin çabasına da şaşırmıyor değilim. İnşaat işi için bir tahminim yoktur ama gübre segmenti için çok iyi rakamlar gelmeli:
    1-döviz bazlı olarak mamul satış fiyatları, hammadde alı fiyatının önünde seyrediyor (küresel gübrecilerin rakamları)
    2-kur artışının getirisi...

kapasite kullanım oranı da artarsa; daha da iyi olacaktır.

mali tablkoları kasten manüpüle etmek zordur (hileye dahil etmek zorunda kalacakları kiş sayısı çok olduğu için).. Ancak, firmada bir hesapsız kasaplık durumu olduğu malumdur (tahminlerin tutmaması)..

Ayrıca, alım için bu kadar cazip fiyatla fiyatlanan firmanın hisse geri alımı yapmaması da rasyonel değil. bu irrasyoneliteyi açıklayabildiğim tek konu; çoklu ortaklığın bu konuda mutabakata varacak irade göstermemesidir. kimi ortaklar nakti hisse geri alımına harcamak istememiş olabilirler; temettü almayı tercih ediyordurlar ve bu temettü finansmanını da nakti bitirerek yapmak istememiş olabilirler.

bana göre; tekfen için bütün zaafiyetlerin anası yönetsel atalet, erk zayıflığı, çok başlılık vb şeklinde adlandıracağımız durumdur.. bu yapı içinde profesyonel yöneticilerin de özgür iradeleri ile iş liderliği yapmaları zor olur.

bizim için olası ve öngörülebilir (küresel tendlere göre) iyi haber: gübre kaynaklı çok flash Q4 karlılığı olur.. diğer bütün olası konular şimdilik daldaki kuştur.
    Ha bu arada , bilancolarda hile yapmak insaat firmalari icin cok kolay . Her ceyrek bi santiyede zarar var , mahkemelik olduk diyip alacaklari daha az alirsin , sonra uluslarlar arasi transferlerle parayi londrada orada burada mulke cevirirsin. Yuzde 50 den kacirmis olursun . Katar stadi libya Rusya 250 Milyon Dolar alacak var bakalim ne kadarini alacaklar . Ben size diyim yuzde 50 sini bile alamazlar . Cunku bu Sirket hirsizdir, uckagitcidir ortaklarinin hakkini gasp etmistir Socar polymer gibi satin almalar ile

8. Ust kademelere 150-200 ser bin lotlarini koymuslar ki kagit aman 20 yi gecmesin diye .3.1 Milyon satista 300 bin alista emir var , bu kadar fark uzun zamandir gormemistim. Bi babayigit gelip supurmez mi su lotlari

Sayfa 178/805 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •