Artan

12,32 10 18:10
133,10 10 18:10
17,95 9.99 18:10
83,65 9.99 18:10
16,25 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

3.600.000,00 -10 18:10
37,48 -9.99 18:10
289,00 -9.97 18:10
4,07 -9.96 18:10
28,32 -9.87 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

7.468.048.809,25 18:10
6.326.164.607,21 18:10
5.831.811.390,32 18:10
5.767.830.718,38 18:10
5.524.156.276,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4041 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: RTALB - RTA Laboratuarlarý

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sn. Hayek Esas Sözleþme tadili onaylanmasýnýn nasýl bir etkisi olur. Sadece bu hisse için sormuyorum. Genel olarak soruyorum. Bazen hisselerde denk geliyorum Esas Sözleþme Tadiline, ancak nasýl yorumlanmasý gerekiyor bilmiyorum. Müsait olunca bilgilendirme yaparsanýz sevinirim.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    halka arz için kayýtlý sermaye tavaný sistemine geçiyor. bu onaylanmadan halka arz baþvurusu yapamazsýnýz.

klasik prosedür yani. ama artýk izahnameyi hazýrlayýp halka arz için baþvuruya hazýr haldesiniz demektir.

Mg önümüzdeki yýl arzý bitirmeyi düþünüyoruz demiþti. Demekki 2021 12 bilanço yapýsý ile çýkacak halka arza.

bu arada, nerdeyde her çeyrek yaptýðým a1 capital, güler ve rtalb bilanço tahmin analizimi bu dönem forumda açýklamayacaðým.

Boþuna uðraþýyoruz faydalý olsun diye yayýnlýyoruz, bir de bir kýsým beyinsizin abuk subuk laflarýný dinliyoruz. gerek yok

zaten bir faydasý da olmuyor hisse için.
     Alýntý Originally Posted by Finaktif Yazýyý Oku
    Sn. Hayek Esas Sözleþme tadili onaylanmasýnýn nasýl bir etkisi olur. Sadece bu hisse için sormuyorum. Genel olarak soruyorum. Bazen hisselerde denk geliyorum Esas Sözleþme Tadiline, ancak nasýl yorumlanmasý gerekiyor bilmiyorum. Müsait olunca bilgilendirme yaparsanýz sevinirim.
    "yatýrým tavsiyesi deðildir"

3.  Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku
    halka arz için kayýtlý sermaye tavaný sistemine geçiyor. bu onaylanmadan halka arz baþvurusu yapamazsýnýz.

klasik prosedür yani. ama artýk izahnameyi hazýrlayýp halka arz için baþvuruya hazýr haldesiniz demektir.

Mg önümüzdeki yýl arzý bitirmeyi düþünüyoruz demiþti. Demekki 2021 12 bilanço yapýsý ile çýkacak halka arza.

bu arada, nerdeyde her çeyrek yaptýðým a1 capital, güler ve rtalb bilanço tahmin analizimi bu dönem forumda açýklamayacaðým.

Boþuna uðraþýyoruz faydalý olsun diye yayýnlýyoruz, bir de bir kýsým beyinsizin abuk subuk laflarýný dinliyoruz. gerek yok

Siz genede , forumun amacý olan , paylasým , bilgi paylaþtýkca güçtür , ilkesine göre paylassanýz olurmu rica etsek .

Ayrýca , merakýmdan soruyorum .

Dmo sipariþi epeydir yok , hangi yöntem ile rta kýsmýný ortalama olarak yakalayacaksýnýz , taktik ve yönteminizi merak ettim

4.  Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku

Hocam kýrk yýlýn baþýnda þu son dönem bilanço tahminizi merak ediyordum þirketten yediðimiz kazýk yetmezmiþ gibi siz de tahmini esirger oldunuz Þu konuda size hak veriyorum ama..DMO sipariþleri bayaðýdýr yok.Yurtdýþý sipariþ gönderiliyor mu þirket doðu bloku þirketi gibi herþeyi saklýyor.Bu tahmini de saðlýklý yapabiliyorsanýz önünüzde saygýyla eðiliriz

5.  Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku

kayýtlý sermaye tavaný zorunluluk deðildir
    sermaye artýþý genel kurul onayýna tabidir
    kayýtlý sermaye tavanýna geçen þirketler bu tavan içinde bu hakkýný yönetim kuruluna devreder
    yani genel kurul vs uðraþýlmaz süreç kýsalýr
    normalde 10 milyon sermayesi olan þirket 11 milyona arttýrým yapsa spk izni genel kurul vs 6 ayý bulur
    kayýtlý sermaye tavanýnda 1-2 ayda spk izni hýzlý olursa sermaye artýþý yapýlýr
    borsadaki tüm þirketler kayýtlý sermaye tavanýna tabi deðiller
    buna geçiþ genel kul onayý ile yapýlýr
    halka arza kayýtlý sermaye tavanýnýn hiç bir etkisi de yoktur
    þuan kayýtlý sermaye tavanýna tabi þirketler genel kurullarýnda yönetim kurullarýna verdikleri bu yetkiyi iptal edebilirler

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    maaþallah þiir gibi yazmýþsýnýz sn. tarýk [emoji846]

Alýntý Originally Posted by tarik1234 Yazýyý Oku
    kayýtlý sermaye tavaný zorunluluk deðildir
    sermaye artýþý genel kurul onayýna tabidir
    kayýtlý sermaye tavanýna geçen þirketler bu tavan içinde bu hakkýný yönetim kuruluna devreder
    yani genel kurul vs uðraþýlmaz süreç kýsalýr
    normalde 10 milyon sermayesi olan þirket 11 milyona arttýrým yapsa spk izni genel kurul vs 6 ayý bulur
    kayýtlý sermaye tavanýnda 1-2 ayda spk izni hýzlý olursa sermaye artýþý yapýlýr
    borsadaki tüm þirketler kayýtlý sermaye tavanýna tabi deðiller
    buna geçiþ genel kul onayý ile yapýlýr
    halka arza kayýtlý sermaye tavanýnýn hiç bir etkisi de yoktur

7.  Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku
    maaþallah þiir gibi yazmýþsýnýz[emoji846]

spk böyle basit bir kararý niye bekletir anlamak mümkün deðil genel kurul onaylamýþ niye bekletir 3-5 ay
    þirketin faaliyetine etkisi 0
    garip

Halka açýk olmayan ortaklýklarýn paylarýnýn sermaye artýrýmý yoluyla halka arzý

MADDE 7 – (1) Halka açýk olmayan ortaklýklar, yapacaklarý sermaye artýrýmlarýnda, ortaklarýn yeni pay alma haklarýný kýsmen veya tamamen kýsýtlayarak paylarýný halka arz edebilirler.

(2) Kurula izahnamenin onayý amacýyla yapýlacak baþvuru öncesinde aþaðýdaki iþlemler yapýlýr:

a) Ortaklýk yönetim kurulunun, esas sözleþmenin Kurul düzenlemelerine ve Kanunun amaç ve ilkelerine uygun hale getirilmesi için gerekli deðiþiklikleri ve sermaye maddesinin deðiþikliðini içerecek þekilde hazýrlanan madde tadil tasarýlarýný karara baðlamasý ve ortaklýk tarafýndan bu Tebliðin 1 numaralý ekindeki belgelerle birlikte Kurula baþvurulmasý gereklidir. Esas sözleþme deðiþiklikleri, Kurulun uygun görüþ karar tarihinden itibaren azami altý ay içerisinde yapýlacak genel kurul toplantýsýnda karara baðlanýr. Altý ay içerisinde genel kuruldan geçirilerek onaylanmayan tadil tasarýlarý geçerliliðini yitirir.

b) Ortaklýðýn kayýtlý sermaye sisteminde olmasý durumu hariç olmak üzere, TTK hükümleri çerçevesinde genel kurulca sermayenin artýrýlmasýna ve yeni pay alma haklarýnýn kýsmen ya da tamamen sýnýrlandýrýlmasýna iliþkin karar alýnýr. Ortaklýðýn kayýtlý sermaye sisteminde olmasý durumunda ise söz konusu iþlemler esas sözleþme ile yetkilendirilmesi halinde yönetim kurulunca yerine getirilir. Yeni pay alma haklarýnýn kýsmen veya tamamen sýnýrlandýrýlmasýnda TTK’nýn 461 inci maddesinin ikinci fýkrasýna uyulur. Yeni pay alma haklarýnýn kýsmen kullandýrýlmasý durumunda ise TTK’nýn 461 inci maddesinin üçüncü fýkrasýna uyulur.

(3) Bu maddede belirtilen iþlemlerin yerine getirilmesinden sonra Kurulun ilgili düzenlemeleri uyarýnca hazýrlanmýþ izahname ile bu Tebliðin 3 numaralý ekinde, paylarý GÝP’te iþlem görecek ortaklýklar bakýmýndan ise bu Tebliðin 4 numaralý ekinde belirtilen belgelerin eklendiði bir dilekçe ile izahnamenin onaylanmasý için ortaklýk veya yetkili kuruluþ tarafýndan Kurula baþvurulur.

(4) Esas sermaye sisteminde artýrýlacak sermayeyi temsil eden paylardan satýlmayanlara iliþkin satýn alma taahhütnamesi verilmesi zorunludur.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •