Sayfa 267/1004 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

Şerro 9.5 deki hareketi 13.5 üzerinde yapıyor...13.5-9.5=4 lira bu da 17.5 oransal olarak hesap yaparsak 20 lere denk gelir ve orada sakinleşiriz ...MB ne karar verirse piyasa o yöne gidecek...Bakalım ne yapacak....
    YTD

2. Hadi yalama medya ve haber sitelerini anlarım ama t24 gibi bir haber sitesi bile memura ve emekliye %30-35 zam kesinleşti diye haber yapıyorsa biz bitmişiz,okeye dönüyoruz demektir...

Adamlar her zamanki gibi arsızlık ve algı peşinde,kümülatif deyince şüphelendim bahsedilen;2022 de verilecek 5+7 ve 2023 de verilecek zam oranıymış,haber sitelerine bakarsan ocak zammı sanki ortalama %30 olacakonuda sarı sendikanın 30 bin tl maaşlı başkanıyla görüşeceklermiş,asgari ücret zammı belli olduktan sonra sadaka misali bir miktar elden ödeme verebilirlermiş,ben biraz araştırarak doğru bilgiye ulaştım ama bu siteler copy-paste yapıp haber diye bunu önümüze koyuyor,bunu okuyan esnaf emin olun gıda fiyatlarına yarından itibaren zam yapacak....

Ulan bir işinizde dürüst olsun be....

3.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Faiz indirimleri kredi ayağında henüz beklenen etkiyi yapmadı. Aralık toplantısında bir tur daha indirebilir ponzi şahap 🙂

Kur tarafını artık düşünmüyor; en azından seçime kadar.. naci2 senaryosu büyük ihtimalle başka bahara ...
    2018 deki denklemden farklıyız, 2018 de ne oldu, 'sonradan anlaşıldı tabi bunlar', kur krizinde 42 milyar dolar özel sektöre sabit kurdan satış yapmışlar, artı 80 de rezervi yedik, artı faiz artırdık önce, sonra kur düşünce yerel seçimler öncesi faiz düşürüp piyasayı krediye boğarak geçici bolluk yarattılar, o atmosferde seçime gittiler, ki onda bile hedeflediklerine ulaşamadılar.

Şimdi özel sektör döviz borçlusu, o istiyor, enflasyon>faiz mevduat sahibi istiyor, kasa zaten ekside karşılayamıyor, karşılayamayınca da kur düşmüyor, düşmeyince de tahvil ve eurobondlara alım gelmiyor, CDS coşuyor, tahviller düşmeyince de faiz düşmüyor, aradaki farkı zarar hanesine yazarak hala ticari kredi vermeye çalışıyor.

Bilmiyorum ki, tahviller en kötü 10 yıllıklar 22.80 lere gelince tahvil ve eurobondlara tekrar alım gelir mi? Hadi geldi diyelim, bütün reel sektörün eurobondu mu var, onlar ne yapacaklar, düşünce düştükçe döviz almayacaklar mı?

Bu şekilde 6 ay sonra ne olacak, 12 ay sonra ne olacak, hayır yani, ne olacak da işler iyiye gitmeye başlayacak, FED faiz arttırırsa DXY uçarsa nolacak?

Misal herkes DTH ını bozsa, her şey düzelecek mi?

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Hadi yalama medya ve haber sitelerini anlarım ama t24 gibi bir haber sitesi bile memura ve emekliye %30-35 zam kesinleşti diye haber yapıyorsa biz bitmişiz,okeye dönüyoruz demektir...

Adamlar her zamanki gibi arsızlık ve algı peşinde,kümülatif deyince şüphelendim bahsedilen;2022 de verilecek 5+7 ve 2023 de verilecek zam oranıymış,haber sitelerine bakarsan ocak zammı sanki ortalama %30 olacakonuda sarı sendikanın 30 bin tl maaşlı başkanıyla görüşeceklermiş,asgari ücret zammı belli olduktan sonra sadaka misali bir miktar elden ödeme verebilirlermiş,ben biraz araştırarak doğru bilgiye ulaştım ama bu siteler copy-paste yapıp haber diye bunu önümüze koyuyor,bunu okuyan esnaf emin olun gıda fiyatlarına yarından itibaren zam yapacak....

Ulan bir işinizde dürüst olsun be....

Sabit gelirli ayvayı yemiş...Kıyma 55 den 85 geldi..Bu gün kasabıma kuzu sordum abi pirzolayı 200 den alacaksan getireyim dedi...Tavuk ve yumurtasına hergün zam var...Gıda kraker bile günlük borsa gibi ...

Walla orta sınıf ve alt sınıf ayvayı yedi...Bakalım yine "nasıl koyduk" diyecekler mi

5. 3 yıl öncesine ait..

The value of Argentina's peso continued to fall on Thursday, plunging by more than 13% after a 7% drop a day earlier.

The decline came despite the central bank's effort to stabilise the currency by raising a key interest rate to 60%.
    https://www.marketwatch.com/story/ar...nge-2018-08-30 pesos

6. MB başkanı dış güçlere zaren söylemiş bu toplantıyı pas geçecek ama sorun 1 puan indirip indirmemesi değil faizin enflasyon üstünde belirlenmesi.onun içinde 10 puan artması lazım.
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Şerro 9.5 deki hareketi 13.5 üzerinde yapıyor...13.5-9.5=4 lira bu da 17.5 oransal olarak hesap yaparsak 20 lere denk gelir ve orada sakinleşiriz ...MB ne karar verirse piyasa o yöne gidecek...Bakalım ne yapacak....
    YTD
    STK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    Enflasyon bütün avrupa ve abde de var,sadece Türkiye özelinde değil.Doların yükselmesi borsa şirketlerin kazandırmayacağı anlamına gelmez,yada tüketimin tamamen duracağı yada iflasların başlayacağı.Geçmiş zamanda kazanılan geleceğin önünü açar.crash falan da olmaz.2018 de millet karamsardı.Bütün tahtalar ralli yaptı 10 kat 20 kat prim yaptı.Dolar ne yaptı,Enflasyonu fiyatladı.Doğru atı bulana dolar koymadı.
    Cevap vermemek için kendimi kasıyorum ... faydası olmaz ama bir umut işte... korelasyonu bağlantıyı hala anlamadınız mı ? ... 2018 de kim bakan oldu? 128$ milyar muhabbeti nedir ?... bist şuan dolar bazlı 2009'da ki seviyesinde ... borsanın yükselmesi için makineye jeton atılmalı.. talep olmalı ... yabancı oranı 42'lerde bu eğer daha da düşerse dolar bazlı bedavaya doğru yol alırız...

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

Sabit gelirli ayvayı yemiş...Kıyma 55 den 85 geldi..Bu gün kasabıma kuzu sordum abi pirzolayı 200 den alacaksan getireyim dedi...Tavuk ve yumurtasına hergün zam var...Gıda kraker bile günlük borsa gibi ...

Walla orta sınıf ve alt sınıf ayvayı yedi...Bakalım yine "nasıl koyduk" diyecekler mi
    Ayvayı değil başka birşeyi yedi, hem de yanlamasına.

Sayfa 267/1004 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •